Avslutningarnas avslutning

Nu ska agnarna sållas från vetet eller hur man nu brukar säga. Helgen bjuder på tidig uppstigning (älskar att ställa klockan för att se på skidor).

30 km för damerna och 50 för herrarna. Har det varit tufft redan med väggningar till höger och vänster så lär det inte blir lättare nu. Brink kanske blir av med sitt namngivande till slut.

Tyvärr är ju inte Frida med. Hon är skör alltså. Som en total antites till pansarvagnen Ebba som kör på lopp efter lopp med ungefär samma resultat. Hoppas det vänder. Känns ändå som ett bra beslut. Och hur kul ska det inte bli att se Sundling skejta. Kunde Stina förra OS så kanske Jonna kan nu.

Och Kalla får en sista chans. Fint ändå. Jag har gett upp att det ska vända för henne men vore ändå snyggt om hon fick göra ett okej lopp. Topp 13? Kanske är sista gången vi ser henne. Vem vet. Hoppas få fira av henne i Falun varje fall.

Johaug lär ju ånga på. Bra har hon sett ut men inte överlägsen. Krävs inte så mycket för att det ska bli spännande men oddsen för ett sista OS-guld till henne är ju lågt.

Ebba kanske kanske kan få till nåt. Finskorna är ju inte lika bra i fritt tack o lov. Diggins borde ju ha lite möra ben. Stadtlober blir farlig. Och ryskorna. Men med bra skidor tror jag ändå på Ebba. Om hon tar rygg och inte drar för mycket.

På herrarnas femmil känns det också rätt öppet. Holund, Bollen, Spitsov och Kruger kanske. Om nån underpresterar kanske en utvilad och tänd Burman kan utmana. Kanske kanske kanske också Wille. Men tror mer på Burman. Hade varit vacker men en svensk herrmedalj. Kul att Calle får göra ett lopp. 50 km känns dock som 45 km för långt. Men han överraskade ju i touren. Kanondag så har han ju en bra spurt. Det har ju inte Jens, han får nog grilla på slutet om det ska bli kul.

Jag har redan börjat längta till ett VM med publik. Och jag längtar till Viaplay, trodde jag jnte att jag skulle säga. Sista OS-svängen Hökarängen.