Frida avbryter touren – lägg ner skiten…

…är min första tanke. Men det vill jag såklart inte eftersom jag älskar skiten. Och just därför blir jag förbannad på Sverige och alla andra länder som tycker det helt okej att deras åkare lämnar touren.

Okej Frida, Anna, Moa, Iversen och andra åkare som lämnar touren för att ladda inför OS har jag svårare att klandra. Dom är egoister som sig bör och vill maximera sin karriär. Gott så. Men förbunden måste väl sätta ner foten.

Startar man i en TOUR vars hela semantiska innebörd handlar om att åka flera lopp då ska man väl för fan åka dom loppen. Även om det råkar gå dåligt i ett lopp. Frida kunde ju ha sopat hem två fina masstartslopp även om det sket sig idag. Att vara först upp för Alpe Cermis är ju vackert i sig även fast man åkte på ett tidstillägg och torskade totalen. Ska Sverige och en del andra hålla på så här kan vi ju lika gärna skita i Alltihop.

Min son som är 8 år är likadan. Leder jag i FIFA på Xbox med två mål och det är fem minuter kvar börjar han glidtackla och försöker göra självmål. Men då får ju jag som vuxen säga ifrån. Det är fasiken precis samma risiga inställning. Om jag inte vinner så tänker jag inte vara med.

Dyviks frånfälle är nästan lika illa. Hoppsan nu fick jag en OS-biljett och då tänker jag inte vara med längre trots att det är en sprint om två dagar. Gunde som åkte med bruten arm skulle vända sig i graven. Var fan är pliktkänslan mot de som står för fiolerna för det som ni håller på med? Vart är pliktkänslan mot publiken som redan köpt biljetter för att se Storfräsarna åka slalom baklänges.

Passar inte touren i upplägget så får man väl låta bli att starta. Gillar inte det heller men har större respekt för Johaugs beslut än det än det här beteendet. Och återigen. De här vinnarskallarna kanske inte kan lastas till 100% då de är i sin OS-bubbla men då får fasiken ledningen steppa upp. Ska man vara med i touren åker man hela. Annars blir det konsekvenser på ett eller annat sätt om man bryter av ego-skäl. Tänk om hockeyherrarna spelar halva Karjala Cup (finns det ens kvar) för att inte bränna ut sig inför OS.

Verkar inte vara bättre i Norge. Iversen klarade kvalet och snodde en plats för någon annan men behagade inte komma till start i kvarten. Ingen energi. Jo tjena. Bättre energi än mig har du varje fall och jag hade kunnat åka igenom den där spintbanan under 30 minuter, tror också du hade klarat det Emil. Och Kläbo har ju också signalerar att han eventuellt skiter i det om det börjar gå dåligt och inte ”känns bra”.

Börjar bli less på OS nu. Hoppas Kalla, Ebba, andra norrmän som genomfört touren och den där Rojo från Spanien vinner alla medaljer.

Usch. Vad. Less. Jag. Blir. Byström börjar jag tvivla på. ”Hon gör bäst i att åka hem och ladda inför OS”. Jaha det kanske du kunde kommit på tidigare så hade någon annan kunnat få åka. Sitter väl massa damer hemma som hade varit överlyckliga över att få åka en tour de Ski. Ta ut dem nästa år.

Skidåkningen ska ja vara för de starkaste idrottarna med mest hjärta och lungor. Det börjar snarare känns som en primadonnasport.