Nya OS-uttagna

Idag kompletterades OS-truppen i längdskidor. Några är ju redan uttagna sedan innan men idag fylldes det på med följande åkare:

Maja Dahlqvist
Moa Olsson
Emma Ribom
Marcus Grate
Johan Häggström
Leo Johansson
Anton Persson
William Poromaa

Inga överraskningar där väl. Firma Calle/Kalla saknas ju fortfarande och vi får väl se vad som händer. Känns väl som att Calle har ett lättare läge att slå sig in i en tunn herrtrupp än vad Kalla har.

Många av de redan uttagna hoppar ju över touren som börjar om en vecka och det känns ju fruktansvärt tråkigt. Återigen en ganska avslagen tour utan de största namnen. Touren urholkas och OS blir liksom det enda som räknas den här säsongen. Jag kan förstå åkarna men som landslag tycker jag man har en skyldighet att försöka få åkarna att ställa upp i de viktigaste tävlingarna. Ska skidsporten utmana de andra idrotterna och fortsätta få den finaste exponeringen måste de ju tävla. Men mer om det i ett kommande inlägg.

Vad krävs av Kalla för att få en sista OS-biljett tror ni? Antar att det blir lite som förra året, en hård kamp med Dyvik under sista tävlingarna. Ingen Hagström heller men än så länge ligger hon väl lite före Dyvik va?