Kläbogate

Sitter och försöker förstå den här historien med Kläbo och Viaplay. Viaplay sponsrar alltså Norge samtidigt som man står för den journalistiska bevakningen.

Att det är ett väldigt märkligt förhållande är ju helt klart men jag förstår inte riktigt att det är Kläbo som reagerar. Problemet med en ifrågasatt självständighet (som är helt befogad) borde ju komma från journalisterna och medarbetarna på Viaplay. Det är ju dom som kommer få problem med att upplevas som icke trovärdiga i sin bevakning av ett förbund som dom sponsrar. Ur ett journalistiskt perspektiv är det ju helt förkastligt att ha sådana kopplingar till de man ska bevaka och granska, varje fall i Norden. Väl? Tänk om Johaughistorien hade dykt upp nu exempelvis.

Men varför är det så viktigt för Kläbo? Toppidrottsmän är ju inte direkt kända för att ha sådan integritet när det kommer till politiska eller samhällsvetenskapliga frågor.

Presskonferensen såg inte direkt rolig ut. Nedstämd Ingakommentarer-Kläbo som verkar ha blivit beordrad att skriva under på att allt nu är grönt fast han inte tycker det.

Någon får gärna hjälpa mig förstå det här. Frågorna lär väl inte bli färre nu när VC landar i Norge. Håller en tumme för att Kläbo åker bra i helgen.