Distans-Ruka lördag

Kul att säsongen äntligen är i gång. Själv jobbade jag idag och satt med bara ena ögat på telefonen så det blir ingen djupare analys av dagens lopp. Men några tankar kan man väl kosta på sig. Saknade inte Håård och Blomman så mycket som jag trodde. Kan nog bli bra med nya upplägget ändå. Vi får väl summera nya gänget efter helgen. Det lilla jag såg av studion kändes också okej. Jideh är ju superproffs men inte lika lätt att gilla som Pops. Ser hellre Ojala i den här rollen men varför är de två som leder programmet. Olsson är ju chef, gissar att Theo kommer bli lite andrafiol i det gänget. Som sagt såg jag bara någon minut kanske har missuppfattat hela idén.

Vi stod väl upp rätt bra idag. Halva laget hos sjuksyrran men ändå tre damer i final. Grymt ju. Fru Karlsson arg som ett bi efteråt trots en grym dag. Man gillar ju den inställningen men det måste vara sjukt jobbigt att göra det jättebra men ändå vara så missnöjd efteråt. Börjar förstå varför jag aldrig lyckades inom idrotten.

Herrarna gjorde det ju också bra, känns som i tar steg framåt, om än små. Kul att Calle kände att det gick fort och att det lossnar för honom – synd att det bara räckte till 45 plats. Men ny chans imorgon. Vallachefen har bra mustasch, Willes förstaplats på den listan är hotad.

Vad är det med vissa norska herråkare. Ryssar ska hålla käften och Calle är en clown. Borde blir ordinerade att läsa Bamse eller hänga med det norska damlaget.

Kul blir det att se Flugan imorgon – henne gillar man ju. Lite läbbigt om hon åker snabbt och om Haga gör det också. Fy fan, stafettångesten kommer tidigt i år.

Ryssens backe var häftig deluxe men Kläbos fartomslag ännu häftigare. Dra på trissor.

Är riktigt taggad inför lördagen och söndagen. Många härliga namn att hålla koll på. Leo, Kalla och Moa. Ingen kommer vinna men det känns som vi har lite medvind på alla sidor och kanter nu. Finnarna verkar ju också vara i lite slag, gott så. Hoppas på någon utomnordisk överraskning imorgon.

Glöm inte att ta på er stödstrumporna imorgon. Skidskytte och längd hela dagen. Ibland är livet fint.

Till sist. Upplever att det är många nya namn i kommentarerna och bra drag här. Välkomna allihopa! Och god ton har det varit hela dagen, trevligt jö. Annars verkar Finland inte vara något superställe att tävla i. Mörkt och kallt. Men. Tävlingarna börjar ju en timme tidigare och det är ju alltid nåt.