Oberstdorf 2021 – Inför 10/15 km fritt

Det var nästan lite skönt med en vilodag idag så man kan ha tankarna på lite annat håll men nu är det dags att ladda om. Det var ju väldigt roligt att se den svenska glädjen efter guldet i sprintstafetten. Välförtjänt är bara förnamnet, de svenska damerna var starkast under hela dagen. Men. Man ska också vara ärlig att erkänna att sprintstafetten inte väcker några större känslor förutom just där och då. Så nu blir det skönt med andra bullar. Individuell start, kamp mot klocka och den egna kroppen. Dina egna andetag är det enda du kommer höra. Inte bara bildligt talat, utan publik så är det väl just så det kommer upplevas att köra 10/15 km-loppet imorgon. Som ett träningspass i skogen. Kanske kan det påverka utgången?

Själv tänker jag nästan bara på damloppen nuförtiden. Och spännande blir det. Frida Karlsson utstrålar ju nån slags kanonform. Kan hon kanske vara med och hugga på Johaug. Såklart tveksamt och inte så troligt, men chansen finns. Kanske kanske kan man få be om en lite svagare inledning på loppet från Karlssons håll. Vore kul om hon ger det en chans nån gång. Någonting måste man nog vara beredd att ändra på om man ska slå den norska maskinen. Det mesta pekar väl på att det blir samma pall som senast på damsidan med Fossesholm som starkaste utmanare kanske? Vem blir fjärde norksa att åka tror ni? Hoppas också att Diggins hittar tillbaka. Var ju så kul med ett till land som kan vara och slåss om bra placeringar. Det känns viktigt för sporten. Den norska överlägsenheten på herrsidan gör ju att det känns som att titta på en nationell tävling. Tack Bollen för att du finns, ingen dopingsskit på dig nu bara.

Ska också bli väldigt kul att se Kalla. Hennes favoritdistans var det ju förut, kanske inte idag. Men 10 km väcker ju starka minnen i min charlottska del av Hippocampus (eller vart sitter minnena?). Det är kul med lopp där det finns andra saker att hoppas på än medalj. Och så är det ju med Kalla nu. Tar hon en fjärde eller femteplast imorgon blir man ju superglad. Nästan lika glad som en medalj för nån annan. Men det finns väl en risk att hon fortfarande har svårt att hålla högt tempo själv. Kanske mer troligt med en placering 6-10, bra ändå isåfall tycker jag. För medalj kan hon väl inte köra om än…väl….

Undrar om Ribom får chansen igen. Nån skrev att man borde testa Linn Svahn. Jag vet inte jag. Tror inte det blir så, hon får nog vänta till 3-milen innan hon drar på sig skidorna igen. Dahlqvist har väl gjort det bäst på individuell start i fri stil bakom distansrävarna i år. Eller får Jonna åka? Eller ska hon sparas till stafetten…svårt det där. De har mycket att fundera på…

På herrsidan ska det faktiskt bli kul att se Poromaa. Jäkla snygg kämpainsats sist. Sånt gillar man ju. Värsta Nelsontakterna.