Grattis Jonna!!!.. och Norge

Då var första tävlingen i detta mästerskap över. Och det finns ju mycket att diskutera och fundera över. Först är det på sin plats att hylla Jonna Sundling. Det har varit en favorit länge som aldrig riktigt fått till det. Först kraschen med Maja förra VM:et sen andraplatsen i sprintcupen i skuggan av Svahn genombrott. Nu får hon äntligen skina ensam där på toppen. Så välförtjänt. Kanske dags att komplettera tatueringarna i nacken med en guldmedalj. Wow så kul det var. Och en riktig utklassning också. Kan knappt påminna om något liknande. Stina gjorde väl nåt sånt ibland.

Hagström förtjänar också en hyllning. Hon visade att hon förjänade VM-platsen. Inget snack om det. Och precis som många av oss förutsåg var hon en perfekt joker och det blev ju nästan medalj. Lite svajig på benen ibland vilket gör att hon tappar lite kraft och position kan jag uppleva men fan jag tror hon är hur nöjd som helst. Kommer få åka mycket världscup nästa år!! Hon skrattar precis som Anna Haag gjorde, riktig härlig personlighet.

Maja och framförallt Linn är och var ju en superbesvikelse. Vi hade det väl lite på känn ändå med Linn men trist ändå. Jag tyckte att bägge två verkade ha dåliga skidor också. Men det var inte bara dåligt glid som gjorde det där.

Hur tar man ut ett sprintstafettlag nu? Mitt lag består nog ändå av Maja och Jonna. Hagström blir ju ibland lite trött efter ett par heat och känns inte riktigt lika stabil när det blir trångt. Vågar laget ta ut Linn?? Jag tror inte det.

Men Oskars val att chansa kan jag inte förstå eller köpa. Visst i världscup kan man väl dra en rövare men inte i en VM-final mot tuffaste motståndet i en tuff bana. Ger nästan känslan av dåligt självförtroende. Synd men hade nog inte spelat så stor roll. Baggarna var ju överlägsna.

Nu laddar vi om! Just det, tänkte ni på Blommans uttal av ordet gambling, gejmbling. Han lägger till ett ord till sina redan patenterade. Härligt!

Ps. Har dom kört den här startpistolen hela året. Fruktansvärt ful. Ser ut som ett Meec-verktyg från Clas Ohlsson. Ds

Etiketter: