VM Oberstdorf -Inför sprinten, damer och herrar

Äntligen dags för första tävlingen i det här mästerskapet. 09.00 mitt under frukostmackan på torsdag drar prologerna för sprinten igång. Sen är det dags för finalerna 11.30. SVT sänder både prolog och finaler såklart. Väderprognosen utlovar 15 grader och vindstilla klockan 3. Rena rullskidevädret. Men svenska vallachefen verkar överlycklig över vädret och meddelar att självförtroendet är på topp. Gissar att det kommer att gå se redan i prologen hur skidorna gått för de svenske. Riskerar väl att bli ganska utslagsgivande vid sånt här extremt väder.

Supersockriga spår lär det bli på sina ställen. Jag är mest orolig för att nån svenska ska köra omkull redan i prologen, det hade varit för jäkla trist. Men det är bara att hålla tummarna.

Nedan finns en video från förra årets race i Oberstdorf. Fin bana men som vanligt lär det avgöras i sista backen ner mot mål om banan är likadan. Har inte hittat den exakta bansträckning för VM. Men är det samma så får man nog antingen göra som Kläbo gör i videon, rycka uppför och ha lucka nerför. Eller ligga i rygg som Neppan och Diggins gör för att få sug och sen avgöra på upploppet. Först ner i backen med folk i ryggen ja då är man nog helrökt.

Ja vem vinner då. Linn Svahn måste väl gälla som favorit. Hon lyckas ju ofta få andra att göra som hon vill så hon lär inte åka först ner för backen med ett släptåg bakom sig om inte det är vad hon bestämt sig för. Maja, Lampic och Jonna känns väl som de hetaste utmanarna kanske. Hagström som gumman i lådan. Hon är nog beredd att kasta sig ut först för att få en medalj.

På herrsidan blir det väl mycket norskt. Känns som en bana som skulle passa Oskars taktiska sinne. Är planen kanske att rycka i slutet på backen och kasta sig ner först? Kan vara nyckel för en medalj men knappast seger men det känns ju ändå helt ok.

Kul blir det varje fall!!