Tempen inför torsdag

Nu är det bara dagar kvar till årets höjdpunkt. På torsdag sparkar VM igång och imorgon känns det väl lagom att lägga upp sprinttråden för att börja spekulera i hur VM:s första tävling kommer sluta.

Med bara några dagar kvar är det väl också rimligt att fundera lite över formen hos några av våra största stjärnor. Vi stoppar upp en termometer i skidlandslaget och läser av graderna helt enkelt.

Damerna
Även fast vi har ett så jäkla starkt damlag så har ju verkligen inte förberedelserna sett särskilt bra ut. Kalla med coviden och ryggproblem, Svahn med kraschen och axelskadan och Frida som kanske belastat träningen aningen för hårt mot mästerskapet. Lägg därtill att man förberett sig i ett kallt Västerbotten istället för ett soligt Alplandskap på hög höjd. Det finns alltså vissa frågetecken.

Linn Svahn: SSS Ramlade och skadades sig i senaste sprinten och såg dessutom mänsklig ut för första gången på länge i den senaste sprintstafetten där hon fick stryk på upploppet. Axelskadan var värre än det såg ut. Finns alltså ändå vissa frågetecken kring SuperSvahn. Tre på gränsen till fyra form-S för Svahn.

Frida Karlsson: SS Touren blev ju en besvikelse och efter det har det inte gått så mycket bättre heller. Att vara stabil runt topp 10 är ju såklart fantastiskt för åldern men vi vet ju att Frida vill och kan så mycket mer. Har kommit vissa positiva signaler om formen från Frida själv. Hoppas att det släpper lagom till 10 km-loppet!!

Ebba Andersson: SSSS Tryggheten själv. Så jäkla hög lägstanivå. Ändå känns det som att den där sista formtoppen inte har funnits under hela säsongen. Nu missade jag loppet i SM när hon krossade med stor marginal. Var det ett tecken på att nånting ännu bättre är på väg. Tar Ebba ingen individuell medalj i det här VM:et vet jag inte vad jag gör. Det känns nästan överordnat allting annat i det här mästerskapet. Fuska inte med handspriten Andersson!!!

Charlotte Kalla: SS Ja du. Vart står Kalla. Efter coviden drog hon på sig ryggproblem och underpresterade enormt i världscupen. Blir ändå en tvåa då Kalla brukar kunna mästerskapstoppa formen. Och det var jäkligt skönt att läsa att hon var helt säker på att det var ryggen som påverkade det dåliga loppet senast. Största frågetecknet i laget.

Maja Dahlqvist: SSSSS Jag tycker Maja gått från klarhet till klarhet den här säsongen. Vann senast och gjorde det riktigt bra i sprintstafetten dessutom. Klar medaljkandidat på torsdag. Silverfavorit kanske?

Jonna Sundling: SSSS Lite svajig säsong men här känns det väl också som att det går åt rätt håll!

Johanna Hagström: SSSSS Superstark väg mot mästerskapet för ”löftet” Hagström. Känns som att hon kan vinna sprinten eller bli 20:e. En riktig joker. Jag är rätt säker på att hon får åka sprinten på Riboms bekostnad Frågan är väl om hon orkar alla heat. Prologen lär hon vinna i min kristallkula sen kan det gå precis hur som helst. Hagström har 17 gånger pengarna hos oddsbolagen jämfört med 3.50 för Dahlqvist. Nu spelar jag inte men hade jag gjort det hade jag kanske slängt en liten slant på henne.

Emma Ribom: SSHar ju inte lossnat än i år på riktigt för multifuktionella Ribom, ja förutom sprinten i TDS. Hon lär få åka en del ändå men sprinten ryker nog för hennes del.

Herrarna
Ja vad ska man säga. Blev ändå lite glad om det är som Calle säger att han fått svar på vad som varit problemet i år. Bodybuilder-Calle behövde enligt egen utsago 10 veckor för att rehaba musklerna. Fem får han nu och det lär väl inte räcka för att göra ett bra VM. Det blir nog nya tag till nästa år.

Övriga då. Jens känns ju lite på gång igen. Det är ju jäkligt kul. Att titta på herrloppen utan nån svensk där framme är ju inte så där skitkul. Kan säkert göra en bra femmil och kanske en bra Skiathlon. Poromaa får väl vara med och se och lära i år – inga förväntningar där. Och sen har vi ju Oskar. Enda svenska herren med lite resultatförväntningar på axlarna. Såg ju sådär ut i sista sprintstafetten men annars har han ju superimpat den sista tiden. Hoppas hoppas hoppas att han kan bidra med en medalj, skulle nog vara bra för svensk herrskidåkning.