Sprinthelg Ulricehamn

Då är det dags för en renodlad sprinthelg, den här gången i svenska Ulricehamn. Ulricehamn är väl inte känt för mycket förutom att det brukar vara en fantastisk arena med mycket publik är skidtävlingar ska avgöras. Tänk om det fick se ut så vid varje världcuport ett vanligt år. Det är kanske nåt för FIS att lägga in som kriterium. Har man inte tillräckligt med publik blir man av med VC-statusen.

Ska ärligt säga att jag inte är så förtjust i rena sprinthelger. Jag har ju orerat kring sprintstafetterna förut och kan inte låta bli att göra det igen. Jag fattar argumentet att fler länder ska kunna hävda sig men jag vette fasen om det har gjort så stor skillnad ändå? Kan man vinna eller vara på pallen i en sprintstafett kan man väl stå på pallen i en vanlig sprint. Nä. Jag tycker man ska skrota stafetten och köra två sprinttävlingar en sån här helg. En i klassisk och en i fri stil. Gör så på mästerskapen också så blir det ännu roligare. Släng in en vanlig mixedstafett som skidskyttet har så börjar det likna något.

Men men. Det saknas en del stjärnor men Sverige kommer ju med ett fint lag. Ni kan se de svenska uttagningarna i det här inlägget. Det är fri stil som gäller. Svenskorna får väl gälla som favoriter som vanligt. Ska bli extra kul att se var Maja ligger formmässigt efter backdebacket i Falun – hon lär vara revanschsugen. Jonna känns på uppgång, kan nog bli giftig. Men kan nån slå Svahn….

Roligt med Ulricehamn som satsar på en egen Vinterstudio den här helgen. De sändningarna kan ni se här. Anna Karin Öjeskog leder sändningarna. Tydligen gammal seglare, hade jag inte koll på. Anders Södergren är expert. Jag älskar ju Löken och allt han har gjort för svensk skidåkning, topp 5 på min lista. Men att alla TV-program anlitar honom är lite av ett mysterium för mig. I Östersund senast var han faktiskt dåligt påläst…eller rättare sagt han hade inte ens kollat startlistan innan. Hoppas han gjort läxan nu. Finns ju så många vassa experter så han får nog plugga lite om han ska få fortsatta uppdrag! Arrangörerna ska också ha plus för sin hemsida. Tydlig och med bra info och ett eget tävlingsprogram. Mer än man kan säga om de flesta världscuparrangörer!!

Sen gillar man ju namnet ”Lassalyckan”, klingar folkhem, kalla vallabodar och blå-extra. Har ni några favoritnamn på arenor. Lugnet ligger väl också helt okej i munnen. En annan favorit är väl Soldier Hollow även fast det gick som det gick för de svenske.

Hagström ser man ju också fram emot att se. Att hon inte är uttagen till U-23 kanske betyder att hon redan är klar för VM? Eller?? Gillar henne som tusan faktiskt. Hoppas hon får till det igen. Måste vara tufft för många svenska sprintdamer att vara så bra men ändå inte får åka mästerskap. Se gärna Anna Dyviks senaste videoblogg. Hyfsat besviken var hon efter Falun.

Fint väder blir det också. Det gör mycket för TV-upplevelsen i min bok. Blå himmel och blått under skidorna – så ska det vara!

Nu åker vi vidare!

Etiketter: