Svahn gör som hon vill – Johaug nästan utanför pallen

Wow vilket damlopp det blev. Jag säger 10 ave maria och ger mig när det handlar om vilken stafettsträcka Svahn ska åka. Hon får helt enkelt bestämma det själv. Vill hon åka sista så varsågod. Vilken klassisk åkning hon visar idag. Ser helt oberörd ut och tvingar Johaug att åka först ut för sista backen. Trodde att det var ett taktiskt misstag att gå förbi så tidigt i backen men hon visar ju att hon styr alla och alla andra gör precis som hon vill. Precis som Northug kunde göra när han var som bäst. Och Johaug är nog inte gladare idag. En plats sämre blev det för henne och en tåspets från att inte ens vara på pallen.

Ebba såg halvseg ut i början och jag är lite osäker på om hon hade pallat ett upplopp men stark ändå såklart, som vanligt. Synd på vurpan då. Nåt är ju skevt med banan när så många krashar rätt illa. Både på dam- och herrsida. Vet inte om jag inbillar mig men jag tycker ofta Ebba tappar utför mot andra, är det skidor eller teknik?

Ribom körde in sig i mitt stafettlag idag. På Kallas bekostnad. Usch vad hon såg ut att slita, och så en krash på det. Mörka ögon och dålig nattsömn för Charlotte. För Frida också skulle jag gissa, hon är inte bland de bästa just nu.

Man måste säga nåt om banorna också. Vilket skämt. Särskilt på herrsidan. Blir ju bara pajaslopp. Andrew Young har tydligen brutit lårbenet, galet. Känns inte okej. Burman var också hyfsat upprörd på FIS kring hur man lägger banor. Och varför använder man inte mördarbacken. Den är ju till och med ett eget varumärke och så använder man inte den fullt ut. Fattar inte. Ska de vara såna banor kan de korta herrarnas lopp till 10 eller 5 k. Spelar ju ingen roll. Ändå kul att se Burman och Poromaa med lite fart på slutet, jäkligt kul! Däremot lider man ju med Calle. Att inte veta vad som är fel måste vara så fruktansvärt jobbigt. Fy.

Nu ska jag kolla lite intervjuer.

För övrigt skulle jag gärna slippa blåbären som dansar i skogen. Vad är det för fel på en snögubbe eller nåt annat klassiskt.

Etiketter: