Grattis Diggins – Det går att slå Johaug!

Ja det var väl en rätt fin dag i Falun. Maffigt väder och branta backar. Att Johaug till sist får stryk i ett lopp där alla har hyfsat lika förutsättningar är väl fantastiskt kul och bra för skidsporten. Att det kommer nu strax innan VM gör säkert att intresset för VM blir ännu större. Men jag gissar att det här blir tändvätska för Johaug imorgon.

Diggins verkar ha hittat en ny nivå och blir säkert livsfarlig i VM. Ebba är ju inte långt efter idag och det måste kännas skönt att veta att det bara saknas 10 sek för att slå den omöjliga norskan. Viktigt inför VM! Kul!!! Man ser ju extra mycket fram emot morgondagen när det var så jämnt idag. Många som inte tänker släppa iväg Johaug för lätt imorgon gissar jag.

Kul bana ändå när det är rejält uppförs. Länge sedan man såg så många slitna. Diggins var ju knappt ståbar i mål. Settlin vinglade i värsta Lisa Larsen-stil ute i spåret, nästan. Neppan såg inte heller särskilt kry ut när hon steg av….hoppas det inte var nåt allvarligt. Men huvva vad stark Norge var idag….uscha…många bra reserver där till ett stafettlag.

Frida kanske borde pröva det som Blomman tjatar om. Börja lite långsammare. Trist med Kalla. Hade hoppats på mer där. Men kanske svårt att hålla tempot själv efter sjukdom. Hoppas på mer i morgon. Frida ramlade tydligen också två gånger, inte så konstigt att hon var efter isåfall.

Nån som hörde vad Ebba sa Diggins i målfållan. Lät som hon hade ramlat eller varit nära att ramla.

I herrloppet kändes det först som om alla blev Bollade. Men det blev ju spännande där också. Kul ändå. För svensk del var det ett rejält mörker igen. Ingen svensk bland de 20 bästa förutom Westberg. Att han slog till med en 17 plats är ju en riktig skräll. Bäst av alla svenskar, vad var oddsen på det. Calle verkar tvivla mer på sig själv än vanligt och Burmans formbesked från Lahtis var ju borta. Tråkigt…..och rätt tragiskt.

En annan spaning är hur Fridafokuserade svensk media är. Konstigt det där. Ebba som tagit så många fler pallplatser spelar verkligen andrafiol i media bakom Frida. Är det Holmenkollenloppet som avgjorde den ordningen? Eller Seefeld? Jag vet inte men när Expressen toppar med att Frida ramlar före att Ebba är på pallen är märkligt