Davos 12-14 dec


I helgen är det dags för tävlingar i Davos. Världscupen drar vidare men utan de stora nationerna. På lördag är det sprint i fristil och på söndagen väntar distanslopp, 10 och 15 fritt för damer och herrar.

Förra året vann Linn Svahn sprinten men nån repris på det blir det ju inte i år. När svenskar, norrmän och finnarna saknas får man börja leta efter andra favoriter. Är ryska Sobrina i lika bra form som för två veckor sedan kan hon bli stark. Fähndrich och Lampic blir väl ytterligare två att ha koll på. På herrsidan i sprinten kan vi hålla tummarna för lokalhoppet Hediger som gjorde det bra i Ruka.

Davos är ju speciellt på många sätt. Dels är det ju jäkligt vackert men så ligger det också på hög höjd. Man minns ju särskilt Lisa Larsens 10k-lopp 2011 när hon gick rakt in i väggen. Vi får se vem som pallar höjden och passar på att vinna nu när favoriterna saknas.

Vem har ni som favorit?

Så här ser banprofilerna ut.