Skicka Kalla till Tour de Ski

Tour de Ski närmar sig med stormsteg. Eller avlägsnar sig med ljusår. Det beror såklart på hur man ser på det. I dagsläget känns det väldigt avlägset att Sverige, Finland och Norge kommer skicka sina stjärnor ner till kontinenten. Och ett TDS utan Johaug, Weng, Karlsson och Andersson är det överhuvudtaget något att se fram emot? Men det kanske finns en lösning.

Hemma i Sverige finns nämligen en antikroppspumpad Charlotte Kalla. Tidigare segrare i TDS och, förutom ovanstående namn, längdskidåkningens mest lysande stjärna. Ju mer jag tänker tanken så lockas jag av iden att se Charlotte Kalla bära favoritskapet i en tävling som även fast några stjärnor saknas har hög status. Hade det varit en boxningsmatch hade det definitivt funnits en storyline att bygga intresset kring, åtminstone i Sverige.

Tänk bara på tanken att en ensam Charlotte tillsammans med en immun vallare från någon skidklubb i Sverige (nån måste det väl finnas??) kånkar runt ensamma i Europa i en hyrbil för att vinna bucklan, det är ju en hjältehistoria!

Hoppas att landslaget också landar där. Med sista säsongen i SVT och en pandemi som håller på att lamslå hela sporten måste man ta varje chans som finns för att inte dras ner i ett träsk av ointresse. När dessutom skidskyttelandslaget flyttar fram sina positioner så känns det viktigare än någonsin!

Vad tror ni? Får vi se Charlotte på startlinjen i TDS och kommer hon i såfall att vara favorit?