Sprinttouren

2020-03-13: FIS har beslutat att STÄLLA IN sprinttävlingarna i även Quebec efter att allt fler länder inkl hemmanationen Kanada hoppat av tävlingarna med anledning av Coronaviruset. Svenskarna har redan åkt hem och tävlingen i Minneapolis ställdes in tidigare. Därmed är Linn Svahn klar segrare i sprintcupen säsongen 2019-20 med Jonna Sundling som tvåa och slovenskan Anamarija Lampic blir trea. Grattis Linn och Jonna!

En ren sprinttour väntar i kanadensiska Québec och amerikanska Minneapolis. Sprintcupen ska avgöras där Linn Svahn nu leder före Jonna Sundling och slovenskan Anamarija Lampic. Sprinten i Minneapolis blir även det sista framträdandet i världscupen för Teodor Peterson som valt att avsluta sin karriär efter denna säsong (länk). Stort tack till Teodor för alla fina insatser du gjort under din långa skidkarriär med de två OS-silvren från Sotji 2014 som höjdpunkter! Tidsprogrammet är som följer (svenska tider):

Québec – Lördag 14 mars 18:20 – Sprint klassisk stil finaler
Québec – Söndag 15 mars 18:15 – Sprint fristil finaler
Minneapolis – Tisdag 17 mars 22.45 – Sprint fristil finaler

Uttagna till sprinttouren:

Damer Herrar
Maja Dahlqvist, Falun-Borlänge SK
Anna Dyvik, IFK Mora SK
Johanna Hagström, Ulricehamns IF
Emma Ribom, Piteå elit
Linn Svahn, Östersunds SK
Jonna Sundling, Piteå elit
Linn Sömskar, IFK Umeå
Martin Bergström, Piteå elit
Marcus Grate, IFK Umeå
Calle Halfvarsson, Sågmyra SK
Johan Häggström, Piteå elit
Teodor Peterson, Sågmyra SK
Oskar Svensson, Falun-Borlänge SK