14 mars 2019, av Jörgen

Quebec 22-24 mars

Minitouren i kanadensiska Quebec avslutar denna världscupssäsong. Som väntat är nu Frida Karlsson uttagen, hon stod över tävlingarna i Falun på grund av förkylning.

Tidsprogrammet (svenska tider)

Fredag 15:50 – Sprint fristil kval
Fredag 18:20 – Sprint fristil finaler
Lördag 14:15 – 10 km klassisk stil masstart damer
Lördag 16:00 – 15 km klassisk stil masstart herrar
Söndag 14:30 – 10 km fristil jaktstart damer
Söndag 15:45 – 15 km fristil jaktstart herrar

Uttagna till Quebec:

Damer Herrar
Ebba Andersson, Sollefteå SK
Maja Dahlqvist, Falun-Borlänge SK
Hanna Falk, Ulricehamns IF
Ida Ingemarsdotter, Åsarna IK
Charlotte Kalla, Piteå elit
Frida Karlsson, Sollefteå SK
Stina Nilsson, IFK Mora SK
Evelina Settlin, Hudiksvalls IF
Jonna Sundling, IFK Umeå
Jens Burman, Åsarna IK
Calle Halfvarsson, Sågmyra SK
Johan Häggström, Piteå Elit
Teodor Peterson, IFK Umeå
Daniel Rickardsson, Hudiksvall IF
Oskar Svensson, Falun-Borlänge SK
Viktor Thorn, Ulricehamn IF
Karl-Johan Westberg, Borås SK

291 kommentarer till ”Quebec 22-24 mars”

Kanske blir det de sista världscuptävlingarna för Teodor och Richie om de inte bestämt sig för att fortsätta i landslaget under nästa mästerskapsfria säsong?

Inlagd: 2019-03-14, 12:34
Skriven av: Jörgen

Jag tror definitivt att Teo lägger av. Han gillar inte att harva runt topp 20.

Inlagd: 2019-03-14, 12:38
Skriven av: Kallner

Richardsson ska nog inte vara kvar. Släpp in yngre som vill nåt.

Inlagd: 2019-03-14, 14:41
Skriven av: GKA

Peterson slutar det har nästan sagts mellan raderna.. Rickardsson och Ingemarsdotter låter inte helt omotiverade men en mästerskapsfri säsong och tre år till OS så är det dags att släppa fram andra nu.. Dom har sponsorer så det räcker att göra sin egen satsning ifall dom inte vill sluta..

Hanna Falk är ett gränsfall hon har nu två tävlingar kvar att rädda sig.. Jag tycker hon ska ned till B-laget där kan hon vara en bra mentor för sprinttjejer som kommer bakifrån.. Dahlqvist, Hagström, Karlsson och Settlin går före i ett A-lag alla är bättre i distans och två även bättre i sprint i år.. Dyvik försvinner förstås helt misslyckad säsong för henne men även hon är bättre i distans än Falk..

Inlagd: 2019-03-14, 15:23
Skriven av: JohanA

Falk har inte gjort någon glad sedan SM, petar dock både Lundgren och SuperSettis i Drammen och både Lundgren och Hagström till Quebec.

Tycker även det var sjukt trist att Ida tog SuperSettis plats på 10 klassiskt i VM.

Var även trist att se hur SuperSettis blev blåst på VC-segern i Lahtis när hon parades ihop med Falken istället för Maja vilket hon hade varit förtjänt av.

Inlagd: 2019-03-14, 16:29
Skriven av: Jan

Ida fyller 34 år i april men i en helt annan sits än Teodor och Richie, håller hög och jämn nivå. Visst kan hon fortsätta ett par säsonger till om hon är motiverad, hon har gjort bra resultat denna vinter med pallplatser. Samt hon är bra i distans också.

Men visst trycker det på, unga åkare kommer underifrån exempelvis Hagström, Lundgren och Svahn i sprint. Blir inte enklare för Ida att hävda sig. Om vi utgår från att Ida vill fortsätta och att de inte ändrar på antalet åkare A-lag resp Team Bauhaus (7+7) borde det bli:

A-lag: Ebba, Kalla, Stina, Ida, Jonna, Maja (från TB) och Frida (från U)

Team Bauhaus: Settlin, MMK, Sömskar, Vinsa, Hagström (från U), Lundgren (från U) och Svahn (från U)

Utanför: Dyvik (A), Modig (TB), Nordström (TB)

Frågetecken: Falken (A) – om hon fortsätter blir det nog TB med följden Svahn blir kvar i U en säsong till.

Inlagd: 2019-03-14, 16:58
Skriven av: Jörgen

Jan: vi får hoppas superSettis åker bra nu i helg! men varje gång hon inte fått åka så har hon förlorat i loppet innan mot utmanaren om plasten

Inlagd: 2019-03-14, 18:04
Skriven av: jossa

Gällande Ida och hennes höga ålder (obs! ironi), glöm ej att Marit Björgen var 35 år när hon vann VM i sprint i Falun 2015…

Ålder är bara en siffra! Se på fröken Roponen, nu 41 år och fortfarande snabb i spåren och svår att peta i det finska landslaget!

Lite märkligt att ta ut truppen till Quebec innan Falun?
Ska verkligen Teodor med dit? Han har ju verkligen gjort en skitsäsong med hans mått mätt…

Dock, inte lätt vara UK i svenska landslaget, speciellt på damsidan… På herrsidan är det väl lättare då mer eller mindre ingen utanför A/TB har visat klass…
Fan vad vi saknar klassåkare som Marcus Hellner & Johan Olsson samt Emil Jönsson (när han var på topp!

Jag är tveksam på att någon i toppskiktet slutar efter denna säsong, dock med Teodor som osäker…

Inlagd: 2019-03-15, 05:03
Skriven av: ErrkaPetti

Astrid Jacobsen er like gammel som Ida, og Astrid syns det aldri har vært mere moro enn nå, så hun skal fortsette i flere sesonger om helsa holder.

Inlagd: 2019-03-15, 08:22
Skriven av: Neithiri

Trist signal inför framtiden att Moa L. och Johanna H. får stå åt sidan medan ex. Falken får köra under säsongens sista vc-lopp. Särskilt Hagström borde väl vara mer än kvalificerad för A-laget vid det här laget.

Inlagd: 2019-03-15, 11:02
Skriven av: Freddy

Om man bortser från att Ida är några år äldre än Jacobsen så är det exakt lika gamla!

Inlagd: 2019-03-15, 12:12
Skriven av: Fölet

Calle kastar jättestora stenar i ett tunt glashus:

https://www.aftonbladet.se/sportbladet/a/yvkyla/halfvarsson-slar-tillbaka-efter-pichlers-utspel

Inlagd: 2019-03-15, 19:08
Skriven av: Kallner

Men kan inte Calle bara knipa igen. Handlar väl inte alls om åkfarten (förutom att media allt för lätt får Calle att nappa på sådana här utspel).

Inlagd: 2019-03-15, 20:35
Skriven av: swestam

Skidskytte är verkligen en patetisk sport där man stannar lite efter banan för att skjuta ner några prickar. Dessutom är åkarna verkligen andra klassens skidåkare.

Inlagd: 2019-03-15, 22:53
Skriven av: GKA

GKA: Nej, det är de inte alls. De flesta svenska toppskidskyttar skulle nosa på vårt B-landslag på skate. Det är bra skidåkare.

Inlagd: 2019-03-15, 23:07
Skriven av: Kallner

I Sverige ligger skidskytte långt efter längdåkning. Det är bara att titta på antalet aktiva i respektive sport. I ett JSM t ex så är deltagarantalet i skydskytte knappt en tredjedel om man jämför med längd. I stort sett alla talanger satsar hellre på längd. Om man inte lyckas där så kan man ju senare göra ett försök inom skidskytte

Inlagd: 2019-03-15, 23:13
Skriven av: Göran

Om man inte är intresserad av annat en längdåkning så borde man ju helt enkelt hålla tyst. Helt klart är skidskyttarna otroligt bra längdåkare utan att satsa på längd specifikt.Berger blev ju till och med världsmästare och Björndalen har ju vunnit i världscupen utan att ha satsat oå att träna på just distanserna som gäller i längd. Skullevara intressant om thingnes boe skulle stäälla upp i en längdvärldscup, Tror nog att Calle skulle få vika ner sig där faktiskt.

Inlagd: 2019-03-15, 23:46
Skriven av: karlP

karlP: Du skriver: ”Helt klart är skidskyttarna otroligt bra skidåkare”. Varför är det helt klart? Sedan är ordet ”otroligt” förstås tänjbart, tror du från början att de är usla skidåkare kan det naturligtvis bli otroligt bra helt plötsligt. Jag tror att det är ett par åkare både på dam- som herrsidan som skulle klara sig hyggligt inom längdåkningen men inte fler. På en bra dag skulle de kanske bli runt 10-15 i längdcupen. Men de allra flesta skulle inte bli bland de 30 bästa.

Inlagd: 2019-03-16, 06:28
Skriven av: Tobbe H

Tobbe H
Det låter ju som resultat från svenska herrlandslaget i längd i år :-(

Jag tycker inte att man ska värdera idrotter mot varandra, det är ju fritt att välja vad man vill. Sedan finns så klart många skillnader mellan dessa annars skulle det ju inte vara olika idrotter.
Jag vet att alla läger väldigt mycket tid och seriös träning på att bli bättre i just sin idrott.

Inlagd: 2019-03-16, 09:32
Skriven av: Bjorn

Nu hoppas vi på att Maja kan få vinna sin första WC-tävling individuellt i Quebec…

Inlagd: 2019-03-16, 16:25
Skriven av: ErrkaPetti

Gratulerar Norge med guld i skidskyttet. Speciellt damtävlingen med de fenomenala Eckhoff, Olsbu och Tandrevold. Verkligt fina idrottskvinnor ni fått fram där, aldrig hört någon säga något ont om dem.

Imorgon vinner Ingrid Landmark Tandrevold masstarten!

Inlagd: 2019-03-16, 20:07
Skriven av: Jan

Jag tycker det är helt sjukt att Falken får åka i Quebec. Hon kommer i alla lägen att åka ur A-landslaget eftersom både Frida och Maja petar henne. Låt någon i firma Lundgren/Hagström åka dit istället som har både form och kapacitet. Falken visade både i Drammen och idag i Falun att hon inte har formen för att åka.

Inlagd: 2019-03-16, 23:45
Skriven av: mickedata

Varför bara 9 tjejer till 10 platser, undrar jag?

Inlagd: 2019-03-17, 10:20
Skriven av: Slakmota

För två år sedan ställde vi bara upp med sju damer och fem herrar och då hade vi i alla fall på damsidan tio platser. Inte för att jag försvarar att vi inte ställer upp med fullt lag på damsidan i år.

Inlagd: 2019-03-17, 10:46
Skriven av: swestam

Jag är inte insatt i hur ekonomin fungerar, vem som betalar vad. Men kan det inte vara en pengafråga att vi inte skickar iväg fullt lag på långa äventyr.

Inlagd: 2019-03-17, 17:14
Skriven av: Tobbe H

Får se om vi går genom hela säsongen utan en seger på distans i mästerskap och världscupen .På både herrsidan och damsidan.
Hur ofta har det hänt genom historien?
Väldigt bra år på damsidan men känns som pricken över i:et har saknats.Det behövs ju en vallamiss för att Johaug inte ska vinna.Men otroligt imponerande av de norska vallateamet som helt köart

klart har haft bättre skidor än genomsnittet i varenda tävling under säsongen.Förrut hände det ju i alla fall då och då att normännen hade lite sämre skidor.
Däremot känns det som att svenska skidorna knappt har varit bäst någon gång under säsongen.I alla fall om vi pratar glid som är enklast att bedömma.Vi har nog tappat lite där

Inlagd: 2019-03-17, 18:24
Skriven av: karlP

Calle och Wolfgang P..? . Som jag nyss skrev under tråden Falun.
Calle hade behövt en sån som Wolfgang. Det är skamligt för svensk längdåkning hade man inte har tagit bättre hand om en sådan talang som Calle faktiskt är.

Inlagd: 2019-03-17, 18:38
Skriven av: H. G. Wells

Om jag får fortsätta på Wolfgang spåret. Jag har svårt att tänka mig att någon som Wolfgang tränar skulle drabbas av sån brutal formsvacka som Kalla drabbades av. Kalla en given pallkandidat före jul, efter jul flera klasser sämre och fortfarande inte helt sig själv..

Inlagd: 2019-03-17, 18:54
Skriven av: H. G. Wells

@H. G. Wells: Formen för flera Svenska skidskyttar varierar ju väldigt mycket, Anna Magnusson kan åka några riktigt snabba lopp, och många riktigt långsamma

Inlagd: 2019-03-17, 19:16
Skriven av: Kurt

H.G. Wells: bara kolla på hur de åkte i världscupen efter OS förra säsongen. Milsvid från den formen de hade i OS. Pichler är jätteduktig på att få till en extrem formtopp till mästerskap

Inlagd: 2019-03-17, 19:47
Skriven av: swestam

Bevare mig väl för en som Pichler, han kan få vara där han är.Inte hans förtjänst att många skidskyttar skjuter dåligt.

Inlagd: 2019-03-17, 20:00
Skriven av: GKA

Hanna Falk åker inte till Quebec vilket känns helt rätt

Inlagd: 2019-03-17, 22:26
Skriven av: jossa

Frågan är om Johanna Hagström eller Moa Lundgren får Falkens plats till Quebec?

Inlagd: 2019-03-18, 05:36
Skriven av: ErrkaPetti

Bäst på slutet ha ju Moa Lundgren varit, så hon ligger nog bäst till…
Kanske försent att få med någon ersättare pga visumregler till Canada?

Inlagd: 2019-03-18, 06:08
Skriven av: ErrkaPetti

Pichlerspåret är stendött för längdlandslaget. Om jag läst rätt så kommer han att vara kvar inom svenskt skidskytte men inte som huvudtränare. Pichler i ett svenskt längdlandslag skulle riskera att slå sönder landslaget. För många starka karaktärer som skulle dra omedelbart om Pichler kom in och domderade och styrde. Åtminstone på damsidan där alla våra stjärnor finns. Adjöss med Kalla och Nilsson till att börja med.

Inlagd: 2019-03-18, 07:02
Skriven av: Tobbe H

Svenska medborgare behöver inget visum till Kanada, ni kanske har andra regler i Ryssland?

Inlagd: 2019-03-18, 08:26
Skriven av: Kurt

@H. G. Wells fast det är ju bara spekuleringar.. .dvs att utgå från att Pichler aldrig misslyckas med formtoppning eller undviker formsvackor. Kalla har ju lyckats briljant med formtoppning under hela hennes karriär och att bara vara i 95%-ig form under ETT mästerskap kanske inte ens Pichler skulle kunna ändra på. Vem vet, det kanske hade fungerat sämre för Kalla på tidigare mästerskap med Pichler som styr rodret… men det är ju också en spekulering.

Inlagd: 2019-03-18, 08:46
Skriven av: Rubik

De uttagna till Kanada på damsidan är exakt samma aktiva som fick åka i VM. Vi var några som höjde på ögonbrynet att de tog ut truppen till Kanada redan innan Falun. Ledningen ville kanske ”förekomma” ev succé av någon icke-VM-åkare i Falun och åka till Kanada med en ograverad VM-trupp av någon orsak?

Men eftersom det gick dåligt för Falken i Falun och hon nu kastat in handduken självmant (?) borde det vara fritt fram att kalla in både Hagström och Lundgren till Kanada, finns ju två lediga platser nu om ledningen så vill och ekonomin lär inte vara något problem samt tror säkert att de två är mycket intresserade av att få åka. Varför inte?

Inlagd: 2019-03-18, 10:14
Skriven av: Jörgen

Märkliga diskussioner i Norge där Maiken Caspersen Falla menar att det inte behövs något kvinnligt sprintlag, eftersom Norska kvinnliga sprintåkare, till skillnad från Norska manliga sprintåkare behöver mera distansträning? https://www.nrk.no/sport/klar-tale-fra-skistad-om-eget-kvinnesprintlag-_-men-falla-sier-_nei_-1.14476791

Inlagd: 2019-03-18, 10:39
Skriven av: Kurt

Jörgen: Fast det skäl som ledningen angett till att Kanadatruppen togs ut innan Falun är logistiska. Svenskarna flyger till Kanada idag om jag förstått det rätt och för Norge så flyger åkarna idag medan en del ledare flyger lite senare.

Är ju dessutom mer logistik än vanligt då man inte har med sig sin vallatrailer, husbil och minibussar.

Inlagd: 2019-03-18, 11:00
Skriven av: swestam

Norge har tagit ut truppen till Quebec, ingen Kristine Stavås Skistad, som nog skulle blivit mycket långt efter i distansloppen https://www.skiforbundet.no/langrenn/nyhetsarkiv/2019/3/verdenscupfinale-canada/

Inlagd: 2019-03-18, 13:44
Skriven av: Kurt

Kurt: Enligt länken så verkar inte Skistad vara vidare entusiastisk över att träna tillsammans med distansåkare. När det gäller att träna med Johaug kan jag förstå henne fullt ut. Det skulle säkert vara till mer skada än nytta. Men det finns andra åkare att träna med och hon behöver öka sin kapacitet rejält. Jag tror det blir svårt för henne att klara det öht. Normal överkropp och jättelånga ben kan möjligtvis också vara ett hinder. Eller kanske en fördel, vem vet.
Falla och Skistad verkar vara på kollisionskurs och jag gissar att Falla är lite irriterad över att en junior kommer och tar för sig så mycket.

Inlagd: 2019-03-18, 14:07
Skriven av: Tobbe H

Skistad har egentlig ikke gjort noe annet enn å vinne JVM. Hadde hun ikke blitt presset ut av sin bane av Nilsson i VM (som gjorde at hun falt) og tatt gull der, så hadde hun hatt betydelig mer å slå i bordet med, så tilfeldigheter betyr mye.

Inlagd: 2019-03-18, 14:26
Skriven av: Neithiri

Neithiri, din fixering vid Stina börjar bli skadlig. Allt ont i världen beror på Stina! Det var Skistads eget fel att hon föll i VM.

Inlagd: 2019-03-18, 14:54
Skriven av: Tomas

Det är långsökt att inbilla sig att guldet varit inom räckhåll förr Skistad om hon hållit sig på benen. Om inte ”om” funnits så hade världen varit väldigt annorlunda.
Att hon föll hade ju givetvis mycket att göra med att hennes ork började ta slut, hon hade ju en helt egen korridor, risken för att krångla till det med tekniken ökar ju mycket när syran kommer.
Dessutom så var det ju i semifinalen hon ramlade och att hon skulle vara lika pigg i finalen för att hota om guld är ju absolut inte så sannolikt med tanke på hur hennes uthållighet varit denna säsongen.

Inlagd: 2019-03-18, 15:16
Skriven av: Hasse

Tomas/Hasse: Skyldig eller ikke skyldig, poenget var at tilfeldigheter avgjør hva man tror om henne. Hun kunne meget godt vunnet sprintgullet om hun ikke ble taklet av Nilsson, hadde jo vunnet semien lett, det så alle med godt syn. Hva som så hadde skjedd i finalen er en annen sak. Men hadde hun vunnet så hadde hennes ord i debatten med Falla veiet betydelig mer, den saken er klinkende klar.

Inlagd: 2019-03-18, 15:32
Skriven av: Neithiri

Svenska tjejerna som åker till Kanada kan alla vara topp tio i minitouren så pass bra är dom.. Andersson, Karlsson och Nilsson slåss om pallplatser jag tror Nilsson har bäst chans att vinna tack vare bonussekunder i sprint men finns risk att hon inte orkar två 10km lopp så det är säkrare med Andersson och Karlsson.. Kalla kommer inte klara kvalet i sprint som det ser ut och då blir det en jobbig helg för henne då det kommer kosta mycket för henne att behöva åka upp igenom fältet det blir lätt att hon spänner sig..

Dahlqvist kanske kan överraska att hon kan åka fristil vet vi det beror på hur bra det går i det klassiska för jag tror kanske inte att hon kommer hänga med täten där och då blir det snabbt en minuts tapp eller mer..

Herråkarna ja Calle förstås men det känns som han checkat ut och helst inte ens vill åka sprint.. Ännu en helt misslyckad säsong för Calle där han är oförmögen att toppa formen rätt och inte skakar av sig motgångar.. Samma med Thorn hans inställning verkar bedrövlig.. Enda som verkar ha lite hunger att köra med ännu är Svensson och Burman touren passar inte Burman men Svensson kan göra det okej topp-15 kanske.. Resten är turister.

Inlagd: 2019-03-18, 15:36
Skriven av: JohanA

Måste ha missat Stinas tackling på junioren där på upploppet, faktiskt lite surt ;)

Inlagd: 2019-03-18, 15:38
Skriven av: Freddy

@Freddy: Nej, du har inte missat något som aldrig skett

Inlagd: 2019-03-18, 15:50
Skriven av: Kurt

Lite märkligt att inte Falla vill ha ett sprintlandslag för damerna. I somras lät det ju tvärtom från henne. Hon var då missnöjd med att hon var så ensam som sprinter i det norska damlandslaget och att det inte var några fartpass utan bara fokus på distansträning. Men nu tycker hon alltså att de norska sprintåkarna skulle ha nytta av distansträning

Inlagd: 2019-03-18, 16:13
Skriven av: swestam

Det norska gnällandet på Stina har ju hållit på i flera år. Ofta brukar det handla om att hon åker alldeles för yvigt och stort med sina stavar när hon skejtar (men tydligen är det helt OK när Skistad åker stort). Eller så tycker man att hon åker för tufft (=fult) eller något annat.

Men nu så tyckte ju Falla i höstas att de norska sprintåkarna måste sluta gnälla över att konkurrenterna åker så tufft och istället tuffa till sig själva. Kanske något anamma för norska längdfans.

Inlagd: 2019-03-18, 16:20
Skriven av: swestam

swestam ”Lite märkligt att inte Falla vill ha ett sprintlandslag för damerna.”

Jeg er helt enig, finner det merkelig, nesten som om hun kun er i mot det siden Skistad mener det hadde vært lurt.

Inlagd: 2019-03-18, 16:39
Skriven av: Neithiri

swestam .. Under VM-sprinten virket som som de svenske løperne var litt for tøffe mot sine egne lagvenninner .. ;-)

Inlagd: 2019-03-18, 16:45
Skriven av: pelle

https://www.youtube.com/watch?v=MfsrEFqLjCE&t=6668s
Skistad beviste under JVM, hvilken kvaliteter hun innehar i sprint. Frida vant kvart/semi´n lekende lett, og var et hav foran konkurrentene. I finalen prøvde hun samme taktikk, men der hang langbeinte Skistad lett med i den lange ”mota” før kjøring ned mot oppløpet. Det virket til og med som Frida ble stresset og trøblet med den tekniske utførelse, når hun ikke ble kvitt konkurrentene. Og etter løpet viste Frida sin store frustrasjon ..
Med 2 år med kapasitets-trening blir ikke Skistad lett og hanskes med i begge stilarter på sprinten, på grunn av hennes eminente avslutnings-egenskaper på oppløpet ..

Inlagd: 2019-03-18, 16:58
Skriven av: pelle

@pelle, upp till bevis för Skistad. Det är inte enkelt att ta steget upp till senior, det ser vi ofta. Men jag välkomnar henne i kommande års sprintar, den svenska sprintarmén behöver motstånd, gärna även från Carl, Urevc, Lampic, Amerikanskorna och många fler länder. Vilka magiska fighter det kan bli!

Inlagd: 2019-03-18, 18:33
Skriven av: V.Vittoz

Stinas distansform har inte varit alltför mycket att skryta med den här säsongen, nu har hon dessutom varit skadad. Avgörande för Stina är också hur bana ser ut. Är det platt med korta backar så kan hon åka riktigt bra.
Kalla och sprinten i Quebec? Fågel, fisk eller mittemellan, det kan bli vad som helst.

Inlagd: 2019-03-18, 18:42
Skriven av: H. G. Wells

pelle… eller typ en dags taktikträning för Frida. JVM-sprinten var inte klockrent upplagt för Fridas del med allt för mycket körning i kval, kvart och semi. Hade hon fattat hur bra hon varit så hade hon väntat till final för att köra ifrån de andra.

Angående VM-sprinten så går det bara att le åt Neithiris anklagelser om tackling. För övrigt så sätter jag min högra hand på att Stina hade tagit sig före Falla i den semin om det hade behövts, hon fällde sig inte i onödan den dagen :)

Inlagd: 2019-03-18, 18:54
Skriven av: Emil

Monsen anser att Kläbo blir tvungen att offra en del av sina sprintegenskaper för att bli bättre på längre distanser.

https://www.vg.no/sport/langrenn/i/bKy44g/monsen-klaebo-maa-ofre-rykket-for-aa-vinne-mer

Inlagd: 2019-03-18, 18:56
Skriven av: H. G. Wells

Jag tycker inte de norska åkarna gnäller så mycket på Stina Nilsson, jag tror att de respekterar henne högt. Det är den norska internetsvansen som gnäller på Stina. Det i sin tur beror på att hon så ofta vinner. Det var likadant för Kowalzcyk när hon härjade i prislistorna. Då kallades hon för Diesel-Doris och nu blir det Propeller-Stina bland den norska undervegetationen.

Inlagd: 2019-03-18, 19:57
Skriven av: Tobbe H

Titta alldeles nyss (SVTplay) upprepade gånger på semifinalen där Skistad faller i Seefeld (VM 2018)…
Stina har INGEN kontakt med överhuvudtaget!

Och, oavsett, om Skistad skulle ha gått om Stina så skulle iallafall Stina gått vidare till final som Lucky Loser…

Men, att hon knuffade Skistad, vilket skitsnack!!!

Och, Falla verkar helt oberörd över att Skistad faller… Maiken knäpper av sig sina skidor och lämnar målområdet kvickt…
Som sagt, tror inte Falla gillar Skistad ;-)

Inlagd: 2019-03-18, 20:28
Skriven av: ErrkaPetti

Skistad gjorde presis samme feil, som uheldige Northug under VM-3-mila på ski i 2007. Setter du staven på innsiden av skia, er det meget logisk at du regelrett går på tryne… Der mistet skikongen et soleklart gull ..

Inlagd: 2019-03-18, 21:13
Skriven av: pelle

@Kurt
Jag var ironisk ovan…

Inlagd: 2019-03-19, 09:20
Skriven av: Freddy

Är det Quebec som är typ stadssprint med obefintliga backar? Minnet sviker mig

Inlagd: 2019-03-19, 09:46
Skriven av: Pelle1234

Pelle1234, kolla Youtube, där ligger det videos från sprinten 2017 i Quebec City…

Inlagd: 2019-03-19, 11:04
Skriven av: ErrkaPetti

Pelle1234: är de samma bana som 2017 så finns de backar och går att göra skillnad på damsidan var åkt tiden ca 3 min och Falk som var 3a var rätt klart efter Stina och Falla.. nu vet jag inte om man åker samma bana alls men så såg de ut den gången

Inlagd: 2019-03-19, 11:55
Skriven av: jossa

http://www.idrottensaffarer.se/namn/2019/03/johaug-och-kalla-pa-gemensam-semester

Når pila peker i feil retning, er det blytungt og motivere seg for en ny sesong. Og det må være spesielt vanskelig for Kalla, i og med at sesongen i tillegg er et mesterskaps-fritt år.
Men kanskje bestevenninnen fra Norge kan oppmuntre henne til og ta en sesong til ..
Langrennsporten trenger den kjekke jenta fra Tärendö ..

Inlagd: 2019-03-19, 12:40
Skriven av: pelle

Märkligt att svenska sprintbredden på herrsidan är bättre än nånsin. Imponerade!
Men på distans är det verkligen nattsvart. Känns så hopplöst att jag tycker man bör helt skrota ett Team Bauhaus med distansåkare på herrsidan.

Inlagd: 2019-03-19, 13:18
Skriven av: Nörden

Johaug och Kalla på gemensam semester på Rhodos efter säsongen, blir säkert trevliga turer i de fina bergen där (löpning, cykling och rullskidor). De två har mycket gemensamt och kan vara precis det som Kalla behöver efter denna säsong samt med en mästerskapsfri säsong som väntar.

Inlagd: 2019-03-19, 13:57
Skriven av: Jörgen

Inte skrota, men kanske införa ett Team Sjukhus, efter norsk modell? Vilka som bör stå på tillväxt där är inte självklart. Urvalet av lämpliga diagnoser är begränsat, men några lagom lytta ynglingar borde väl landet kunna uppbringa?

Inlagd: 2019-03-19, 14:18
Skriven av: Slakmota

pelle: Jag tror lika många norrmän vill se Kalla fortsätta som svenskar.. Klart man vill se henne fortsätta till OS 2022 om hon är motiverad men det finns nya svenskor nu redo att ta över.. Kalla står för en väldigt liten del av svenska pallplatser numera..

Inlagd: 2019-03-19, 17:36
Skriven av: JohanA

@nörden, bredden är bra, men toppen är usel. Hoppas verkligen att några killar kan ta ett steg till nästa säsong och börja ta sig vidare final utan att alla framför ramlar.

Inlagd: 2019-03-19, 17:54
Skriven av: V.Vittoz

JohanA … På et svensk stafettlag er Kalla meget viktig, på grunn av sin lange erfaring. Selv om formen var sånn der under VM, voks hun til de store høyder på sin etappe, og avgjorde stafetten for Sverige. Bare se hva som skjedde med det ”uovervinnelige” laget fra Norge, når rutinerte Bjørgen manglet..

Inlagd: 2019-03-19, 19:42
Skriven av: pelle

Tviler på om noen vet hva disse tallene stå for?
20-13 -7 ….

Inlagd: 2019-03-19, 21:05
Skriven av: pelle

pelle: Alla norska VM-medaljer i alpint, längdskidor och skidskytte denna vinter?

Inlagd: 2019-03-19, 21:22
Skriven av: swestam

Ikke overraskende att du viste svaret ..

Inlagd: 2019-03-19, 21:30
Skriven av: pelle

Pelle: Er svaret 0? 20 minus 13 minus 7?

Inlagd: 2019-03-19, 21:51
Skriven av: Sven

Meldt 38mm regn i Quebec på fredag!!

Inlagd: 2019-03-19, 21:53
Skriven av: Sven

Sven … Minus? not, men et pent norsk ord som kalles bindestrek …

Inlagd: 2019-03-19, 22:38
Skriven av: pelle

Jag tror fortfarande att Kallas svaga säsong beror på förra säsongens lyckade OS. Det är så oerhört små marginaler i toppen och tappar man bara lite i motivation i alla dessa träningspass som ska genomföras fokuserat så halkar man efter lite. Så nyckeln för Kalla inför nästa säsong heter motivation. Kanske kan Johaug hjälpa henne där. Kanske kan hon prata med Björgen som ju lyckades motivera sig högt upp i ålder. Kanske har den mentale coachen nyckeln. Och jag håller med pelle om att en motiverad Kalla behövs ett par-tre säsonger till i det svenska laget. Björgen och Johaug är på pappret utbytbara i en stafett (kapacitetsmässigt) men när Björgen försvann kände Norge sig tvungna att pussla om i laget och anpassa sig till motståndet. Tryggheten försvann lite så att guld och silver bytte plats.

Inlagd: 2019-03-20, 06:52
Skriven av: Per

Tror f ö att samma sak förklarar Diggins och Pärmens svaga säsonger. OS-guld är det största i USA och hennes och Randalls prestation fick uppmärksamhet i USA som är svår att toppa. Och Pärmen tog väl sina första individuella medaljer i Korea?

Inlagd: 2019-03-20, 06:58
Skriven av: Per

Nej, hon var tvåa på skiatlon i Lahti men ändå. Tre individuella medaljer på OS är succé för henne.

Inlagd: 2019-03-20, 07:02
Skriven av: Per

Beträffande ”Kallas svaga säsong” så är det väl så att hon har gått över till att äta veganmat. Det är väl i så fall troligare att problemen ligger där.

Inlagd: 2019-03-20, 09:08
Skriven av: LOA

https://www.expressen.se/sport/langdskidor/ikonen-kan-forsvinna-efter-bara-en-sasong/
Kanskje han har søkt på den ledige stillingen som norsk landslagssjef…. Tror Olsson hadde vært mitt i blinken til den jobben, med Northug som assistent. ..

Inlagd: 2019-03-20, 09:37
Skriven av: pelle

@LOA Men nu har ju inte Charlotte Kalla gått över till att äta veganmat, så du får leta dumma bortförklaringar någon annanstans

Inlagd: 2019-03-20, 10:07
Skriven av: Kurt

LOA: skippa skitsnacket!

Inlagd: 2019-03-20, 11:19
Skriven av: Nörden

Kalla har genomfört många halvdåliga säsonger tidigare så detta är inget nytt. Vem minns inte säsongen 2013 som var ett riktigt bottennapp. Bara att botanisera i resultatlistan från förr.

Inlagd: 2019-03-20, 12:03
Skriven av: GKA

Att Peterson tas ut framför Bergström och möjligen Grate är ett tecken på att wc-avslutningen blir en avskedshelg för honom. På distansloppen hade är han och Bergström likvärdiga men Bergström känns hetare i sprint i och med 5:e platsen i Falun.

Inlagd: 2019-03-20, 12:05
Skriven av: Nörden

Tenk om Kalla nå hadde tatt en pause, og skaffet seg barn i den mesterskapsfrie sesongen, dertil kommet tilbake toppmotivert, og med en ”mammaeffekt”, (som dokumentert gir positivt energi), til mesterskapet i Oberstdorf i 2011.
Men, hun er vel forsatt enslig, og mangler samboerkontrakt, dessverre ..

Inlagd: 2019-03-20, 13:56
Skriven av: pelle

Huff 2021, selvsagt ..

Inlagd: 2019-03-20, 13:58
Skriven av: pelle

Per: Kalla trodde kanske att hon gjorde det som skulle göras i träningsväg under sommaren. Hon övertygade sig själv att hon gjorde jobbet som skulle görs. Men i själva verket så var hon lite lat, lite omotiverad, upptagen med annat. Samtidigt var Ingesson upptagen med att träna andra åkare.
Kalla behöver kanske inte längre bromsas av tränaren, hon behöver kanske en mental spark där bak?
Kalla är i så fall inte den första trettioåringen som är i det här läget i sin karriär. Snarare helt normalt.
Vem vet, vi får vänta på analysen.

Undrar hur Johaug tacklar nästa säsong. Hon har tränat stenhårt och förberett sig extremt noggrant i två år. Pressen på henne har varit enorm, men nu har hon bevisat vad hon skulle bevisa..Hon gråter på hotellrummet i Seefeld….känner tomhet.
Kan man kanske förvänta sig en reaktion till nästa säsong?

Inlagd: 2019-03-20, 16:39
Skriven av: H. G. Wells

Lat tror jag ju inte att Kalla har varit men man kan ju träna hårt utan att få maximal kvalitet om man är lite ofokuserad. Jag tycker t ex att Kallas teknik har varit sämre i år, i både klassiskt och skate.

Inlagd: 2019-03-20, 16:46
Skriven av: Per

Den andra huvudteorin – som.jag tror jossa har lanserat här – är överträning, främst under jul och nyår. Men jag har ändå svårt att tro det. Kalla känner ändå sin kropp väl.

Inlagd: 2019-03-20, 16:49
Skriven av: Per

Per: finns så klart många teorier men ska bli kul höra vad dom kommer fram till om dom kommer fram till något… Tänkte på Kalla hon blev lätt förkyld innan Davos sedan kanske hon börja träna för hårt för tidigt + att jag kan tro att hon kände både stress och press när så väl Ebba som Johaug åkte så bara…

Vad gäller Ebba tror jag inte enbart dom svagare resultaten på VM berodde på de lätta problem med luftrören var orsaken… utan även kanske uppladdningen innan och kanske även lite höjden. hoppas även man analyserar dom faktorerna ..

Inlagd: 2019-03-20, 17:12
Skriven av: jossa

Calle har blivit sjuk..

Inlagd: 2019-03-20, 18:17
Skriven av: Emma

Inte en säsong som boostar Calles självförtroende direkt. Väldigt tråkigt att åka iväg till Canada och sedan inte kunna tävla…Trist!

Inlagd: 2019-03-20, 18:19
Skriven av: Rubik

jossa – av vilken anledning tror du att det är även fler faktorer som spelar in än sjukdomen?
(och även bortsett från dåliga skidor som det märktes att hon hade i 10 km, men som hon försökte tona ned. Men det framkom tydligt i intervju längre fram i VM)

Inlagd: 2019-03-20, 18:22
Skriven av: Rubik

Tycker veganteorin är den bästa hittills. Kalla sponsras ju av en veganmatsfirma så det har antagligen blivit aminosyrafattig kost då och då.

Inlagd: 2019-03-20, 19:41
Skriven av: Grrrip

Rubik: Vad som framkommit så var de lindriga problem hon hade med halsen mest en säkerhetsåtgärd att hon stod över första loppet visst de kan satt ner henne men till 30 km borde hon varit på topp men inte där heller verka hon vara de..Jag tänker väl på uppladdningen innan i Seiser Alm var de rätt ? sedan hur hon presterar på lite högra höjder tror Seefeld är på 1200 m jag kolla rätt.. Davos loppet i år var väl de svagaste av hennes 10 km F lopp i år i också och de var på höjd jämfört med Johaug är hon klart längst efter i Davos finns 4 lopp att jämföra mot avstånden +9 +38 +24 +18

Sedan tycker jag vissa lopp förra säsongen var lite svagare på höjd också men en del har ändå kanske lite naturliga förklaringar att hon var på väg tillbaka från skada men är ändå lite lur på den svagare prestationen i Seefeld även förra året vist problem i starten men va de enda orsaken..

väldigt mycket spekulation blev de nog nu

Inlagd: 2019-03-20, 19:53
Skriven av: jossa

Är Kalla vegan nu? I så fall inte bra.
Ebba var väl i stillhet flera dar så det satte nog ner henne en hel del.

Inlagd: 2019-03-20, 20:26
Skriven av: GKA

Mkt trams nu kring Kallas status. Extremt ointressant.

Inlagd: 2019-03-20, 21:12
Skriven av: Nörden

Tycker Kallas relativt svaga säsong (ändå ett VM-guld) är intressant. Men som någon skrev har det hänt förut, 2011 och 2013. Att hon skulle vara vegan har jag däremot svårt att tro. Blir oerhört svårt att få i sig de kalorier och den protein som krävs. Möjligen går det att vara vegetarian och elitidrotta men vegan…nej det tror jag inte.

Inlagd: 2019-03-20, 21:21
Skriven av: Per

2012 och 2016 var också dåliga säsonger för Kalla faktiskt.

Inlagd: 2019-03-20, 21:28
Skriven av: Per

Håller med, många fantasifulle teorier just nu. Tror lika lite på veganteorin när det gäller Kalla som höghöjdsteorin när det gäller Ebba.

Inlagd: 2019-03-20, 21:49
Skriven av: swestam

swestam: finns de just nu något som styrker att de inte är så? jag räknar inte in JVM lopp i den spekulationen men visst bara spekulation.. sedan kan man ju påstå massa positions problem i Seefeld förra året men åkningen i de loppet blev inte riktigt bra efter heller.. sedan kan man ju undra om de bara var slumpen att hon var klart längst efter Johaug i Davos i år jämfört med dom andra loppen på 10 km fritt..

Inlagd: 2019-03-20, 22:33
Skriven av: jossa

Per: känns ändå som 2012 är klart bättre år än 2013 och 2016.. 2012 fick jag de ändå att hon hade 7 topp 3 resultat…

Nu är de ju ett mönster nästan 2013 dåligt sedan två jätte bra säsonger sedan 2016 dåligt sedan två jätte bra säsonger och sedan en sämre igen två bara en dålig

Inlagd: 2019-03-20, 22:37
Skriven av: jossa

Kalla kan ju ha andra saker som upptar hennes tid också. Mer vill jag inte säga.

Inlagd: 2019-03-20, 23:20
Skriven av: Kallner

Den russiske troppen til Quebec:
Damer: Nepryajëva
Istomina
Belorukova
Sedova

Herrer: Belov
Bolchunov
Larkov
Melnichenko
Spitsov

Inlagd: 2019-03-20, 23:33
Skriven av: Rastjapa

Varför skickar ryssarna så få åkare? Tror jag inte på.

Inlagd: 2019-03-21, 00:20
Skriven av: Nörden

Har en magkänsla att Frida Karlsson kommer göra en grym insats redan i sprinten på fredagen i Quebec!
En semifinal där och hon kan utmana om topp tre i hela minitouren…

Hoppas dessutom att Ebbas form håller i sig säsongen ut…
Egentligen, vilket kanonsäsong Ebba haft, frånsett VM, men, samtidigt, kanske en bra morot att ha med sig i sommar och höstträningen inför kommande säsong…

Känns ju såååå spännande att ”ungdomarna” kommer på bred front, speciellt på damsidan…
Jag tror vi kan få se kvintetten Ebba, Frida Johanna H, Linn Svahn, Moa Lundgren skörda stora framgångar i nästa säsongs världscup…

Sedan kanske Grate och Aflodal bland herrar… Vore ju kul med någon mer än Viktor Thorn som kan åka skapligt fort på både sprint och distans…

Förväntar mig att både Ida I och Charlotte kommer fortsätta sina satsningar…

Inlagd: 2019-03-21, 05:23
Skriven av: ErrkaPetti

jossa: Som jag ser det så finns det inget konkret som tyder på att det var en höghöjdsfaktor som inverkade på Ebba under VM i Seefeld. Och i övrigt tycker jag det finns för litet underlag för att dra några slutsatser om hur hög höjd passar henne. Kanske också lite svårt att jämföra uppladdning på hög höjd och sedan tävlande på höjd (som Seiser Alm och sedan Seefeld) med tävlande på höjd utan någon höghöjdsuppladdning (Davos).

Man kan tänka sig att höjden påverkade Ebba i Davos då hon kom direkt från lågland då, men att utifrån det dra någon slutsats att hon har problem med mellanhöjd efter att laddat på hög höjd tycker jag man inte kan dra.

Jag tror nog också att hon hade en liten dipp i sin form i Beitostölen och Davos efter att ha inlett så fint i Ruka och Lillehammer vilket lika mycket kan bidragit till hennes resultat i Davos. Och Beitostölen är väl hennes sämsta lopp i världscupen denna säsong, inte Davos.

Inlagd: 2019-03-21, 07:47
Skriven av: swestam

swestam: Jag vet inte var ren spekulation men så länge inget 100 säger att jag har fel tycker jag men bör analysera dom faktorerna också när man gör en analys av säsongen liksom mycket annat också för jag tror inte ens hennes form just under VM varit som bäst ändå även utan dom lindriga problemen med luftrören..

sedan tycker jag de var lättast jämföra mot Davos eftersom de var samma distans men Bito loppet var nog på den nivån också

Inlagd: 2019-03-21, 08:14
Skriven av: jossa

swestam: Alltså jag utgår nu från att de var lindriga problem och mest en säkerhetsåtgärd att hon stod över första loppet som rapporten var

Inlagd: 2019-03-21, 08:33
Skriven av: jossa

jossa: Jag håller med om att man efter säsongen bör utvärdera och analysera höghöjdsupplägget för Ebba. Oavsett vad man kommer fram till så bör det ha varit en nyttig erfarenhet för Ebba inför kommande mästerskap.

Fine att spekulera, men om jag skall tro på en spekulation eller en teori så krävs det något konkret som stödjer den.

Inlagd: 2019-03-21, 08:58
Skriven av: swestam

swestam: absolut de förstår jag och har väl inget eget konkret på de men vill bra att man verkligen analyserar allt och inte rakt av går på att de var de hon hade i halsen som satte ner henne så pass mycket..

Inlagd: 2019-03-21, 09:24
Skriven av: jossa

Trist för arrangörerna och alla andra med skidtävling i skitväder i morgon. Men tummarna håller vi ändå.

Inlagd: 2019-03-21, 11:17
Skriven av: Slakmota

Nog inte många 80-talister bland herrar runt om i världen som fortsätter efter denna säsong.

Inlagd: 2019-03-21, 11:17
Skriven av: Nörden

Tog en titt på topp 10 i WC-distanstotalen, deras placeringar i distans och snitt. Alla över 10 lopp åkte TdS (undantag Sedova). Sprint, tourtotaler och stafetter togs ej med:

860 p – JOHAUG, Therese – 9 lopp snitt 1.00
1 – 1 – 1 – 1 – 1 – 1 -1 – 1 – 1

737 p – FLUGSTAD ØSTBERG, Ingvild – 14 lopp snitt 2,92
4 – 4 – 3 – 3 – 2 – 2 – 1 – 1 – 1 – 1 – 5 – 6 – 4 – 4

646 p – NEPRAYEVA, Natalia – 14 lopp snitt 5,79
7 – 16 – 7 – 7 – 9 – 1 – 2 – 5 – 2 – 10 – 3 – 7 – 3 – 2

604 p – PÄRMÄKOSKI, Krista – 14 lopp snitt 4,57
6 – 5 – 5 – 6 – 3 – 4 – 5 – 2 – 4 – 2 – 4 – 5 – 7 – 6

563 p – ANDERSSON, Ebba – 9 lopp snitt 2,89
3 – 2 – 3 – 4 – 4 – 2 – 3 – 3 – 2

426 p – DIGGINS, Jessica – 13 lopp snitt 8,23
14 – 12 – 11 – 8 – 5 – 6 – 11 – 1 – 7 – 12 – 13 – 4 – 3

400 p – KALLA, Charlotte – 8 lopp snitt 5,75
2 – 3 – 4 – 2 – 6 – 13 – 5 – 11

380 p – BELORUKOVA, Yulia – 13 lopp snitt 9,46
5 – 13 – 9 – 18 – 7 – 6 – 4 – 5 – 15 – 16 – 4 – 13 – 8

330 p – SEDOVA, Anastasia – 9 lopp snitt 7,89
5 – 8 – 3 – 3 – 22 – 3 – 3 – 8 – 16

313 p – WENG, Heidi – 11 lopp snitt 11,18
13 – 8 – 20 – 14 – 5 – 8 – 25 – 6 -11 – 8 – 5

Johaugs snitt står förstås i en klass för sig. Även Ebba, Flugan och Pärmen är mycket jämna och har inget mindre bra lopp alls.

Inlagd: 2019-03-21, 12:43
Skriven av: Jörgen

Nörden: Ryssarna skickar sina bästa möjliga lag till Quebec.

På herrsidan saknas Ustiugov (gallblåsan ska opereras, säsongen är över) och sprintern Retivykh (sprintcupen är redan avgjord, finns ingen anledning att skicka honom over there).

Damsidan: Belorukova, Neprayeva, Sedova och Istomina är deras fyra främsta i WC-totalen och troligen stommen för deras damstafettlag i många år framöver om de får förbli skadefria och friska.

Inlagd: 2019-03-21, 13:02
Skriven av: Jörgen

Nörden och Jörgen: Många ryssar är missnöjda med att man inte skickar fler ryska åkare till Kanada. En sådan som Chervotkin har blivit sjuk och en del av de övriga ryssarna satsar på ryska mästerskapen istället. Men många hade velat se fler ryska åkare som kunde hjälpa Bolshunov mot Kläbo.

Inlagd: 2019-03-21, 13:13
Skriven av: swestam

Swestam: Som ska placera sig före Kläbo i distansloppen over there och indirekt se till att norrmannen får mindre poäng i dessa, så de menar? I sprinten är det svårare att hjälpa Bollen.

Inlagd: 2019-03-21, 13:23
Skriven av: Jörgen

Jörgen: Framför allt hjälpa Bollen att dra upp tempot i den klassiska masstarten men det finns ju också spurtpriser/bonussekunder. Norge skickar ju fullt lag som kan hjälpa Kläbo medan Bollen är betydligt mer ensam.

Inlagd: 2019-03-21, 13:28
Skriven av: swestam

Swestam: Ryssarna har med sina fem främsta i distanscupen så det är fyra bra lagkamrater Bollen har med sig men ja de kunde ha varit upp till tio ryssar på plats. T.ex saknas Vylegzhanin och Bessmertnykh.

Jag ser fram emot helgens kamp mellan norrmannen och ryssen.

Inlagd: 2019-03-21, 14:02
Skriven av: Jörgen

Maltsev, Semikov samt nån av de andra från 96:årskullen där Bollen och Spitsov är etta och tvåa.

Inlagd: 2019-03-21, 14:04
Skriven av: Nörden

Off topic: Esterna som är rena dök som bekant inte upp i Falun men de åkte en nationell tävling den helgen.

Inlagd: 2019-03-21, 14:09
Skriven av: Nörden

”860 p – JOHAUG, Therese – 9 lopp snitt 1.00
1 – 1 – 1 – 1 – 1 – 1 -1 – 1 – 1”

Ingen har noen gang i historien hatt en slik deilig rekke. Hun er den beste distanseløperen verden noen gang har sett, uten tvil. Men synd hun ikke gikk TdS, hadde såklart vunnet TdS lett også.

Spent på om hun vinner Quebec-touren, lang flat løype med sprint først er ikke ideelt, men det skulle ikke forundre meg mye om hun vinner denne touren også. Flate løyper kan være krevende nok de når farten settes opp.

Inlagd: 2019-03-21, 14:18
Skriven av: Neithiri

Damsidan genomgår en stor generationsväxling.. Jag tror att både Kowalczyk och Björgen har varit på nivån Johaug är i år men den konkurrensen finns inte där längre.. Flera av dom här 10km loppen som Johaug vunnit med 10-20 sekunder hade hon blivit slagen av Björgen i under tidigare säsonger men i år har hon haft en liten säkerhetsmarginal att köra med.. Ebba Andersson som saknade pallplatser före säsongen har nästan ohotat kommit att bli främsta utmanare trots att hon har mycket kvar att jobba med i tekniken.. När säkerhetsmarginalen försvann för Johaug VM-stafetten då var det inte lika övertygande längre mycket av detta handlar om det mentala spelet där Nilsson i stort sett aldrig mäter sig med Johaug annars under säsongen och inte kände sig slagen på förhand.. Karlsson var den enda i distansloppen som inte gick in på VM med ett mentalt underläge och var därför närmast att matcha Johaug i intervallen och kunde ge henne en ordentlig fight.. Skistad hade kunnat göra detsamma i sprinten mot Falla och Nilsson resterande tjejer är jätterädda och låter dom köra för ohotat.. Man måste vara orädd om man ska slå dom bästa det finns många på damsidan som är slagna på förhand och kör för andra plats redan från start.

Det är tre åkare som kommer ta upp kampen med Johaug kommande säsonger.. Dessa är Nepryaeva född 1995, Andersson född 1997 och Karlsson född 1999. Det kommer aldrig ske att Östberg och Pärmäkoski födda 1990 eller Diggins, Weng och Haga födda 1991 når upp till Johaug flera av dessa verkar snarare vara på väg nedåt i karriären redan.. Kalla och Jacobsen födda 1987 är äldre än Johaug och kommer alltid vara steget efter. Tjejerna nere på kontinenten har långt kvar ännu..

Inlagd: 2019-03-21, 15:07
Skriven av: JohanA

Neithiri: Johaug är 100% i distans denna säsong vilket är en fantastisk prestation i sig. Det finns dock rekord kvar att slå t.ex. Björgens segrar och medaljer. Ett annat rekord hålls av Välbe som tog fem guld under samma mästerskap (VM 1997 i Trondheim, Norge).

Men tror att konkurrensen blir tuffare framöver. De yngre t.ex Ebba, Frida och Neprayeva kommer att fortsätta att närma sig och är det bara en tidsfråga innan Johaugs fina vinstrad i distans spricker men det kanske inte sker förrän under nästa säsong. Tror att Johaug gillar utmaningen också.

Inlagd: 2019-03-21, 15:24
Skriven av: Jörgen

Jörgen: Beklager, men jeg ser ikke på Välbe som noen reell referanse, hun var garantert like dopet som de hun gikk sammen med på sin tid, hvorfor i alle dager skulle hun ikke være det, tror du hun ærlig talt hun var den enste russerinne som ikke var dopet i Trondheim? Glem Välbe.

Bjørgen har aldri vunnet distanserenn med slike marginaler som det Johaug gjør, men Bjørgen er en god nr.2.

Inlagd: 2019-03-21, 16:53
Skriven av: Neithiri

Nu är man som ett barn på julafton som längtar efter alla klappar. Nu vill jag ha en startlista för sprinten :) Hänger på låset på fis-ski.com nu.

Inlagd: 2019-03-21, 19:29
Skriven av: Nörden

https://www.aftonbladet.se/sportbladet/a/OpnvBb/calle-halfvarsson-frisk–redo-att-tavla-igen

Blir tävling i alla fall för Calle! Hoppas nu han kan få till några bra lopp så han får avsluta med en positiv känsla.

Inlagd: 2019-03-21, 19:37
Skriven av: Emma

Bjørgen var garantert like dopet som de hun gikk sammen med på sin tid

Inlagd: 2019-03-21, 20:04
Skriven av: Kurt

Luktar Vasstrader lång väg detta senaste inlägg. Sorgligt att man inte kan få någon avstängd, eller i alla fall kunna skydda sitt nickname. Dags att börja kräva registrering Jörgen? Vi som älskar att diskutera världens bästa sport här tillsammans med andra skidnördar skulle helt klart vara kvar.

Inlagd: 2019-03-21, 20:37
Skriven av: V.Vittoz

For 2 år eller 3 år tilbake i tid, tippet jeg Stina Nilsson som vinner av minitouren i Canada. Tar sjansen nok en gang, tror hun er i bedre form nå, enn hun fikk vist under VM på grunn av hennes skadeproblem som nå er leget…

Inlagd: 2019-03-21, 21:24
Skriven av: pelle

Varför åker inte Sundby och Niskanen?

Inlagd: 2019-03-21, 23:53
Skriven av: Nörden

Jossa har nog rätt, det finns frågetecken när det gäller Ebbas förmåga att hantera hög höjd. Lite heshet ska inte dra ner formen så mycket. Om det nu bara var lite heshet. Landslagets information när det gäller Kallas formproblem och Stinas skada visade sig inte vara mycket värd, så det kanske var så även angående Ebba.

Tung träning betyder slitna muskler. Slitna muskler råkar lättare ut för skador. Det var det som Stina råkade utför, tror jag. Hon la in en period med tyngre träning efter Tds, tror jag alltså.

Jag tror att både Jossa och Per har rätt när det gäller Kalla.
Kalla har slitit med formen hela säsongen, mest tydligt efter jul.
Varför har hon gjort det, vilka förändringar har skett som kan förklara formproblemen den här säsongen?
Svaret på den retoriska frågan vet vi. Kommer det då att fungera bättre till nästa säsong?
Svaret på den följdfrågan avgör om Kalla fortsätter eller lägger av.

Inlagd: 2019-03-22, 08:26
Skriven av: H. G. Wells

Hanna Falk? Någon som vet, eller har en teori, om varför hon inte får till det bättre den här säsongen

Inlagd: 2019-03-22, 08:36
Skriven av: H. G. Wells

Det behövs inte mycket för att du ska förvandlas från en stjärna till en medelmåtta.

https://www.svt.se/sport/skidskytte/utbrand-fourcade-hoppar-av-sasongsfinalen

https://www.svt.se/sport/skidskytte/kaisa-makarainen-kan-lagga-av

Inlagd: 2019-03-22, 08:40
Skriven av: H. G. Wells

I Norge diskuteras nu hur osportsligt man bör uppträda https://www.nrk.no/sport/ostberg-tapte-med-vilje-for-a-hjelpe-_-nekter-lagvenninnene-a-gjore-det-samme-1.14484489

Inlagd: 2019-03-22, 08:43
Skriven av: Kurt

@Nörden: Niskanen ser ingen chans på en tour med sprint + fristil, han har inte kört många lopp överhuvudtaget i år. Sundby vill nog inte bli inblandad i det fula spelet med ryssarna när det gäller den totala världscuptiteln, han vet att han inte skulle få köra sitt eget lopp utan bara vara hjälpryttare åt Kläbo.

Inlagd: 2019-03-22, 08:46
Skriven av: Kurt

Varför är inte Frida K med i FIS startlista för dagens sprintkval? Har jag missat ngt.

Inlagd: 2019-03-22, 09:07
Skriven av: Marcus

Frida startar som 50.

Inlagd: 2019-03-22, 09:17
Skriven av: GKA

V.Vittoz – kan upplysa om att det inte var Vasstrader som skrev den kommentaren. Finns aktiva spam- och IP-filter påslagna i bakgrunden. Inloggningskrav skulle göra det hela mer säkert/slutet men också skapa en tröskel så det är ett tveeeggat verktyg (samt är något som Oskar beslutar om i så fall).

Inlagd: 2019-03-22, 09:42
Skriven av: Jörgen

Tack Jörgen, :)

Till något roligare, ingen dålig startlista i WW-cupsprinten i Kalix idag.. Vilken bredd det är hos damerna!

http://live.fis-ski.com/cc-5926/results-pda.htm

Inlagd: 2019-03-22, 11:06
Skriven av: V.Vittoz

DEt kommer nog säkert att bli teamkörning om spurtpoängen i Kanada, tråkigt. Men bara i bland herrarna, inte i damklassen, ingen törs hindra Johaug från att ta köra som hon vill. Kläbo kommer däremot att få bra hjälp.

Inlagd: 2019-03-22, 11:23
Skriven av: H. G. Wells

”860 p – JOHAUG, Therese – 9 lopp snitt 1.00
1 – 1 – 1 – 1 – 1 – 1 -1 – 1 – 1”
Jag har den ytterst kontroversiella åsikten att Östberg vann Lillehammers jaktstart.

Inlagd: 2019-03-22, 12:05
Skriven av: Fölet

Fölet: Hurså? Tittade efter nu när du nämnde det (länk) har något fel begåtts?

Inlagd: 2019-03-22, 12:14
Skriven av: Jörgen

@Jörgen:
JOHAUG Therese 29:35.5
OESTBERG Ingvild Flugstad 29:53.4

Inlagd: 2019-03-22, 12:18
Skriven av: Kurt

Kurt: Det är tourtotaltiderna dvs målgångstiden där skiljde det 17,9 s (med Ebba mellan de två) men kolla på åktiderna där skiljer bara sex tiondelar i tid (till Johaugs fördel)

Inlagd: 2019-03-22, 12:26
Skriven av: Jörgen

Neithiri: Glashuset ringde och berättade att du kan komma och hämta din sten ;)

Wells: Ebba krämade ut betydligt mer kraft ur kroppen än Frida på tremilen så där var formen tillbaka. Hon gjorde taktiska missar som att hänga på johaug för länge och dra för mycket vilket förmodligen gjorde att hon missade medalj.

Inlagd: 2019-03-22, 13:28
Skriven av: Thorrez

Följetongen Calle Halfvarsson….

https://www.expressen.se/sport/langdskidor/halfvarsson-hoppar-av-bara-timmar-innan-start/

Inlagd: 2019-03-22, 14:45
Skriven av: Freddy

verkligen ett av säsongens mest intressanta sprintkval!

Inlagd: 2019-03-22, 15:05
Skriven av: Emil

I väntan på Quebec. Kvalet i Kalix nyss avgjort, dessa fem första inom 3,28 s resten är 6,38 s eller mer bakom:

1. Moa Lundgren
2. Linn Svahn
3. Jennie Öberg
4. Anna Dyvik
5. Johanna Hagström

Livelänk

Inlagd: 2019-03-22, 15:15
Skriven av: Jörgen

Och snart startar sprintguden Lord Nelson!

Inlagd: 2019-03-22, 15:25
Skriven av: Slakmota

För Stinas del gäller det att gå till minst semifinal idag, då är sprintcupen säkrad och hon blir första svenska någonsin att vinna en av världscuptitlarna. Det fixar hon säkert.

Om Stina mot förmodan missar semi kan det ändå gå vägen om hon inte blir sämre placerad än 14:e samtidigt som Falla vinner. Ser att Expressen skriver att 15:e räcker men det stämmer inte. Plats 15 ger 16 p och det räcker ju inte om Falla vinner, hela poängskalan, reducerad p.g.a. del av tour:

Vinnaren får 50 p
Plats 2-6 ger 46-34 p (3 p diff)
Plats 7-15 ger 32-16 p (2 p diff)
Plats 16-30 ger 15-1 p (1 p diff)

Inlagd: 2019-03-22, 15:43
Skriven av: Jörgen

Stina ett steg närmare cupen

Inlagd: 2019-03-22, 15:55
Skriven av: Emil

oj vilka avstånd redan

Inlagd: 2019-03-22, 15:55
Skriven av: Emil

Bra kval av Ebba och Charlotte, viktigt! Verkar som dom träffat rätt med valla och struktur.

Inlagd: 2019-03-22, 16:01
Skriven av: V.Vittoz

Frida också, härligt!

Inlagd: 2019-03-22, 16:07
Skriven av: V.Vittoz

verkar som Johaug går vidare som nr 29…

Inlagd: 2019-03-22, 16:08
Skriven av: Emil

Och Ida inte vidare, undra om något hänt? Positivt överraskad av att Ebba är vidare – har hon ens gått vidare i något sprintsammanhang tidigare eller är det jag som har dålig koll? Kanske lättare i tourer i och för sig men ändå.

Inlagd: 2019-03-22, 16:13
Skriven av: Emma

Ser ut som Fantastiska Frida är igång igen efter sjukdomen!

Skall bli spännande att se om Sundling kommer få till åkningen i heaten.

Inlagd: 2019-03-22, 16:16
Skriven av: Jan

Frida vidare som nr 12. Betyder det att hon blir först ut med att välja heat i kvartsfinalen?

Inlagd: 2019-03-22, 16:19
Skriven av: Ulf

Emma: Nej, första gången Ebba kvalar i världscupen.

Inlagd: 2019-03-22, 16:19
Skriven av: swestam

Liverapport från Kalix, start 16:30

http://live.fis-ski.com/cc-5927/results-pda.htm

Inlagd: 2019-03-22, 16:22
Skriven av: V.Vittoz

Sundling är värd en seger igen kan jag tycka. Tyvärr saknar hon lite i explosivitet så hon kommer ofta lite illa till i starten och det får hon lida för. Hon behöver tid för att få upp sin höga fart och då blir hon hindrad i heaten. Hon behöver flyt för att komma till och kunna utnyttja sin kapacitet. I prologerna har hon inga sådana problem och där ser man vilken kapacitet hon har.

Inlagd: 2019-03-22, 16:28
Skriven av: Tobbe H

Spännande, nu kommer sprintcupen att avgöras. Jonna vann kvalet, kan det möjligen vara hennes dag idag? Hoppas att hon är snabb nu i starterna så att det inte blir positionsproblem senare i heaten..

Under förväntan och utslagna i kvalet: Ida, Heidi och Lotta Weng, van der Graaff.

Inlagd: 2019-03-22, 16:36
Skriven av: Jörgen

Ebba gjorde en bra sprint i scan cup förra året, lite sprintkrut finns i den kroppen trots allt. Håller hundra tummar för en semifinalplats

Inlagd: 2019-03-22, 16:38
Skriven av: Emil

Emma o Swestam: Andra gången som Ebba sprintkvalar i världscupen, hon gjorde det i Lillehammer (också minitour) tidigare denna säsong men då gick det inte lika bra som idag (blev 42:a då)

Inlagd: 2019-03-22, 16:42
Skriven av: Jörgen

Pellegrino 25 sek efter Klaebo! Fall?

Inlagd: 2019-03-22, 16:44
Skriven av: V.Vittoz

Glöm kommentaren ovan, stod tydligen fel en liten stund.

Inlagd: 2019-03-22, 16:45
Skriven av: V.Vittoz

Calle DNS ?

Inlagd: 2019-03-22, 16:50
Skriven av: karlP

KarlP: Ja, han blev sjuk igen (finns Expressenlänk om det lite längre upp i denna tråd) så säsongen är över nu för Calle.

Inlagd: 2019-03-22, 16:51
Skriven av: Jörgen

Ok. Vilken tråkig säsong han haft

Inlagd: 2019-03-22, 16:53
Skriven av: karlP

Undrar om det blir lite fulspel mellan ryssar och norrmän ikväll i herrarnas heat, för att hjälpa Bollen och JHK

Inlagd: 2019-03-22, 16:55
Skriven av: V.Vittoz

Om man känner ryssarna rätt så blir det väl snarare att de fular mot bolchunov så var det ju i Holmenkollen.
Känns som att de inte bryr sig om att de är från samma land.Ryssland är ju större än Europa och har har fler folkslag ,så antar att de inte kanske känner att de på samma sätt att de tillhör ett lag som norrmännen,

Inlagd: 2019-03-22, 16:59
Skriven av: karlP

Theo vidare med ett nödrop i sin sista(?) sprinttävling på världscupen

Inlagd: 2019-03-22, 17:03
Skriven av: V.Vittoz

Fyra svenskar kvalade till slut. Thorn, Svensson, Häggström och Petersson. Westberg gör ännu ett svagt kval. Kul att Teo gick vidare (som 30e) i vad som nog är hans avskedsföreställning i VC. Dubbel OS-medaljör, en totalseger i sprintcupen (2012) och fyra VC-segrar blev det.

Inlagd: 2019-03-22, 17:05
Skriven av: Per

Här är startlistan till damernas kvartsfinal:

http://medias2.fis-ski.com/pdf/2019/CC/4200/2019CC4200SL.pdf

Stina och Falla tillsammans i heat 3. Tar Stina rygg på Falla där så kan det bli en säker resa till semin (och vinst i sprintcupen!)

Frida valde tydligen heat 5 och hamnade där i ett ganska jämnt heat tillsammans med Charlotte.

Inlagd: 2019-03-22, 17:08
Skriven av: Ulf

Riktigt kul att Ebba gick vidare.Tänk om hon kunde trixa sig fram till semifinal också då kan det bli bra under helgen.Samma med Frida och Kalla men det var ju mer väntat att de gick vidare

Inlagd: 2019-03-22, 17:11
Skriven av: karlP

Varför valde Stina heatet med Falla? Lite konstigt kan tyckas. Falla är ju en som kan slå henne i en kvart.

Inlagd: 2019-03-22, 17:11
Skriven av: Per

Både Sundling och Nilsson slog t.ex. Baptiste Gros som kom 42:a i herrarnas kval! Tyder på att föret försämras snabbt eller möjligen att de inte kör riktigt samma bana trots att det står exakt samma distans.

Inlagd: 2019-03-22, 17:15
Skriven av: Tobbe H

Spännande med flera av heaten i Quebec. I Kalix försvann Jennie Ö i semin (21 s efter, fall?) men övriga fyra främsta i kvalet gick vidare till final tillsammans med Ribom och Eriksson.

Inlagd: 2019-03-22, 17:24
Skriven av: Jörgen

Kolla vilka som kör i herrarnas första heat.. Kläbo, Pellegrino, Bollen, Iversen, Golberg och Thorn…

Inlagd: 2019-03-22, 17:26
Skriven av: Jörgen

1: Lundgren
2: Dyvik
3:Svahn
4: Ribom
5 Hagstrom
6: Eriksson

i Kalix. Seger med 2 sekunder för Lundgren.

Inlagd: 2019-03-22, 17:40
Skriven av: V.Vittoz

V.Vittoz
Nog var det en klar seger för Lundgren men inte två sekunder utan 1,5 sekund

Inlagd: 2019-03-22, 17:45
Skriven av: Janne

Emma Ribom är inne i en bra period nu. Hennes bästa?

Inlagd: 2019-03-22, 17:49
Skriven av: Tobbe H

@Janne, jag är inne i en dålig period nu, för snabb med att skriva. Verkar som att resultaten justeras lite över lag efter ett tag. :) Eller så tänkte jag fel. Skyller på en lång arbetsvecka.

Inlagd: 2019-03-22, 18:17
Skriven av: V.Vittoz

Nämen, Ebba!!

Inlagd: 2019-03-22, 18:30
Skriven av: Emma

V.Vittoz
Du är ursäktad😀

Inlagd: 2019-03-22, 18:32
Skriven av: Janne

Bra jobbat Stina, du är fenomenal! Då får vi se vad juryn försöker hitta i semi och final ;)

Inlagd: 2019-03-22, 18:40
Skriven av: V.Vittoz

En reflektion, med det aktuella läget, bredden på damsidan. Börjar likna situationen hos Norges herrar. Där har dom ju ett sprintlag och ett distanslag, är det kanske en möjlighet att fundera på för Sveriges damer de kommande åren? Tänker att man kan försöka tänka utanför boxen lite när läget är som det är.

Inlagd: 2019-03-22, 18:46
Skriven av: V.Vittoz

Både Ebba Charlotte & Frida till semi… Starkt som fan!!
Att Jonna Maja och Super-Stina skulle ta sig vidare var väl lite väntat…

Bra av Thorn oxå!!

Inlagd: 2019-03-22, 18:56
Skriven av: ErrkaPetti

Norge lite sämre skidor????

Inlagd: 2019-03-22, 19:00
Skriven av: Ölandsfåk

Så coolt att se Maja trycka på Majkens stav innan kurvan. Så säker på att hon tar Falla på upploppet att hon inte bryr sig om att försöka gå om. Fantastiska Frida i final, är det ens lagligt?

Inlagd: 2019-03-22, 19:32
Skriven av: V.Vittoz

Precis som jag sade i tråden tidigare, Frida skulle göra en bra sprint idag ;-)

Vems fel var det egentligen när Charlotte/Diggins/Bjornsen föll?
Svårt att se…

Nu blir det en spännande damfinal!
Thorn, klarar han sig vidare på tid månntro?

Inlagd: 2019-03-22, 19:36
Skriven av: ErrkaPetti

Frida femma är dagens mest magiska även om Stina är drottningen. Vad är det som händer??!!

Inlagd: 2019-03-22, 19:52
Skriven av: V.Vittoz

Jonna blir trea och får knappt ett omnämnade av Anders och Jakob. Lyft blicken lite.

Inlagd: 2019-03-22, 19:59
Skriven av: V.Vittoz

Kul med Häggström. Förhoppningsvis inspirerar det andra svenska herrar.

Inlagd: 2019-03-22, 20:02
Skriven av: hq

Inga intervjuer, ingen på plats för SVT på världscupavslutningen?? Väldigt märkligt i så fall.

Inlagd: 2019-03-22, 20:03
Skriven av: V.Vittoz

Vilken helg det kan bli
Nu har vi 4 åkare som har perfekt utgångsläge för att komma på pallen i touren.I ordningen jag tror mest på
Ebba,Frida,Kalla,Stina.
Sen har vi Jonna som outsider

Inlagd: 2019-03-22, 20:24
Skriven av: karlP

Karlsson må passe på a hun ikke får et like stygt rykte på seg som Nilsson, å sette staven i trynet på Belerukova var ikke en god start.

Inlagd: 2019-03-22, 20:27
Skriven av: Neithiri

Grymt av tjejerna Stina Maja Jonna vilket fint slut för dom bästa sedan otroligt bra även av Frida och Kalla gör de bra också..

Vilka slitsamma förhållanden de var 4 i dam finalen var väl nästan 10 sek efter bara rättvisa bana var känslan men förhållandena också att banan blev så

Johan H riktigt riktigt bra ta sig till final

Inlagd: 2019-03-22, 20:46
Skriven av: jossa

Jonna Sundling kom iväg sist finalen och det blir alltför svårt med Nilsson och Dahlqvist som konkurrenter. Annars så åkte hon lika fort som dem genom hela loppet men det hjälper inte. Känns säkert kämpigt för henne att hon inte kan sprätta iväg snabbare.
I dag var våra skidor väldigt bra och det var på tiden.

Inlagd: 2019-03-22, 21:13
Skriven av: Tobbe H

@Neithiti tror nog att det är Skistad som ska passa sig mest för att få ryktet att köra fult… Har hon gått ett rent race på seniornivå ännu som inte innehållit taktik eller missöden?

Inlagd: 2019-03-22, 21:13
Skriven av: V.Vittoz

Den som fortfarande tycker Falla är en värdig världsmästare räck upp en hand. Stina krossar!!!!! Sverige är bäst på damsprint!! Det ni Norge!!

Herrarna visar också bra takter. De senaste 4 sprintloppen har vi haft olika svenskar i final!!!! Grate, Svensson, Bergström och Häggström. Sen har vi Calle också!

Inlagd: 2019-03-22, 21:16
Skriven av: Nörden

Ja neithiri
Hon må passe sig
Hon är ju inte norsk skidstjärna
Så det kan ju hända att hon blir straffad om hon inte kör som Kalla, Hon är för ung.Hon har inte fattat än att det gäller olika regler gäller för olika länder

Inlagd: 2019-03-22, 21:26
Skriven av: karlP

Tobbe H: Menar du att skidorna var dåliga i Falun?

Inlagd: 2019-03-22, 21:28
Skriven av: jossa

Falla är naturligtvis en värdig världsmästare. Hon var bäst då. Men Stina är världens bästa sprinter på damsidan de två senaste säsongerna. Shit vad hon körde i finalen. Brutalt snabbt gick det. Och hatten av för vallateamet som måste gjort allt rätt idag. Första svenska vc-pokalen på damsidan. Stina bryter ny barriär och visar att svenska damer kan vara bäst över en hel säsong och inte bara på mästerskap. Häggström har gjort stora framsteg under själva säsongen. Han kör med stor pondus. Kul att se. Som sagt, skulle vara intressant att veta vad som är nyckeln till t ex Dahlqvists och Häggströms framsteg i år.

Inlagd: 2019-03-22, 21:31
Skriven av: Per

Stina upp på 21 segrar i världscupen, delad 9a i maratontabellen nu med Lazutina. Belmondo närmast framför med 23 segrar.

Inlagd: 2019-03-22, 21:50
Skriven av: Per

Majdic 24 och Kuitonen 27 är också inom räckhåll för henne men sedan lär det bli tufft.

Inlagd: 2019-03-22, 21:53
Skriven av: Per

Häggström tycker jag var kul att se en herre som faktiskt kör m ed huvudet trots att han är underdog.. Dessutom hade han en okej spurt. Thorn står still på slutet i sina heat hyggligt resultat sett till det..

Damerna är otroligt bra just nu.. Dahlqvist går i andra semin igen?? Men hon förlorade inte på uthållighet idag utan på att hon inte kunde ta sig förbi Stina före upploppet.. Stabil tävling av Jonna kör lite för snällt. En som inte körde snällt var Karlsson hon var överallt och tog för sig.. Kan skicka ett tack till norskan i kvartsfinalen också som vek ned sig fullständigt sista 10m..Nu tror jag Karlsson kan vinna hela touren hon blir svår att göra sig av med imorgon och vi såg idag att hennes sprintegenskaper är överlägsna Johaugs i fristil..

Inlagd: 2019-03-22, 22:25
Skriven av: JohanA

”nu med Lazutina.”
Glem Lazutina, vær så snill! Alt hun har gjort er basert på dop.

Inlagd: 2019-03-22, 22:50
Skriven av: Neithiri

Just det, Frida körde sannerligen inte snällt. I semifinalen så hon gick för snävt in på Kalla och trampade av kallas stav. I finalen stack hon staven i Belorukova två gånger. Frida körde helt enkel fult.

Inlagd: 2019-03-22, 22:51
Skriven av: H. G. Wells

Det som är fel är fel även om det är en nittonårig svenska gör det.

Inlagd: 2019-03-22, 22:55
Skriven av: H. G. Wells

H. G. Wells: Nu kan det bli race incidents utan att man kör fult. Och Belorukova åkte inte finalen.

Inlagd: 2019-03-22, 22:57
Skriven av: swestam

Vill man se lopp där det inte inträffar några race incidents då skall man inte titta på sprint.

Inlagd: 2019-03-22, 22:59
Skriven av: swestam

Synd att Kalla fick sina chanser förstörda av en svenska. Tycks vara svårt att köra juste mot åkare från samma land. Kalla hade säkert varit i final om allt gått rätt till. Kalla får chans till revansch imorgon.

Inlagd: 2019-03-22, 23:14
Skriven av: GKA

Selv i en klassisk sprint klarer en løper og skade en konkurrent, til og med oppløpet, på grunn av ukontrollert stavbruk . Det skjedde på sprinten i Oterpää. Står det på dagsorden i trenerteamet kanskje, at alle metoder er lovmessig bare du vinner …

Inlagd: 2019-03-22, 23:16
Skriven av: pelle

Smeta på lite salva, så går det över, pelle.

Inlagd: 2019-03-23, 01:01
Skriven av: Slakmota

Men när Stina fick en norsk stavspets på sina glasögon i en sprint för några år sedan, då var det ingen norrman som pratade om okontrollerat stavbruk.

Inlagd: 2019-03-23, 07:02
Skriven av: swestam

Er det innlagte bonussekunder i dag?

Inlagd: 2019-03-23, 07:40
Skriven av: Sven

Frida borde ha fått en varning. Inom ishockeyn blir det utvisning om du träffar en motståndare i huvudet eller i ansiktet med din klubba och det även om det är helt oavsiktligt. Du har helt enkelt ansvar för din klubba. Så borde det vara här också. Du har ansvar för dina stavar och den regeln ska gälla oavsett om du ”håller på” åkaren eller inte. En enkel regel att införa. Sedan tycker jag att man måste stävja att åkare har så bred arm- och stavföring att det påverkar bakomliggande åkare.

Inlagd: 2019-03-23, 07:46
Skriven av: LarsW

Frida är minsann med om mycket i VM körde hon på Kalla så den lilla medaljchansen som faktiskt fanns var borta för dom båda + att hon var på Östberg i stafetten.. igår var de även en del händelser runt henne..på så få starter mot dom bästa har hon varit med om så mycket + gjort otroligt bra resultat de händer mycket när hon åker..

Många har ju gällt på hur kowal åker men Frida håller ju samma klass på alla sätt! ;)

Inlagd: 2019-03-23, 08:01
Skriven av: jossa

jossa: Nej, jag menade bara att skidorna var väldigt bra i går. Faktiskt bäst av alla fick jag intrycket av. Och det tror jag inte hänt tidigare under säsongen och att det var på tiden. Vi borde väl också ha bäst material någon gång kan jag tycka.

Inlagd: 2019-03-23, 08:26
Skriven av: Tobbe H

Frida Karlsson får se upp. Nu har hon varit på Kalla två gånger på väldigt kort tid. Men hon är nog starkt medveten om det. Det syntes att hon pratade om det med Dahlqvist efter målgången i semin. Gissar att hon kommer att hålla avstånd till Kalla i de lopp som återstår av säsongen.

Inlagd: 2019-03-23, 08:35
Skriven av: Tobbe H

Tobbe H: jag är helt övertygad om att vi haft topp material i sprint flera gånger under säsongen..Dresden Lilehammer tveksamt om vi dominerat där så mycket utan topp material Ruka borde också varit de

Inlagd: 2019-03-23, 09:35
Skriven av: jossa

Snacka om att ha övertro på skillnaden i materialet. Svenska damerna har egentligen varit ganska medelbra men materialet har skjutsat upp dom på pallen? Synd för killarna att det inte fungerade lika bra där och Kläbo måste ha en alien till vallare

Inlagd: 2019-03-23, 09:42
Skriven av: ola

Per: Provocerande att du anser Falla var en värdig världsmästare. Hon vann pga Dahlqvist körde på Sundling. Nilsson var inte återställd formmässigt efter skadan. Falla hade inte alls en superform just denna dag. Ändå anser du att hon är värdig världsmästare. Helt ofattbart!

Nilsson är världens bästa sprinter, skulle det inte räcka för att hon är en värdig världsmästare?!

Inlagd: 2019-03-23, 09:51
Skriven av: Nörden

Glidaråkaren Iversen hade inte en chans i kvartsfinal heat 1. Storåkaren som många anser…

Inlagd: 2019-03-23, 10:13
Skriven av: Nörden

Jag fortsätter att tjata om samma sak.

Petra Thoren i Aftonbladet.

”Stinas skalp är stor, men också ett naturligt led i den utveckling som svensk damskidåkning har tagit.

En rejäl kartläggning av alla åkares individuella behov styrkemässigt och uthållighetsmässigt har givit hela laget ett lyft. Märkligt nog har Charlotte Kallas team i tränarstaben i landslaget inneburit ett lyft för alla utom just Kalla själv”

https://www.aftonbladet.se/sportbladet/a/qLAroL/en-historisk-seger-nu-vill-vi-ha-fler-pizzadebatter-stina

Inlagd: 2019-03-23, 10:25
Skriven av: H. G. Wells

Nörden: Man kan se det så här. Falla var den som var snabbast från start till mål just den dagen. Utan att fuska på något sätt. Bra taktik på sitt sätt, ligger man först undviker man allt strul. Vad som strulade bakom henne kunde hon helt strunta i. Det var hon som tog bäst beslut och genomförde det bäst, därför vann hon. Och därför är hon en värdig vinnare.
Men jag tycker samtidigt att Stina Nilsson är världens bästa sprinter och att hon har varit det i ett par års tid nu. Men just den där dagen så var hon inte det.

Inlagd: 2019-03-23, 10:29
Skriven av: Tobbe H

Slakmota .. ”salva” – hva er det? ..er det noe dere svensker utvinner fra den norske ”OLJA” … :-)

Inlagd: 2019-03-23, 10:36
Skriven av: pelle

Tobbe H: Jo, fast Falla var inte den starkaste åkaren.

Inlagd: 2019-03-23, 10:59
Skriven av: Nörden

pelle: Avd. onödigt vetande. Hudsalvor baseras vanligtvis på vegetabiliska fetter eller oxfett. Inga petroleumprodukter. Åtminstone i Sverige. Försvarets hudsalva kan du till och med steka korv i.

Inlagd: 2019-03-23, 11:08
Skriven av: Tobbe H

Vaknar idag med ett leende på läpparna, upprymd över svensk skidåknings framgångar…

Känns ju kul när sporten man kanske älskar mest av alla levererar framgångar!

Några av de andra intressanta skribenterna här skriver ovan om kommande framtid i damsprint, och, hur vi får bredden att frodas i framtiden…
Alla kan ju inte få plats att köra världscupen, så det måste finnas gott om tävlingar att mäta krafterna med både inhemska och utländska åkare (utanför världscupen)…

Och, nu när ungdomarna stormar fram på bred front i sprint, hur kommer framtiden att te sig för åkarna födda på 80-talet?
Kommer dom kunna konkurrera framöver?
Linn Sömskar, Hanna Falk, Ida Ingemarsdotter, Jennie Öberg, alla fyra med stora framgångar i sprint, men, kommer dom att klara utmaningarna från ungdomarna?

Inlagd: 2019-03-23, 11:13
Skriven av: ErrkaPetti

Nörden: Jag tycker Falla var värdig Världsmästare hon såg till att sätta sig i bästa läget + att jag även tycker att Maja inte gjorde så bra upplopp i verkan kvarten eller semin så inte helt övertygad att Maja ändå fixat de..

och Falla var nog i bra form när de var VM vann båda tävlingarna innan VM som hon deltog och var även 1 och 2 i dom just efter hon vann alltså 4 raka lopp och då säga att hon inte är värdig VM guldet känns konstigt…

Inlagd: 2019-03-23, 11:16
Skriven av: jossa

Sprint- resp distanscupen brukar ge en bra fingervisning vem som var bäst sett till hela säsongen. Totalcupen brukar visa vilka som var bäst i Tour de Ski. VM visar vem som var bäst just den dagen. Ungefär så. Falla värdig världsmästare eftersom hon var bäst den dagen, sen annan fråga om Stina ej skadat sig innan och Maja + Jonna ej haft sin incident.

Inlagd: 2019-03-23, 11:17
Skriven av: Jörgen

Känns som ni underskattar Nilssons storhet.

Inlagd: 2019-03-23, 11:18
Skriven av: Nörden

Var Bradbury en värdig olympisk mästare när han vann OS-guld måste man då fråga sig när man läser en del inlägg här.

Inlagd: 2019-03-23, 11:21
Skriven av: swestam

By the way, tror Frida inte kommer kunna utmana i toppen idag då gårdagens fyra snabba sprintlopp måste sitta i benen idag…

Tips dagens 10km C damer:

1. Johaug
2. Nepryaeva
3. Østberg
4. Ebba
5. Bjornsen
6. Pärmäkoski alt. Niskanen

Herrar:

1. Bolshunov
2. Parisse
3. Spitsov
4. Burman
5. Holund
6. Musgrave

Inlagd: 2019-03-23, 11:29
Skriven av: ErrkaPetti

Nörden: Underskattar väl inte Stina alls men nu var ju situationen som den var och inget Falla kan göra åt.. och är någon skadad eller sjuk innan så är dom. och jag kommer aldrig ta ifrån den som vinner de loppet den äran dom förtjänar pg att någon annan är skada eller varit sjuk

swestam: du kan ju inte alls jämföra Fallas guld med de Falla var ju först och hade även vunnit så väl kvart som semi om jag kommer ihåg rätt och slagit Jonna i båda dom som exempel..

Inlagd: 2019-03-23, 11:33
Skriven av: jossa

Jag tror inte att Kalla är så missnöjd efter fallet igår. Hon överträffade sig själv genom att vinna sin kvart. Detta pga en väldigt tuff och uthållighetskrävande bana. Hon är nog nöjd med det loppet. Att gå till final tjänar hon inte så mycket på, hon hade väl blivit som bäst 3.a. Och de få sekunderna hon skulle fått kostar mycket på låren. Det har hon igen idag.
Hon har ett bra läge liksom Frida och Ebba.
Tror det blir svårt för Stina o Maja att komma högt i totalen.

Inlagd: 2019-03-23, 11:50
Skriven av: Kallner

Är man en värdig mästare för att man passerar först över mållinjen?

Inlagd: 2019-03-23, 12:13
Skriven av: Nörden

Nörden och Swestam: Som jossa skriver så är det väl inte kontroversiellt att skriva att Falla var en värdig världsmästare. Varför ta ifrån henne det? Hon vann kvart, semi och final från spets den dagen. Vad mer kan man begära? Det kommer alltid vara åkare som är sjuka, skadade eller strular i sprint. Och man kan bara slå dem som är fit for fight och står på startlinjen. Klart resten av säsongen tyder på att Stina utan skada hade besegrat Falla men det får vi aldrig veta. Och om om inte varit hade Dahlqvist eller Jonna vunnit men de är ju knappast värdigare än Falla sett till hela säsongen. Och det svenska vallateamet hade kunnat prestera bättre än det norska den dagen men gjorde det inte. Falla har trots allt vunnit tre sprintar i år, Jonna bara en och Dahlqvist ingen. Och det går inte att jämföra Falla med Bradbury. Han vanm ju aldrig något vare sig före eller efter OS.

Inlagd: 2019-03-23, 12:30
Skriven av: Per

Nörden: Nej, visst finns mästare som bara har vunnit på tur (Bradbury) men Falla är knappast ett exempel på det. Hon var trots allt en av favoriterna om inte den största favoriten inför VM.

Inlagd: 2019-03-23, 12:34
Skriven av: Per

Fallas form var bra på VM men inte fantastisk. Pga vissa omständigheter vann hon. Hade Maja eller Stina vunnit hade båda varit mer värdiga mästare än Falla.

Inlagd: 2019-03-23, 12:43
Skriven av: Nörden

Dagens damlopp startar redan 9.15 lokal tid. Tror inte heller Kalla gråter floder över den missade finalplatsen. Och frågan är om det gynnar Frida särskilt mycket. Dock bra att hon nu får starta långt fram.

Inlagd: 2019-03-23, 12:44
Skriven av: Per

För övrigt var Falla tio sekunder efter Stina igår. Hon har sällan farten att krossa i ett kval. Det är klart att hon har inte den högsta kapaciteten under denna säsong. Visst gör hon det bra i Seefeld men inom begreppet värdig mästare ryms en del av hur åkaren varit under denna säsong och där är hon inte bäst.

Inlagd: 2019-03-23, 12:49
Skriven av: Nörden

Det ingår i dessa sprintlopp att stå på benen. Falla är värdig världsmästare.

By the way så tycker jag att Holunds VM seger på 5 milen med tiden 1.49 är värd mindre är Bolsjunovs seger i Kollen på 2.23. Som prestation betraktat. Dessutom i klassiskt i tuffare förhållanden.

Inlagd: 2019-03-23, 12:52
Skriven av: Kallner

Nörden: Men vad lägger du då i ”värdig”/”ovärdig”? Jag förstår uppriktigt sagt inte. Vad kunde Falla ha gjort för att bli en värdig mästare i dina ögon. Sedan glömde jag det där med att vi undervärderar Stina. Jag håller med dig om att det finns en del som gör det, men jag har ju precis tokhyllat henne här. Stina var f ö en ytterst värdig bronsmedaljör på tremilen på OS. Varför? För att hon körde kyligt, jämt och taktiskt. Som man ska köra en tremil. Om Kalla hade klarat att köra kyligare kanske hon hade varit på pallen. Hade Stadlober kunnat hålla undan för Stina och Östberg? Det tror inte jag. Pärmakoski var den starkare och mer rutinerade tremilaren av de två och Stadlober vimsade ännu en gång senare i loppet, vilket tyder på att hon var trött i skallen och hade gått för hårt.

Inlagd: 2019-03-23, 12:57
Skriven av: Per

Återigen. Falla hade inte en fantastisk form den dagen och hon är inte den bästa under denna säsong. Trevligt sätt att vinna VM på…verkligen…Jag har inte ifrån hennes vinst. Hon är själv medveten om under vilka omständigheter hon vinner.
Som exempel hade Jönsson varit en värdig världsmästare om han vunnit VM. Han var bäst under flera år.

Inlagd: 2019-03-23, 13:00
Skriven av: Nörden

Nörden: Fast nu säger du emot dig själv. Du säger att Falla inte var värdig mästare för att hon inte var bäst under resten av säsongen, samtidigt som du skriver att Maja/Jonna hade varit värdiga om någon av de hade vunnit. Trots att både Maja och Jonna bevisligen inte har haft en lika bra säsong som Falla.

Inlagd: 2019-03-23, 13:02
Skriven av: Per

Maja hade definitivt tagit Falla på upploppet. Det var uppenbart. Jonna mer tveksamt och har heller inte påstått att hon skulle varit mer värdig mästare. Jag pratar bara om termer om mer värdig eller mindre värdig, inte ovärdig mästare. Falla gjorde det bra att ligga långt fram för att undvika incidenter. Men Maja hade bättre form och Stina hade varit bättre under säsongen.
Att Falla står på benen gör alltså henne till den mest värdiga vinnaren av VM utifrån flera personers resonemang.

Inlagd: 2019-03-23, 13:12
Skriven av: Nörden

Jag håller med Nörden i denna diskussion.

Falla har inte varit den bästa sprintern under säsongen och därför var hon inte en värdig (eller kanske snarare den värdigaste) världsmästare. Dessutom tycker jag jossa överdriver Fallas form under VM och precis före och efter VM. Hon torskade ju två gånger mot Maja i sprintstafetten precis före VM och under VM.

Inlagd: 2019-03-23, 13:32
Skriven av: swestam

Nörden: Maja bör lastas för incidenten i VM (hon gav Jonna inget utrymme i den där kurvan).

I värsta fall betydde incidenten missat guld + silver för de två. I bästa fall en missad bronspeng. Att både Stina och Eide hade blivit utan medalj är det enda som står klart – Stina försökte avancera i backen innan för att komma fram till slagläge men fick ge sig.

Du tror att Maja hade tagit hem spurten, jag är inte så säker på det. Jonna såg stark ut. Men vi får aldrig veta hur det skulle ha slutat. Sen fick Jonna inte åka mer i VM. Bara att vända blad nu dock.

Inlagd: 2019-03-23, 13:32
Skriven av: Jörgen

Nörden: Varför skulle Maja varit en värdig mästare mer än Falla inte en chans i mina ögon, Maja har inte vunnit i WC i år medans Falla faktiskt gjort de 3 gånger + VM guldet..Falla två i sprintcupen..

Inte så säker att Maja tagit Falla ändå men chans hade hon haft tycker fortfarande inte hon hade riktigt bra upplopp under VM sprinten..

Falla slog Maja 3 gånger på rad i sprintar i fritt runt VM så Lahtis VM Falun

Inlagd: 2019-03-23, 13:40
Skriven av: jossa

For en idiotisk diskusjon. Å ta bort æren til Falla for de svenske misser blir for dumt. Falla vant de to siste verdenscuprennene før VM og vant vel alle heatene i VM. Kan ikke se hva mer hun skal gjøre.

Inlagd: 2019-03-23, 13:45
Skriven av: Sven

Sällsynt tramsig diskussion om vem som är ”värdig” vinnare. Klart Falla var värdig vinnare. Att påstå annat är nästan förolämpande mot en åkare som presterat på högsta nivå i flera år. Jämför med damslalomen i OS senast. Frida H vann guld medan annars suveräna Schiffrin blev utan medalj. Schiffrin är världens bästa men i just det loppet vann Frida som naturligtvis är värdig guldmedaljör.

Inlagd: 2019-03-23, 13:56
Skriven av: LarsW

Näthat mot mig. Lämnar. Trist att falla ur ramen…

Inlagd: 2019-03-23, 14:06
Skriven av: Nörden

Nörden, inte lämna, vi behöver alla skidintresserade skribenter, oavsett åsikt…
Alla tycker inte lika…

Inlagd: 2019-03-23, 14:15
Skriven av: ErrkaPetti

Vad hände med Kalla där?

Inlagd: 2019-03-23, 14:18
Skriven av: Kallner

Frida har inget fäste kvar.

Inlagd: 2019-03-23, 14:29
Skriven av: Kallner

Nu fick kråkan så hon teg.

Inlagd: 2019-03-23, 14:42
Skriven av: Kallner

Kallner: Mener du Frida Karlsson?

Inlagd: 2019-03-23, 14:43
Skriven av: Sven

Omg Stina

Inlagd: 2019-03-23, 14:46
Skriven av: Markus

Holy moses! Stina for President!!!

Inlagd: 2019-03-23, 14:47
Skriven av: ErrkaPetti

Sterkt av Stina, men på denne banen var det ikke spesielt overraskende. Johaug fikk noen luker, men det glir man lett inn her.

Inlagd: 2019-03-23, 14:48
Skriven av: Sven

Da tror jeg verdenscupen ble sikret for Østberg

Inlagd: 2019-03-23, 14:50
Skriven av: Sven

Sven, Therese hade 10km på sig att åka ifrån, men, ingen kan klistra sig i rygg bättre än Stina!
Lite synd om Ebba som förlorade 20 sekunder när hon var inblandad i ett fall…

Tror Viktor Thorn kan göra det bra idag också när man ser banan och underlaget…

Inlagd: 2019-03-23, 14:55
Skriven av: ErrkaPetti

Hun hadde 10 km, men Stina er en sterk overkroppsløper og når bakkene blir for korte blir det tøft. Uansett sterkt av Stina.

Inlagd: 2019-03-23, 15:01
Skriven av: Sven

Sven: haha.
Vad gäller Frida så j-t tråkigt att hon inte valde skidor med mer fästvalla.

Inlagd: 2019-03-23, 15:01
Skriven av: Kallner

Nörden: Man blir inte näthatad för att man blir emotsagd i en diskussion. Så känslig får man inte vara. Titta på Greta Thunberg, där kan man prata om näthat.
Kom igen nu! Livet leker och solen skiner.

Inlagd: 2019-03-23, 15:10
Skriven av: Tobbe H

Det är väl kul att det finns banor med olika karaktär så att inte samma åkare (lättviktarna framför allt) gynnas hela tiden. Om man tittar på prislistan så var den utslagsgivande och det är det absolut viktigaste.
Jag tycker Nilsson var en värdig vinnare förresten:-)

Inlagd: 2019-03-23, 15:14
Skriven av: Tobbe H

Synd for Frida, men denne banen passet nok ikke henne uansett

Inlagd: 2019-03-23, 15:15
Skriven av: Sven

Skidskytte är i alla fall en plågsam sport att titta på. Speciellt när svenskar har pallkänning inför sista skyttet.

Inlagd: 2019-03-23, 15:27
Skriven av: Kallner

Johaug har peakat nu.Nu kommer det bara att gå neråt

Inlagd: 2019-03-23, 16:06
Skriven av: karlP

Harvey gjorde en Björn Lind på upploppet.

Inlagd: 2019-03-23, 16:38
Skriven av: Kallner

Bra kört av Johaug som kom tvåa i dagens sprint….
Alvarligt talat, den här banan är åt helvete för lätt Herrarnas lopp avgörs av ett stavbrott. Lätt hänt i trängseln,. . Vad fan sysslar Fis med. Jag är så less

Inlagd: 2019-03-23, 16:46
Skriven av: H. G. Wells

Är väl bara bra att inte alla banor ser likadana ut, är väl bra med lite variation.

Inlagd: 2019-03-23, 16:50
Skriven av: swestam

Når de 2 beste sprinterne vinner, sier det alt om denne ”pisstraseen”… Klæbo bruker knapt energi under løpet ..

karlP … Går det bare ”neåt” med Andersson og Karlsson også nå, etter dagens løp, de ble langt etter?

Inlagd: 2019-03-23, 16:51
Skriven av: pelle

Stina Nilsson har två hårda dagsverken i kroppen nu. Jag gissar att det blir en spurtuppgörelse mellan henne och Johaug i morgon också. Liten fördel Nilsson.

Inlagd: 2019-03-23, 16:54
Skriven av: Tobbe H

Ja, banan är löjligt flack men också med onödigt chansartade utförslöpor.

Inlagd: 2019-03-23, 16:55
Skriven av: Kallner

Pelle
nej för Ebba och Frida kommer det bara att gå uppåt. De kommer att dominera framåt n

Inlagd: 2019-03-23, 16:55
Skriven av: karlP

Pelle, Ebba var ju inblandad in en vurpa och tappade 20 sekunder, därav 25 sekunder efter i mål…

Inlagd: 2019-03-23, 17:47
Skriven av: ErrkaPetti

Johaug knakk alle utenom Nilsson, og det på verdens letteste bane, så er man god nok så kan man gjøre stor skade på lette baner også. Et fantastisk løp av Johaug. Dessverre vant hengetrynet Nilsson, men hun skal ha kred for å klare å bite seg fast.

Inlagd: 2019-03-23, 18:18
Skriven av: Neithiri

Att ånyo Hård/Blomman är ofokuserade och missar Ebbas fall är bara ett i raden av herrarnas misstag.
Frida har mycket att jobb med i åkningen helt klart.

Inlagd: 2019-03-23, 18:18
Skriven av: GKA

Jeg tror Stina Nilsson holder unna for Johaug i morgen, men Østberg kan kanskje få kontakt, men da er det mot slutten av løpet. Det er vel samme bane som i dag og da blir det ikke lett å ta inn på Stina.

Veldig spesielle resultater i dag. Skar slår Holund på 15km klassisk!

Inlagd: 2019-03-23, 18:29
Skriven av: Sven

Langt mer påfallende er når Mari Eide er knapt 6 sek. bak Kalla på et distanseløp på 10 km, og slår Frida Karlsson, det sier det alt om kapasitetløpet. Det må da finnes en plass i mektige Canada, der høydeforskjellen overstiger 5 meter ..

Inlagd: 2019-03-23, 18:53
Skriven av: pelle

Pelle, Canmore blir avslutningen nästa år.

Inlagd: 2019-03-23, 19:59
Skriven av: GKA

Skriv en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values