OS: Skiathlon damer

Det verkar vara klart nu vilka som ska åka skiathlonen damer (lördag) respektive herrar (söndag) samt sprinten (tisdag) av SOK:s webbplats att döma (se länk dit i källa nedan). Så nu kör vi – ett inlägg per tävlingsdag i OS och först ut är damernas skiathlon nu på lördag morgon (svensk tid):

Lördag 10 februari kl 08.15:

15 km skiathlon damer

Svenska deltagare:

5. Charlotte Kalla
13. Anna Haag
18. Ebba Andersson
21. Stina Nilsson

Kalla lär tampas därframme med norskorna, Pärmäkoski samt Diggins. Loppet lär blir mycket spännande, blir det medalj för Charlotte och i så fall av vilken valör? Stadlober kanske kan vara med länge därframme också, hon har tagit ett kliv denna vinter.

Haag tror jag har chans att bli näst bästa svenska, kan bli topp 6 om hon prickat in toppformen till OS. Är så pass rutinerad att hon ska kunna känna efter och släppa om det går för fort. Skiathlonen är Haags största chans till en individuell OS-medalj.

Ebba och Stina gör det bra om de placerar sig topp 10. Ebba gör OS-debut och hennes tid är inte här riktigt ännu. Stina hade jag gärna sett göra bättre resultat i distans denna vinter för att haussa som medaljhopp men vem vet hon kanske smäller till?

Med reservation för ändringar. Länkar:
OS-arrangörerna
SOK:s webbplats
Startlista hos FIS