Säsongen snart slut

Världscupen avslutades med minitouren i Quebec förra veckan. Ett par SM-tävlingar återstår som genomförs i Umeå nu i helgen. Många av de aktiva kommer till start. Saknas bland anmälningarna gör Stina Nilsson, Marcus Hellner, Johan Olsson och Calle Halfvarsson. Charlotte Kalla får gälla som storfavorit till att ta sitt 25:e SM-guld. Bäst genom tiderna förstås. Anders Södergren delar rekordet i individuella SM-guld (17) tillsammans med legendariska Mora-Nisse Karlsson och kommer till start på femmilen men kan inte sägas vara favorit i loppet.

Sprintstafetten körs i klassisk stil fredagen den 24 mars (kval 09:30 finaler 12:00).

Tre- respektive femmilen i fristil körs lördagen den 25 mars kl 11:30 (damer) resp 14:00 (herrar).

Det utlovas webbsändningar på arrangörens webbplats (se länk nedan). Sägs vara de första i ett treårigt projekt som de svenska och norska skidförbunden driver med stöd från EU för att skidintresserade ska kunna ta del av tävlingar som inte TV-sänds. Anders Södergren är projektledare, ett välkänt namn för oss skidintresserade. Har ingen länk till webbsändningarna men håll utkik på arrangörernas webbplats.

Länkar:

Arrangörernas hemsida
Anmälningar på Skidförbundets hemsida

Urval av anmälda till SM-tävlingarna i helgen:

Damer Herrar
Charlotte Kalla
Ebba Andersson
Hanna Falk
Evelina Settlin
Ida Ingemarsdotter
Emma Wikén
Anna Haag
Maria Nordström
Anna Dyvik
Maja Dahlqvist
Daniel Rickardsson
Jens Burman
Viktor Thorn
Martin Johansson
Simon Andersson
Gustav Eriksson
Robin Norum
Axel Ekström
Kark-Johan Westerberg
Anders Södergren