Projekt: femmil med individuell start

OK, tack vare att signaturen Fausto ryckte tag i ett gammalt deppigt inlägg läste jag kommentarerna till inlägget och där skämtades det lite om att starta en crowdfundad femmil med individuell start.

Signaturen Manfred skrev där:

”Om nu 85% av åkarna föredrar individuell start på femmilen och massor av skidintresserade håller med, medans FIS och framförallt tv-bolagen tycker att masstart är lämpligast så tycker jag att det tyder på att det inte är FIS som ska fixa en individuellstartsfemmil, det får någon annan göra. Svårt att klämma in i schemat för elitåkarna förvisso, men om långlopporna kunde fixa en hel cup så borde de vanliga åkarna/sponsorer/intresserade kunna fixa ett lopp. Förslagsvis gamla slingan i Holmenkollen för att få lite tyngd i det. Budget-tv från sport2400.com eller liknande. Jag skulle lugnt kunna lägga en hundring i spons, och jag är nog inte ensam. Gnälla över att FIS fortfarande gör som de vill kommer förmodligen vara lika effektivt de kommande 10 åren som det varit de senaste.”

Jag svarade:

”Manfred, det där var banne mig inte en dålig idé!!! Hur krångligt skulle det vara att dra ihop en äkta femmil (samt tremil)?! Skidpepps klassiska femmil, sponsored by alla svenskar. Man kanske ska ta och starta ett kickstarter-projekt eller liknande för en traditionell femmil.”

Signaturen Rainbow:

”Jag är gärna med och sponsrar med några hundralappar. This 5-mil was crowdfunded by… Låter som succé i mina öron. Och det skulle till och med kunna bli några tusen över i prispengar skulle jag tro med tanke på hur många som avskyr masstart.”

Så, vad tror ni, är det möjligt att försöka kicka igång ett projekt som detta? Det låter rätt så omöjligt men alltså det vore så sjukt mäktigt…

mvh
En drömmare

PS. DaNo/pelle det här handlar inte om Petter Northug, hur mycket ni önskar.

PS2. Givetvis gäller detta även damernas 3-mil.