22 februari 2015, av Oskar

Strulig svenskfinal med Krogh äntligen på banan

foto från officiella instagram-kontot för VM

Äntlingen fick Krogh åka skidor och då visade han att han är bland de allra bästa sprintåkarna med distanspotential. Northug var inte dålig han heller…

Det var en mäktig tempohöjning Petter styrde upp på sin första sträcka, därefter förvaltade Krogh det väl och det var ju egentligen bara Calle Halfvarsson som kunde matcha. Tyvärr hade Teodor Peterson inte formen att hålla ifrån resten av klungan på sin sträcka och sen lite senare när Petuchov krockade med en utgående Peterson och staven gick av, ja då var det inte mycket att göra.

Åh så himla gulligt av Petuchov som kom fram till Peterson mitt under intervjun och bad om ursäkt. Stort.

Jag hoppas att detta var ett bra intervallpass för Calle inför kommande tävlingar, som Teodor säger. Heja heja!

Men alltså det är som om en förbannelse vilar över Calle, är det inte han själv som strular till det är det någon annan som strular till det för hans lagkamrat. Det är galet! Men men, som vi sagt många gånger tidigare, NU ÄR DET VÄL ÄNDÅ SLUT MED STRULET?!

21 kommentarer till ”Strulig svenskfinal med Krogh äntligen på banan”

Grattis Norge till en suverän seger! Helt överlägsna idag. Även om strulet vid sista växlingen inte uppstått så tror jag inte Teo hade haft en något med medaljstriden att göra. Han var hårt marinerad redan på andra sträckan.

Inlagd: 2015-02-22, 15:53
Skriven av: rs

Strul och strul i norsk media sa Calle att han va besviken igår för att han va pigg men bara blev sexa och skyllde på northug som han la sig bakom med flyt för att då billig resa. Uruselt taktiskt val att förlita sig på någon annan.

Inlagd: 2015-02-22, 16:15
Skriven av: A

Veldig leit med uhellet ja. Kan nesten ikke tenke meg hvordan det føltes for de to stakkars åkarane.

Calle har hatt mye utur, men som A skriver, så er det ikke bare utur men ofte dårlige taktiske valg.

Inlagd: 2015-02-22, 17:59
Skriven av: GunnarBull

Hoppas Calle får bra förutsättningar på 15 km för där kan inget annat än han själv strula. Där får han chansen till revanschernas revansch. Men på skiathlon körde han ju på sin egen stav, så man vet aldrig….
För övrigt vidhåller jag (till skillnad från åkarna själva) att vi inte hade med medaljerna att göra idag.

Inlagd: 2015-02-22, 18:12
Skriven av: Kallner

Sundby er på bedringens vei. Kanskje han hinner stafetten. Da vil jeg se Tønseth, Sundby, Krogh og Northug. Burde lukte medalje av det laget der!

Inlagd: 2015-02-22, 18:40
Skriven av: Sven

Sven hoppas oxo på det laget. Men från en annan synvinkel.Tror inte att Sundby är på topp direkt efter sjukdom.Däremot så har säkert det norska ledarna svårt att ställa över honom om han verkar var OK.Men jag tror att det är en större chans att han kommer att vara ett sänke för Norge än att han kommer att rycka sönder fältet.Tror nästan att Sverige i år behöver en norrman som klappar igenom för att ha en chans att vinna och Sundby efter sjukdom verkar vara en lovande kandidat.
Inga av de svenska herrarna har ju haft en enda topplacering under året .Så det är risk att det inte går bättre i den riktiga stafetten än idag

Inlagd: 2015-02-22, 19:00
Skriven av: karlp

Sundby blir nok testet ganske hardt før stafetten så er han ikke 100% får han ikke gå.

Inlagd: 2015-02-22, 19:12
Skriven av: Sven

Såg någon ledare erbjuda Teodor en stav vid slutet av startrakan. Haltade ordentligt. Om det var Emil så är det otroligt att han faktiskt hoppades på start i torsdags.

Inlagd: 2015-02-22, 19:28
Skriven av: Hawkeye

Sven
Håller med. Med den höga konkurrens Norge har chansar de inte med MJS om han inte är hundra procent.

Calle borde stå över 15km fritt för att vara pigg till stafetten tycker jag för det blixtrar inte om honom. Krogh var klart starkare. Tråkigt med ryssarna men det är inget att klaga över. En olyckshändelse, sånt som händer och ända sättet att undvika det är att vara klart före i mål. Tvivlar också på att Sverige haft med medaljerna att göra även om incidenten inte hade hänt.

Inlagd: 2015-02-22, 19:47
Skriven av: Gunnar

Hawkeye: Finns en film på det här http://www.svt.se/sport/vm-vinter/det-som-inte-fick-handa-det-hande

Inlagd: 2015-02-22, 21:02
Skriven av: Markus

Bare vent svensker. På tirsdag kommer gullet deres! Får håpe det blir faste løyper for Kalla.

Inlagd: 2015-02-22, 21:22
Skriven av: Sven

Var det bara jag eller såg Teo nästan lite lättad ut i intervjun? Inte för att jag på något sätt tror att han önskade något strul i loppet så kanske det ändå kändes lite lättare att bära än att få ge sig ute på banan?

Inlagd: 2015-02-22, 22:09
Skriven av: L

Sven… Guld till Kalla känns tveksamt. Jag hade trott Björgen skulle ha en sämre dag under vm och nu har hon haft den. Hon brukar komma starkt tillbaka efter att ha vilat lite och jag tror Kalla får svårt med henne. Och sen finns ju Johaug som har sitt favoritföre. Medaljchansen är dock stor för Kalla.

Inlagd: 2015-02-23, 08:57
Skriven av: Manne

Kalla har en jättechans. Jag tyckte att hon var den som åkte klart starkast under fristilsdelen. Att hon inte orkade svara på Johaugs ryck betyder inte så mycket, Therese får bara en chans att åka långa mördarbacken på 10km. Kan Charlotte fortsätta hålla form och kunna pumpa fint på treans växel är banan perfekt för henne med de långa slakmotorna ut ur stadion.

Däremot blir säkerligen Björgen farlig om hon nu inte har något skit i kroppen, Jacobsen blir också spännande men bör inte räcka hela vägen. Tror det står mellan Kalla och Björgen.

Men det är klart, blir det skitföre har Johaug en klar fördel då Charlotte inte kommer få betalt för sin åkning.

Inlagd: 2015-02-23, 09:51
Skriven av: Anders

Anders… Håller med helt. Björgen har dock Kallas tider ett gå på och avslutningen borde passa henne fint. Om det är jämnt är det fördel Björgen.

Inlagd: 2015-02-23, 09:58
Skriven av: Manne

Det blir jævlig spennende i morra. Jeg unner virkelig Kalla et gull, men samtidig vil jeg jo gjerne at de norske skal gå så fort som f. Weng er vel den av de norske som har mest å bevise – et skikkelig dårlig løp av henne så kan plassen på stafettlaget være i fare. Så heia Weng.

Inlagd: 2015-02-23, 12:36
Skriven av: Stig

Funderade just på om Wengs plats kan gå till Östberg om hon inte visar form?

Inlagd: 2015-02-23, 13:13
Skriven av: Per

Kalla har knappast två dagar som den Ö-sund. Så ett lopp på den nivån tror jag inte på. Hon har haft en märklig säsong tyvärr. Björgen brukar göra sina bästa lopp efter ett mindre bra så hon blir omöjlig i morgon. Trippel Norge med Johaug och Astrid. Hoppas jag har tokfel men man måste vara realist. Om Kalla haft en stabil säsong hade jag trott mer på henne.

Inlagd: 2015-02-23, 13:36
Skriven av: nisse

Hänger nog lite på vad det blir för före. Blir det löst före så tror jag Kallas chanser på pallen är små. Fördel Johaug och Weng där.

Inlagd: 2015-02-23, 18:50
Skriven av: Rs

Bjørgen er litt som Liverpool FC på 80- tallet. Et dårlig løp og så blir det knus 2000 (filmref) i neste.

Inlagd: 2015-02-23, 22:02
Skriven av: Stig

Verkar bli något mitt emellan vad gäller föret. Kalla fick frågan på PK i morse och hon bara ryckte på axlarna och sa att det är lika för alla och att hon får anpassa tekniken om snön är mjukare. http://www.dn.se/sport/vm-juryns-beslut-byta-ut-snon-infor-kallas-guldchans/

Inlagd: 2015-02-23, 22:17
Skriven av: Per

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values