Det är dags för sprinten i VM!!

Idag när blåbären varit ute och kvalat har jag ramlat på isen och spräckt ögonbrynet så att jag fick sy fem stygn på St Göran. Men nu är jag äntligen hemma. Har förkovrat mig i VM-magasinet som var ett mysigt litet program. Otroligt att Emil Jönsson klarar att ändå sitta där och le med tanke på vad som hänt. Herregud stackars karln!! Orkar inte älta det så mycket mer, däremot har Tomas Pettersson skrivit en fin krönika om Jönsson. Läs den.

Istället för Jönsson blir det Carl Quicklund som sprintar tillsammans med Teodor Peterson, Calle Halfvarsson och Johan Edin. Det känns lite som om att det är vårt sämsta sprintlag någonsin sedan sprinten infördes på programmet. Jag hoppas dock att jag har fel. Halfvarsson har faktiskt möjlighet att komma riktigt långt och om bara Peterson har hittat någon slags form kanske det kan gå vägen men alltså vi har inga guld-gossar här inte.

Istället får vi nog räkna med en duell mellan Norge, Ryssland och kanske Pellegrino. Men jag hoppas så klart på fler nationer i finalen. Men alltså ser man till hur det gått i vinter tror jag inte det blir några fler nationer.

Sen så är det ju helt galet att Finn Haagen Krogh som leder sprintvärldscupen inte får åka för Norge. Inför OS var han uttagen i förhand men petades i sista sekund för Hattestad. Då blev han så klart riktigt lack och landslagsledningen insåg att de nog måste hålla vad de lovar när de tar ut lagen. Men i år har han istället hamnat i kläm pga de nya reglerna då han inte gick så värst bra på norska mästerskapen och förlorade därför sin plats till VM. Sen när han går och vinner i Östersund är det ändå kört. Ja stackars grabbhalva! Hur som helst ska vi svenskar och alla andra för den delen vara tacksamma för att man under mästerskapen endast får ställa upp med fyra åkare per nation (plus världsmästare). Annars hade det nog blivit en helnorsk final. Eller ja kanske inte men ändå.

Herrarnas startlista för kvalet
13:38:15 Calle Halfvarsson
13:39:30 Teodor Peterson
13:39:45 Johan Edin
13:42:00 Carl Quicklund

Det seedade fältet går allra först vilket gör att vi nog kan summera kvalet några minuter efter att Peterson gått i mål.

Om de svenska herrarna är lite under isen ser det betydligt bättre ut på damsidan. Sprint-esset Stina Nilsson kommer garanterat att vara med och slåss om medaljerna OM hon står på benen och OM hon inte drar av en stav. Alltså jag förstår inte hur hon har kunnat ha så mycket otur i vinter med tanke på att hon åker så sjukt säkert och med sådan pondus! Vi får hoppas att hon har strulat färdigt och att fullträffen kommer i morgon.

Sen har vi ju alltid mästerskaps-räven Ida Ingemarsdotter. Hon kan vara hur seg och hopplös som helst bara några veckor innan VM för att sedan kliva upp ett antal kliv när det börjar dofta medaljer. Hon är en krigare, en krigare av rang. Och jag gillar henne och hoppas vi än en gång får höra om att grillkiosken hemma i Sveg har rea på hamburgare som efter teamsprinten i Kollen 2011.

Damernas startlista
13:00:30 Hanna Falk
13:03:15 Ida Ingemarsdotter
13:03:30 Magdalena Pajala
13:04:30 Stina Nilsson

Även bland damerna hoppas jag innerligt att det blir några fler nationer med till finalen än Norge, Norge, Norge och kanske Sverige. Det är ju ändå världsmästerskap och inte norskt mästerskap.

Banan då? Är väl i stort sett samma som förra året. Men alltså jag var ju helt säker på att damerna skulle köra en kortare variant, vad hände med det? Nu verkar det bli exakt samma bana som herrarnas vilket suger! Någon som vet varför???

Hur som helst, så här ser den ut:

Screen Shot 2015-02-18 at 23.34.30

Klockan 13:00 är det dags och då tänker jag sitta bänkad.