Nu höjer vi temperaturen (och nivån)

thermometer-fire-ice

Är man borta från Skidpepp helgen innan VM i Falun får man kanske skylla sig själv. Under tiden jag masade mig fram på skridskoisar i Stockholms inre skärgårdar utklassade Kalla allt och alla samtidigt som nivån bland kommentarerna här på sidan nådde nya bottenrekord. Det är så himla tråkigt med tanke på vad som stundar.

Därför kommer jag kanske börja rensa bland kommentarerna framöver. Jag vill inte göra det, men jag vill heller inte ha denna pajkastning över nationsgränserna. Det är bara för tråkigt!

Nog om detta.

Snart börjar VM. Ett VM på hemmaplan där de allra första medaljerna delas ut redan på torsdag. Jag har inte bestämt mig för vilka datum jag kommer att vara på plats men jag lär garanterat stå utmed mördarbacken under den sista helgen inklusive herrstafetten på fredagen. Innan dess får vi se. Hur gör ni andra? Fastnar ni framför dumburken eller ska ni dit? Jag tycker ni ska åka dit.

För även om det skulle bli som signaturen JonasE siar, att det blir c:a noll medaljer till Sverige så är det ändå värt det. Jag minns alla gånger jag varit där och kollat under världscupen, det har alltid varit fantastiskt.

Som t ex när jag asbakis tog tåget upp en lördagmorgon för att lite senare inse när jag och min vän slår upp tältet efter dag ett att jag glömt liggunderlaget hemma och blir tvungen att använda min jacka som madrass. Eller när jag såg Frode Estil efter sitt allra sista världscuplopp ta en stor stark i baren på hotellet intill Stadion. Samt så klart alla gånger man skrikit sig hes i mördarbacken när Södergren dragit klungan för att sedan se sig bli omspurtad av Northug i slutet. Eller den gången då tyskarna struntade i att ställa upp i stafetten och istället hängde i solen vid sidan av spåret och kollade på tävlingen. Hehe rätt så ointressanta minnen egentligen men ack så härliga de varit!

På onsdag inleds VM med kval-loppet för blåbärsnationerna. Bland annat skall en kvinna från Teheran göra sin VM-debut då. Sen har ju Indien två starka åkare som går för medalj med guds hjälp!

Därefter börjar det på allvar med sprinten på torsdag. Men det peppinlägget tar vi imorgon!

Två dagar kvar.