29 januari 2015, av Oskar

Trollen på Skidpepp

troll-face

Under de senaste månaden har tonen från framförallt våra vänner i grannlandet i väster trappats upp en del. Trappats upp som i att vissa inlägg bara är provokativa tramsinlägg. Det är oerhört tråkigt då Skidpepp aldrig behövt blockera någon sedan starten 2007.

Vi börjar med signaturen pelle som enligt en del är jobbig. Kollar man på IP-adressen till denna signatur är det samma för signaturen tolsrav. Personen eller personerna bakom denna signatur, Ole/Pelle Varslot, är ni släkt eller är pelle den onda alter egot för tolsrav eller hur jobbar ni? Det är intressant när pelle och tolsrav diskuterar saker fram och tillbaka inom kommentarerna, är det samma person eller sitter ni i olika delar av ert hus och chattar? Jag vill veta hur detta ligger till!

Sen så har väl alla ni saknat allas vår lustigkurre Gabriel i bloggen den senaste månaden? Det beror på att han bytt skepnad och numera har tagit upp troll-kampen mot allas vår Danne Normann genom att också kalla sig Danne Normann. Vilket är anledningen till varför the real Danne Normann i sin tur bytt namn till DaNo allt som oftast senaste tiden.

Gabriel! Kom tillbaka som Gabriel tycker jag.

Vad gäller den ”riktiga” Danne Normann så kan du väl bara skärpa dig c:a några snäppp så slipper jag behöva låsa ute dig? Inga fler ”barometer”-inlägg tack. Vi vet läget i världscupen eftersom vi också kan läsa.

Tänk vad roligt man kan hitta bland ip-adresser m.m.

48 kommentarer till ”Trollen på Skidpepp”

Ha ha! Bra Oskar. Och håller helt med. Kom tillbaka som dig själv Gabriel! (Även om det var otroligt roligt)

Inlagd: 2015-01-29, 15:32
Skriven av: Per

Spännande är bara förnamnet.

Inlagd: 2015-01-29, 15:57
Skriven av: KGK

Oskar.. ha ha… Har du problem med å plassere bloggerne … Slektskapen er der, men trøndelag har ikke bare verdens beste skiløpere, men der også avstandene er stor…;) Ja selvfølgelig må signaturen Gabriel tilbake, men han kommer nok ikke tilbake før de svenske resultatene blir bedre…..

Inlagd: 2015-01-29, 16:07
Skriven av: tolsrav

Fy fan Gabriel, trodde ikke du var så jævla feig :(

Inlagd: 2015-01-29, 16:11
Skriven av: tolsrav

Först vill jag passa på och tacka alla de som tacklade trollet Danne Norrman aka DaNo med humor i stället för med hat (för jag tror mig veta att det var fler än bara ”Gabriel” som trollade trollet).

Sedan är det bra att Oskar nu uppmärksammat problemet och satt ned foten på ett lagom och lämpligt sätt.
Det tackar vi för.

Inlagd: 2015-01-29, 16:22
Skriven av: Gunde Dæhlie

Så Pelle och Tolsrav är samma person?

Inlagd: 2015-01-29, 16:23
Skriven av: Manne

Manne:
Välkommen till ”psykologipepp.se”
Dagens diagnos: Dissociativ Identitetsstörning
http://sv.wikipedia.org/wiki/Dissociativ_identitetsst%C3%B6rning

Inlagd: 2015-01-29, 16:37
Skriven av: Gunde Dæhlie

Manne… Nei du, det er bare undertegnende som bruker min E-postadress…., da er det praktisk umulig at vi er samme person. Bekreft Oskar..

Inlagd: 2015-01-29, 16:42
Skriven av: tolsrav

Godt tiltak Oskar, fint endelig å få svart på hvitt hvem som troller.

Inlagd: 2015-01-29, 16:45
Skriven av: Neithiri

Tolsrav… Det är väl fullt möjligt att ha olika mailadresser? Många har ju en på jobbet och en privat t.ex. Man har dock rätt att va anonym, så jag kräver givetvis inte att du ska redogöra för något. Men det är väl klart att man arbetar upp nåt slags förtroende här, och nu finns kanske ett frågetecken.

Inlagd: 2015-01-29, 17:02
Skriven av: Manne

tolsrav, på vilket sätt skulle det vara så svårt att använda två olika e-postadresser utöver två olika namn. Det går ju snabbt att lägga upp en extra om man vill?
Däremot är det lite besvärligare att använda någon annans IP-adress, möjligen kan det finnas flera personer som ”bor” på samma.

Inlagd: 2015-01-29, 17:04
Skriven av: Björn

Manne… Og om 2 personer kjenner hverandre, hva er problemet? Må man være totalt anonym for en annen person, for og ha en mening på bloggen, er det så du mener?

Inlagd: 2015-01-29, 17:20
Skriven av: tolsrav

Tolsrav… Nej, absolut inte. Jag menade bara att när två signaturer har skriver från samma ip-adress är en möjlig slutsats att det är en och samma person. Men säger du att ni är två olika personer så ska jag lita på det. Läser gärna det du skriver i fortsättningen också.

En allmän vädjan är återigen att inte bemöta personer från samma land som om dom vore samma person. Jag tror det är en bidragande orsak när pajkastningen eskalerar. Bemöt en åsikt, eller en person istället.

Inlagd: 2015-01-29, 18:01
Skriven av: Manne

Frågan som Oskar ställde var:
”är ni släkt eller är pelle den onda alter egot för tolsrav eller hur jobbar ni?”

Dvs är det samma person eller bara två som känner varandra väldigt väl? E-postadresserna svarar inte på den frågan som IP-adressen väcker.

Det är ok att det är två fysiskt olika personer, tycker jag, men mer tveksamt att ha två identiteter som låtsas vara två olika personer under en längre tid.

Enstaka helt anonyma inlägg kan accepteras om det annars skulle kunna misstolkas pga ett välkänt namn som i sammanhanget inte har betydelse.

Bra att frågan nu är uppe till diskussion angående nivån på innehållet i inläggen.
Det är ju inte så att det saknas möjlighet att hitta seriösa spörsmål att ta upp.

Inlagd: 2015-01-29, 18:02
Skriven av: Björn

Bjørn… Hvilken garanti har man for at ikke 2 personer er bekjent her på bloggen?
Eks… Og Ikke overraskende at enkelte vet av undertegnende, når Oskar bruker mitt fulle navn i statusen… Uten at jeg får hakeslepp av det, det er jo brukt tidligere her på bloggen.

Inlagd: 2015-01-29, 18:27
Skriven av: tolsrav

Hva er det leser..Er vi samme person tolsrav…. det trenger jeg litt tid på å fordøye.. men gjerne for meg.. ;)

Inlagd: 2015-01-29, 18:35
Skriven av: pelle

Ha ha kul läsning. Vill också skicka en hyllning till Gabriel då hans inlägg mot trollet DaNo fick mig att le många ggr och var ett positivt inslag i trollkampen.

Inlagd: 2015-01-29, 18:48
Skriven av: Gunnar

Syns Gabriel driter seg totalt ut, han påsto når han stakk at han aldri skulle lese denne bloggen mer, tydelig at han fortsatt er interessert.

Inlagd: 2015-01-29, 18:54
Skriven av: Neithiri

tolsrav, jag har inget mot någon av er, men en reagerade på att e-postadressen skulle vara något svar på Oskars fråga.

Har någon av er ett svar på den?

Det finns ju sedan så mycket mer intressant att diskutera än det.

Inlagd: 2015-01-29, 21:01
Skriven av: Björn

Haha, kul läsning. Kul att Gabriel har en räv bakom örat. Men håller med Oskar, kom tillbaka och skriv som dig själv, jag saknar det ”gamla” skidpepp.

Inlagd: 2015-01-29, 21:11
Skriven av: Sanna

Bjørn… Du kan jo fråga Oskar hva han mener, som går så hardt ut uten dokumentasjon!!!
Han viser jo sin avsky mot norrmenn her på bloggen, og det forstår man når en ser resultatene i vc og Tds.
FRUSTRASJON og SJALUSI, er nok årsak til hans SUTTER…..
Og hva er problemet med det troskyldige ”barometer” som de største avisene kunngjør etter hver tevling.. Sjalusi..
Og hvordan gikk det med hans underskriftskampane mot fellestarter… Fiasko.
Nei takk for meg på bloggen!

Inlagd: 2015-01-29, 21:36
Skriven av: tolsrav

Bra Oskar – dra fram trollen i ljuset!

Inlagd: 2015-01-29, 21:51
Skriven av: SweTor

Personen som skapade irritationen här inne tycks ha dragit bort så nu kan alla vara snälla igen

Inlagd: 2015-01-29, 21:55
Skriven av: KGK

Farväl tolsrav/pelle!

Inlagd: 2015-01-29, 22:53
Skriven av: Tomas

Trist Tolsrav.

Inlagd: 2015-01-29, 23:12
Skriven av: Manne

Det har skett något med skidpepp. Något som inte är positivt. Det här forumet var tidigare det forum jag gick till för att fördjupa mina kunskaper om skidsporten. Jag minns Hanne från Norge och Elin från Sverige som båda var härligt sakliga och alltid hade intressanta analyser och information. Nu har det varit så mycket bitterhet att glansen falnat. Det går dessbättre att ändra på. Vi kan få tillbaka den härliga stämningen om alla skärper till sig.

Inlagd: 2015-01-29, 23:13
Skriven av: Anna F

Märks att det är VM i Falun närmar sig. Folk är mer än vanligt stingsliga…tycker inte du ska lämna tolsrav, uppskattar dina inlägg, men Oskar har rätt i att ett par norrmänn som bara verkade intresserade av meningslösa provokationer, höll på att förstöra bloggen. Klart att han måste sätta stopp för det. Det är ju hans blogg. (När t ex Neithiri toppade i sina provokativa inlägg för ett par år sedan var han åtminstone underhållande att läsa)

Inlagd: 2015-01-29, 23:22
Skriven av: Per

Bra Anna F. Like på den om det hade gått att göra!

Inlagd: 2015-01-29, 23:23
Skriven av: Per

Per: ”(När t ex Neithiri toppade i sina provokativa inlägg för ett par år sedan var han åtminstone underhållande att läsa)”

Jeg har aldri skrevet innlegg kun for å provosere, jeg skriver innlegg når det er noe jeg mener burde vært sagt. Ellers hyggelig å bli satt pris på.

Inlagd: 2015-01-29, 23:29
Skriven av: Neithiri

Ikke bra tolsrav, at du stakk… Blir kun 2, 3 norske skribenter tilbake, som kan forsvare de norske farger, nå. Mangler din viten… men shjit au..

Inlagd: 2015-01-29, 23:44
Skriven av: pelle

Tycker ändå att Gabriels norska var bra, men det är kanske bara för att jag är svensk…

Inlagd: 2015-01-30, 00:44
Skriven av: toriv

Takk for støtten Oskar! Takk for at du hørte på meg ,du fikk tatt alle de sleipe (falske ) trolla som prøvde å ødelegge hele skidpepp. Oskar ! Jeg kan skjønne at det er litt leit å se VM barometere her på skidpepp med svenske øyne men å stenge meg ute er vel litt drøyt . Hadde det vært Sverige som var knusende overlegene ,så hadde psykoGabriel og co sikkert sendt 1000 hån mot de norske . Jeg prøver å være så saklig og korekt med mine innlegg som mulig selv om det kan ”svi” litt for de svenske ,men det skaper jo bare litt mere trøkk her inne på skidpepp .Jeg må også få takke for støtten jeg fikk av tolsrav i kritikken av Oskar , det er jo ikke jeg som er trolle , det er jo de som ikke greier å forsvare seg med ord som må bruke falske profiler for å ødelegge for andre slik PsykoGabriel gjorde mot meg (Danne Normann).
PS det er jo disse som bør stenges ute og ikke en som komenterer svensk og norsk langrenn uten ”filter”
Nok en gang Oskar ! takk for at du har renvasket meg , jeg skal fortsette med mine saklige og korrekte komentarer om norsk og svensk Langrenn ! Heia Norge og skidpepp.smiiil! Natteravnen Danne Normann

Inlagd: 2015-01-30, 02:33
Skriven av: Danne Normann

NB Fare for sterke tall !

Norge har vunnet nasjoncupen 26 ganger siden sessongen 81/82.
Sverige har vunnet 2 ganger
Polen 3 ganger og
Russland 2 ganger. PS dette er ikke Et VM barometer Oskar, så jeg håper det får greit at jeg tar frem litt skihistorie for de ”kunniga” skidpepp trolla

Inlagd: 2015-01-30, 03:14
Skriven av: Danne Normann

Inget varar för evigt

Inlagd: 2015-01-30, 05:10
Skriven av: KGK

Istället för att tjura över att Oskar visade IP adresser så kan vi ju skärpa nivån här inne istället, är ju inte för mycket begärt. Sen om någon vill ha två namn spelar mig mindre roll dock räcker ett för mig :)

Inlagd: 2015-01-30, 05:56
Skriven av: Gunnar

Troll tåler ikke dagslys. Poff.

Inlagd: 2015-01-30, 06:55
Skriven av: Stig

Jag har varit intresserad av längdskidor i hela mitt liv, men det är sällan jag träffat på folk som velat diskutera längdskidor lika nördigt och detaljerat som jag. Fotbollsnördar tycks träffa likasinnade på vilken lunchrast eller fest som helst, men längfskiddnördar är det ont om. Och det är därför skidpepp är så bra, för att det samlar längdskidsfanatiker vitt och brett.

Vi som skriver här inne hejar visserligen på olika åkare, men vi är alla längdskidsintresserade. Så jag tycker man bör visa lite tacksamhet för att det faktiskt finns andra längdnördar än oss själva och därför hålla lite god ton även om vi tycker helt olika.

Det blev visst ett fånigt brandtal…men det vore faktisk lika fånigt om man inte skulle kunna diskutera mef varann på ett respektfullt sätt, bara för att man hejar på olika skidåkare.

Inlagd: 2015-01-30, 08:35
Skriven av: Manne

Det är större kulturskillnader mellan norrmän och svenskar än man tror, också inom skidvärlden. Det är bara att lyssna till intervjuer med de olika åkarna för att konstatera det. Det är tydligare markerat för de manliga medan damerna är mer ”försiktiga”.
Går inte djupare in på ämnet (faller utanför bloggen), de som till äventyrs är intresserade kan själva fundera.

Inlagd: 2015-01-30, 09:15
Skriven av: Tobbe H

Kan det vara så att tolsrav är Ole Varslot och pelle är någon annan Varslot, någon ur MANGO? Det är i alla fall deras mailadresser som används. Och båda har som sagt samma IP-nummer. Stämmer inte det är det ju lite konstigt att kapa folks mailadresser så där.

Oavsett så får ni givetvis gärna fortsätta hänga på Skidpepp och skriva kommentarer. Jag tog upp detta pga att det är många som stör sig en del på ”pelle” samt DaNo. Därav detta blogginlägg.

Visst kan det vara lite härligt med lite nationalism när det kommer till längdskidor och den stora fighten mellan Sverige och Norge men när varannat inlägg från norska signaturer handlar om hur överlägsna Norge är Sverige så kan det bli lite tjatigt eftersom det inte är någon som frågasätter detta.

Nu kör vi! Snart är det VM!

Inlagd: 2015-01-30, 10:25
Skriven av: Oskar

Jag håller med om att forumet tappat i kvalitet och att det var dags att på ett eller annat sätt vända trenden. Detta var/är ju ett forum för människor med större intresse/mer kunskap om skidåkning än de som kommenterar på svt.se och expressen.se.

Jag tycker Manne skrev mycket bra i sitt inlegg.

Nu har inte jag lästa alla kommentarer till ”pelle”, men jag tycker det är tråkigt om tolsrav och Gabriel försvinner från forumet. Jag har aldrig upplevt dem som ett internett-troll. Själv är jag den enda skidintresserade i mitt huhåll så jag slipper risken att flera ska skriva.

Sedan ska vi komma ihåg att forumet hade varit väldigt tråkigt om alla hade samma åsikter hela tiden. Dock är det onödigt att börja med personangrepp på folk. Jag blev själv kallad för att vara rasist mot norrmänn trots att jag är gift med en norska och flera gånger skrivit att den genuina snällhet och ärlighet som finns i Norge (speceillt Trønderlag) har jag aldrig upplevt någon annanstans. Bakgrunden till att jag fick dessa kommentarer var min inlegg om enbart det norska landslaget fick möjlighet att testa vallor på VM-spåret i Holmenkollen. Jag blir nämligen väldigt provocerad när man inte ska tävla på lika villkor.

Inom skidsporten finns det just nu två problem. Det ena är att en viss nation tänjer på regler och på så vis skaffa sig fördelar. Blomqvist, Grip med flera kan räkna upp hur många situationer som helst om niu frågar dem. Det andra problemet är att en annan stor nation har en helt annan syn på doping.

Inlagd: 2015-01-30, 11:12
Skriven av: Alexander

Tobbe H: Jag tror nog att de flesta noterat det du antyder angående den oroande utveckling i vårt grannland (vilket snarare är en avsaknad av utveckling).
Men detta är som du själv säger en diskussion som till största delen faller utanför den här bloggen, även om attityden hos tex Danne Norman och hans gelikar nog kan härledas till just detta.

Inlagd: 2015-01-30, 11:46
Skriven av: Gunde Dæhlie

Kan väl erkänna att man ibland när man är extra upprörd bytt namn någon gång, men Tolsrav/pelle är hur kul som helst. Extra gøy är det när Torslav tackar för pelles tips. Längtar till när Torslav/pelle blir osams.

Inlagd: 2015-01-30, 13:21
Skriven av: Ron Wood

Da er vi enige ! ….om at vi er uenige ,”nu kør vi” Oskar

Inlagd: 2015-01-30, 13:37
Skriven av: Danne Normann

Roligast på Skidpepp: Förbluffande inlägg!

Inlagd: 2015-01-30, 15:25
Skriven av: KGK

Oskar ! for å dra den tråden litt lenger! Jeg bare lurer ….., er det slik at det bare er ”vi to ”som skriver her på psykopepp eller er det flere . Det er mulig jeg tar feil men kan det være slik at du har flere profiler som du bruker for å lage liv og røre på skidpepp , (noe bare du kan vite ),hvis det er tilfelle så kan vi omdøpe det til psykopepp for godt. Er det slik at det er du som er ”trolla ”tolsrav ,Pelle,Gabriel ,Anders,Gunde Dæhlie ,Emil, JHE, Manne, toriv ,KGK, Neithiri med fler eller tar jeg fullstendig feil ,håper det …..
Stemmer dette ! så har du klart å ”fyre” opp og lure meg med dine håpløse og provoserende kommentarer om norsk og svensk langrenn.
PS dette er satt litt på ”spissen ” , men kan det være noe fakta i det jeg skriver ?……fint å få avklart hvem som er hvem før VM i Falun starter….!!!!?…

Inlagd: 2015-01-30, 16:02
Skriven av: Danne Normann

Danne Norrman
Kul att du fått en egen tråd. Den passar ;)

Också kul att du engagera dig mer i detta än längdskidor, det är humor!

Inlagd: 2015-01-30, 17:19
Skriven av: Gunnar

Danne Norrman… Det var en fyndig teori får jag säga. Du fick mig att skratta -tack för det.

Vill bara påpeka att ämnet för mitt skidintresse inte är norsk kontra svensk längdskidåkning. Jag är intressad av längdåkning rätt och slätt, och dom individer som tävlar i detta. Du får gärna vara uppslukad av nationskampen mellan Norge och Sverige, men jag vill bara poängtera att det inte är säker att alla andra här inne är det.

Inlagd: 2015-01-30, 18:06
Skriven av: Manne

Ja Danne, vi är alla Oskar och du är en datorsimulering inget riktigt guttetroll i en hytte, och det finns ingen Northug, Brå, Roger Ruud, olje eller brunost i verkligheten, välj nu det röda eller det blå pillret

Inlagd: 2015-01-31, 20:32
Skriven av: VO2min

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values