Anna Haag åker hem

”Sitter i bilen på väg från Toblach till München. Fick lift med min amerikanska vän Kikkan Randall som också lämnat Touren för att åka hem och träna inför det som komma skall.”

Anna Haag bestämde sig alltså till slut för att lämna touren när det endast är två etapper kvar. Jag kan tycka det är lite konstigt. Haag ligger sjua i sammandraget vilket måste vara en av hennes absolut bästa tourer. När jag spanar av hennes resultat är det bästa slutresultatet en 18:e plats. Resten av gångerna har hon hoppat av på grund av olika anledningar.

Hon fortsätter i bloggen:

”Jag har ju känsliga luftrör, och det var ju på grund ut av dem som jag inte planerade att åka Touren från första början. För att inte riskera att dra på mig en infektion. Så när jag nu började känna att de var lite mer retade än vanligt, så var beslutet att åka hem lätt att ta. Hellre ”safe then sorry”, som man brukar säga.”

Well, tråkigt hur som helst!