04 maj 2014, av Oskar

Northug-tråden (även kallad fylletråden)

Jag antar att ni alla vill prata av er efter vad som hänt med Petter Northug. Han har alltså kört rattfull och kraschat med sin bil. Han säger i ett pressmeddelande:

”Jag vill djupt beklaga det som har skett. Jag är djupt olycklig just nu och väldigt besviken över det jag har gjort. Samtidigt är jag tacksam för att mitt dåliga omdöme inte fick större konsekvenser.”

Alltså när man tänker tillbaka på grabbens idoga pokerspelande och nu denna krasch är det lätt att man undrar hur läget är med honom? Mår han bra över huvud taget?

83 kommentarer till ”Northug-tråden (även kallad fylletråden)”

Min känsla är att Northug lugnat ner sitt beteende i spåret, men istället börjat leva ett allt värre liv utanför sporten. Under OS sägs han vissa kvällar och nätter spelat bort stora summor på poker tex.

Finns en dokumentär från början av hans karriär som visar på en väldigt ödmjuk person när han är privat, den sidan ser man inte ofta längre, Cirkus Northug visade en helt annan sida.

Rattfylleri är vansinne, minns vad som hände i somras med Richardsson och hans vän. Ett hårt straff lär det bli och det kan nog krävas för att få Northug att inse vad han just nu håller på med, både som människa och idrottare.

3 guld och 5 medaljer på hemmaplan, följt av tre fantastiskt fina segrar intervallstarterna i Davos, val di Fiemme och Lahtis, undrar om det finns någon motivation kvar för Petter att ta sig tillbaks till den absoluta toppen, med väldigt hård försäsongsträning.

Inlagd: 2014-05-05, 08:34
Skriven av: JonasE

Tråkigt! men man får hoppas att han tar sitt straff och bygger upp ett förtroende hos folk och lagkamrater mm.

Sen efter detta så blir det mycket annat o tänka på för honom som rättegångar, förhör eventuellt fängelse straff osv. Rattfylla och smitning från olycksplats ger väl fängelse i Norge också förmodar jag?

Sponsorerna lär inte gilla detta och bilen var ju sponsrad av Audi och hur ställer sig Coop efter detta?

Inlagd: 2014-05-05, 09:02
Skriven av: Andreas P

Han har ju varit i världseliten sedan övre tonåren, vilket innebär att han inte haft samma uppväxt som idrottsfria. Förr eller senare växer behoven att ta igen förlorad ungdomstid. Synd för honom och skidvärlden om det sker på detta viset.

Säkert har han genom hela karriären varit jagad av journalister som velat ha smaskiga uttalanden om hans syn på saker och ting.

Sedan all träning som han lagt ner. Sliter också på kropp och själ.

Inte kul för någon när det blir så här.

Inlagd: 2014-05-05, 09:08
Skriven av: Sten

Jag blev chockad när jag såg bilderna på den totalkvaddade Audi’n och kunde knappt tror att han skulle vara inblandad i detta. När Polisen sedan sade att den ena personen var född 1986 så förstod jag direkt att det var Petter som kört bilen. Det är bara så jävla sorgligt allting. En smäll för norsk skidåkning och en personlig tragedi för Petter själv. Frågan är om han någonsin kommer att resa sig efter detta? En sak är säker och det är att han kommer att gå sitt livs tuffaste lopp hittils. Jag hoppas att han ta sig samman och reser sig för en skidvärld utan Petter N i spåren är en fattigare skidvärld. Det tycker nog de flesta av oss.

Inlagd: 2014-05-05, 10:38
Skriven av: rs

Jag har alltid tyckt rätt synd om PN eftersom det för mig framstått som att han har ett snudd på sjukligt hävdelsebehov. Det har som inte räckt med att prestera i spåret, utan han har inte kunnat hålla sig från skolgårdsmobbing ovanpå detta. Kaxighet kan vara uppfriskande och OK. Att håna och häckla är dock inte snyggt.

Som Sten (nästan) skrev: Alla behöver vara fjortis någon gång i livet. Beteendet gör sig dock minst illa i fjortisåldern.

Inlagd: 2014-05-05, 12:51
Skriven av: TBy

Varför tar han inte en taxibil? Har han nånsin gjort det?

Inlagd: 2014-05-05, 12:56
Skriven av: Knut

Denne trådens tittel er ikke bra.

Det er riktig ille det han har gjort, men slike titler fremmer et useriøst debattnivå.

Inlagd: 2014-05-05, 13:41
Skriven av: fabulator

Är tyvärr ingen nyhet att det ibland dyker upp lite osakliga och osmakliga inlägg av bloggägaren, över lag är det dock rätt bra nivå tycker jag.

Inlagd: 2014-05-05, 15:11
Skriven av: Perp

Hoppas någon kan stötta Petter nu, det lär han behöva för att inte falla djupare. Dock tror jag att hans skidkarriär är över nu. Han borde lägga krutet på sina personliga problem vilka de än må vara, och vi kan stötta honom genom att visa honom respekt och påminna honom om de bra grejer han gjort.

Inlagd: 2014-05-05, 15:39
Skriven av: Zerbembasqwibo

Han har framförallt övergivit en skadad kompis och smitit. Det är mycket underligt att fokus är på rattfylleri och olycka och inte på han överger en skadad kompis!

Inlagd: 2014-05-05, 15:41
Skriven av: Kurt

Undrar hur de övriga i det norska landslaget upplever hela denna historien. Jag har inte sett att någon har uttalat sig. Måste kännas rejält olustigt samtidigt som han drar en solkig kant över norsk längdkskidåkning. Blir intressant att också se hur de norska herrarna hanterar detta om Petter nu inte alls kommer delta i den kommande säsongen, även när han inte har åkt bra så har han alltid funnits där i bakgrunden och dessutom alltid åkt i stafettlaget.

Inlagd: 2014-05-05, 15:52
Skriven av: swestam

Sten, “Han har ju varit i världseliten sedan övre tonåren, vilket innebär att han inte haft samma uppväxt som idrottsfria.“ det gäller väl rätt många inom världseliten, som förstaårs-senior tog Kalla hem TdS… Inte sjutton har hon kört rattfull för den skull såvitt det är känt. Eller menar du att köra rattfull tillhör varje ej idrottsutövande ung människas normala beteende?

Föjden av det väntande fängelsestraffet är väl både oöversiktbara och oklara. vad innebär det för hans vidare karriär, utöver att sponsorer lär dra öronen åt sig så vad säger FIS ang civilrättsligt dömnda utövare?

Hur låter tongångarna i Norge?

Inlagd: 2014-05-05, 16:08
Skriven av: Aliide

Kan faktiskt vara så att Petter mår bäst och hittar en väg in på rätt spår igen om han satsar på skidåkningen igen när efterverkningarna av detta är över.
I träningen och tävlingen finns dom strikta rutinerna som han säkert behöver.

Skulle han lägga skidorna på hyllan, så blir det inte lättare, för andra nationers skidåkare, att vinna medaljer och WC. Norskarna är för jäkliga på skidor.

Inlagd: 2014-05-05, 16:15
Skriven av: Sten

Allide: Det menar jag inte.

Inlagd: 2014-05-05, 16:18
Skriven av: Sten

Aliide, konstigt nog verkar det som att flera sponsorer redan nu uttalar sig om att fortsätta sponsra Petter.

Inlagd: 2014-05-05, 16:21
Skriven av: Sanna

Swestam, som du säkert vet så ingår Petter ej i landslaget, så varför skulle just de uttala sig om saken?

Petters kaxighet har vi väl inte sett skymnten av på ett par år. Däremot har väl den ödmjuka sidan alltmer tagit över. Vem var den första som åkte fram och gratulera stafettlaget under OS? Och uttryckte genuint och äkta hyllande av Olsson i NRKs intervju under VM? Var väl rätt så länge sedan han hånande backade över mållinjen?

https://www.youtube.com/watch?v=XsroI4kAwDg&feature=youtube_gdata_player

Inlagd: 2014-05-05, 16:27
Skriven av: Aliide

Rattfylla og hele hendelsen er selvfølgelig ekstremt kritikkverdig og uakseptabel.

Men etter å ha lest utrolig mange fordømmende innlegg i norske blogger, er det en befrielse å se at de fleste her ser tragedien og kommenterer den, fremfor å benytte sjansen til å uttrykke sine egne antipatier.

Fryktelig trist historie, håper virkelig Petter klarer å takle dette på en god måte.

Inlagd: 2014-05-05, 16:49
Skriven av: Gunnar Bull

Aliide: jo jag vet att Petter inte tillhör det norska landslagets träningsgrupper men med landslaget så menade jag mer i betydelsen att han under tävlingssäsongen tävlar för det norska landslaget. Även om han kör sitt race så har han ju ändå en del kontakt med de övriga åkarna i samband med tävlingar. De andra åkarna behöver naturligtvis inte uttala sig, det var mer en allmän undran hur de upplever denna situation och om det påverkar lagkänslan något.

Sedan hade jag en undran också om det på något sätt påverkar de norska herrarna mentalt inför kommande säsong.

Inlagd: 2014-05-05, 17:18
Skriven av: swestam

Man kan ha olika aspekter på händelsen som inträffat med PN inblandad. Dels kör han påverkad av alkohol dels kör han av vägen. Kan då brottsrubriceringen bli både grovt rattfylleri och vårdslöshet i trafik.Vad tror ni?

Inlagd: 2014-05-05, 17:58
Skriven av: Knut

Riktigt tragiskt detta. Hoppas media drevet kan lugnar sig och respekterar familjer och annat så det blir en någorlunda nyanserad rapportering. Trist för längdåkningen!

Inlagd: 2014-05-05, 19:21
Skriven av: Gunnar

Brottsrubriceringen har stor betydelse när brottspåföljden ska utdömas. Dessutom vet vi inte när ärendet kommer inför domstol. Vill det sig riktigt illa kan hela säsongen för PN spolieras på grund av denna beklagliga händelse.

Inlagd: 2014-05-05, 20:29
Skriven av: Knut

”vad säger FIS ang civilrättsligt dömnda utövare?”

FIS har väl inget att säga om det, och ingen annan heller. Poängen med att dömas till ett straff (t.ex. fängelse eller böter) är väl att man efteråt anses har sonat sitt brott och bör får återgå till att vara vanlig medborgare igen?

Inlagd: 2014-05-05, 20:33
Skriven av: toriv

swestam, ”Sedan hade jag en undran också om det på något sätt påverkar de norska herrarna mentalt inför kommande säsong.”
Har funderat över det oxå men jag tror de driter i vad Petter gör. MJS verkade väldigt på för att få in Jespersen i landslaget – och det fick han. Jag tror vi kan glömma Petter inför Falun – men inte MJS och Jespersen!

Inlagd: 2014-05-05, 21:11
Skriven av: Allan Vallan

Tror nog minst lika mycket på Röthe som på Jespersen. Norge klarar sig utan Petter, men klart att det blir ett avbräck om han missar säsongen.

Inlagd: 2014-05-05, 21:26
Skriven av: Perp

Låter som vissa försvarar han med att säga att han inte har haft nån normal uppväxt då allt har handlat om träning osv.

Vad är felet med rubriken det är ju sanning och så är det. Ps har själv åkt dit för rattfylla så jag vet vad det innebär. Bara ta sitt straff och komma igen och det gäller även Petter.

Inlagd: 2014-05-05, 22:03
Skriven av: Andreas

Han kommer tillbaka var så säker.

Inlagd: 2014-05-05, 22:04
Skriven av: Andreas P

Perp, visst blir Röthe farlig om han får vara frisk. Helt klart att hans skada ställde till det förra säsongen och att han har en grym kapacitet.
Men något säger mig att vi kan få se mycket av Jespersen. Han har många år av gedigen träning bakom sig som lagt stabil grund, och tjurig verkar han ju vara som inte gett upp. Enligt han själv var det höjning i mängd inför i år som gjorde att det lossnade stort. Nu när han dessutom får sparra mot MJS kan det bli hur bra som helst (men kanske inte med blågula ögon :-)

Inlagd: 2014-05-05, 22:47
Skriven av: Allan Vallan

Blir nog svårt för PN att bli den åkare han en gång varit. varför? Om vi bortser från rattfyllan så var han en ordinär skidåkare i fjol. Han hade skaffat sig en rikedom genom penningstarka sponsorer som även var villig att stötta honom med stålar trots att resultaten uteblev i stort. varför? Jo varumärket PN var starkt även i motgång. Pengarna kommer in på kontot utan att han behöver anstränga sig särskilt mycket.Så varför svettas i onödan.

Inlagd: 2014-05-05, 23:09
Skriven av: Knut

Allan: Jeg tror også på Jespersen. Litt samme type som Daniel R. Lang og med store bevegelser. Blir også spennende å se hva Calle H. kan få til.

Inlagd: 2014-05-06, 07:29
Skriven av: Sven

Det är nästan omöjligt att sia om Petters framtid eftersom man vet så lite om omständigheterna bakom det som skett, och vilka problem han har. Man riskrrar också att sluta som hobbypsykolog om man försöker… Men om man bortser från personen Petter Northug vars rehabelitering är svår att förutspå och istället tittar på hans varumärke…

Varumärket lär ha fått sig en rejäl törn. Enda sättet jag kan se att det ska kunna byggas upp igen är genom nya stordåd i skidspåret kombinetat med en ny ”mognare” image. En idrottslig make-over som någon uttryckte det. Och jag tror det är det som är det långsiktiga målet.

Hursomhelst hoppas jag att Petter får och tar till sig den stöttning han behöver för att få rätsida på sitt liv på det privata planet. Och på sikt även på det idrottsliga, för han har bjudit en på många höjdpunkter genom åren och är fortfarande ung som skifåkare.

Inlagd: 2014-05-06, 09:28
Skriven av: Manne

Petter trenger hjelp. Han trenger sterke personer i livet sitt som styrer ham inn på rett vei igjen. Nå med ”team Northug” har han jo håndplukket egne kompiser etc til støtteapparatet, og disse sier nok bare ”ja” uansett.

Rattfylla er i mitt hode nesten utilgivelig. Jeg håper Petter får den hjelpen han trenger, og at media lar ham få fred og tenker på mennesket Petter Northug oppi alt dette.

Hilsen ex Northug-fan

Inlagd: 2014-05-06, 13:04
Skriven av: Tor

Märklig historia detta. Dock inte världens undergång, men hoppas han inte lägger av. Triggas inte PN av att slå från underläge? Klart klumpigt att köra rattfull efter en blötkväll, taxi vore väl klokt. Men men livet går vidare. PN borde verkligen ta sitt straff och hitta motivationen någonstans för han behövs i längdspåren.

Inlagd: 2014-05-06, 13:13
Skriven av: Daniel Becker

Skulle föreslå PN att umgås med idrottare och inte med pokerspelare. Att åter gå in i gemenskapen med övriga kompisar i landslaget. Att säga nej till sponken dessutom är en nödvändighet . Går inte att bedriva toppidrott med spritfester som det gick förr men inte nu.

Inlagd: 2014-05-06, 13:40
Skriven av: Knut

Intressanta inlägg på denna grupp på fejan: https://www.facebook.com/Langrennslandslaget?hc_location=timeline

Är nyfiken på vad Norska folket tycker i denna fråga? Någon norsk som kan bena ut spörsmålen?

Inlagd: 2014-05-06, 14:09
Skriven av: Daniel Becker

Kan bara instämma i det som flera skriver. Otroligt tråkigt. Petter är helt klart ur balans. Tur i oturen att ingen blev skadad. Om man ska försöka hitta en positiv aspekt på det så kanske det är att händelsen är så allvarlig att Petter själv inte kan ignorera den eller låtsas som ingenting. Han hamnar i ett vägskäl där han måste bestämma sig om han vill tillbaka till den absoluta toppnivån inom skidåkningen där han hör hemma eller om han ska låta det destruktiva ta över.

Inlagd: 2014-05-06, 16:09
Skriven av: Per

För mig har alltid Northug framstått som en omogen skitstövel. Efter denna händelse och efter att ha suttit inlåst någon månad så torde han bli en något mognare skitstövel och det är i alla fall en utveckling i rätt riktning.
Emellertid ren tur att han inte körde ihjäl någon.

Inlagd: 2014-05-06, 17:00
Skriven av: Tobbe H

Förvånande hur många som kommer med bortförklaringar och menar att detta är ett pojkstreck. Precis som Tobbe så tycker jag att Northug allt som oftast betett sig som en omogen skitstövel. Men då får man höra att det är bra för sporten att han skapar rubriker. Jag hoppas att han försvinner för gott från skidåkningen för jag kan vara utan dom rubriker han skapar – dom är INTE bra för skidsporten.

Inlagd: 2014-05-06, 20:07
Skriven av: SweTor

Vem har skrivit att det är ett pojkstreck? Tycker att de flesta tydligt har fördömt det han gjorde. Sällan en skidpepptråd haft så likriktade och nyanserade åsikter från både norrmän och svenskar.

Inlagd: 2014-05-06, 21:07
Skriven av: Martin V

För första gången någonsin lyser tolsrav med sin frånvaro.

………………

Northug ska nog klara sig ur det här men handlingen är avskyvärd och det är sunt att se honom skämmas rejält.

Det här snacket om att han ska förlora sponsorer tror jag inte ett dugg på. Ingen kommer lämna honom.

Inlagd: 2014-05-06, 21:32
Skriven av: Benke Benbrott

Martin V
”Vem har skrivit att det är ett pojkstreck?”

Sten skrev:
”Förr eller senare växer behoven att ta igen förlorad ungdomstid”

TBy skrev:
”Alla behöver vara fjortis någon gång i livet.”

När det gäller straffpåföljden för Petter så kommer han väl undan med en varning som vanligt.

Inlagd: 2014-05-07, 05:36
Skriven av: SweTor

Norska idrotsutövare är inte vana att det delas ut straffpåföljder för snedsteg och regelbrott, varningar är det dom har lärt sig blir straffet, kanske därför dom tar ut svängarna mer än andra, tänker på skidskyttarna nyligen och så nu Petter. Är det dom Norska framgångarna som är orsak? Något för Norska ledare att tänka på!

Inlagd: 2014-05-07, 07:45
Skriven av: Håkan

Tror inte norska idrottare generellt tar ut svängarna mer än andra.

Inlagd: 2014-05-07, 09:38
Skriven av: Manne

Jag skrev under OS 2010 när Petter betedde sig väldigt barnsligt att det berodde på att hans föräldrar aldrig verkar ha satt gränser (får känslan av att han nästan är sin fars idol) och sedan följde norska skidförbundet samma mönster.

Det som hänt är så klart väldigt tragiskt. Dock är att köra i berusat tillstånd speceillt allvarligt i skandinavien. I många andra länder gör väldigt många detta regelbundet.

Svårt att sia om vad som sker. Jag tror Northug haft motivations problem ända sedan Kollen-VM. Han är stark nog att klara detta, men frågan är om han har motivationen.

Inlagd: 2014-05-07, 10:26
Skriven av: Alexander

Alexander: De flesta länderna i Europa har 0,5 0/00 som gräns för framförande av motorfordon. Vilka länder tänker du på?
En annan sak. Alkolås hade räddat PN.

Inlagd: 2014-05-07, 11:58
Skriven av: Knut

Ryssland, Norge och Polen har samma gräns som i Sverige, det vill säga 0,2 promille vilket betyder att de allra flesta kan ta sig en lättöl till maten. I Estland får man passa sig mer då de numera har 0,0 promille.

Belgien, Spanien, Danmark, Finland, Frankrike och Island som är liberalare. då de tillåter en promille på 0,5. Även i Tyskland går gränsen vid 0,5 promille, men är du yrkeschaufför så är gränsen 0,0 promille. Hela Kanada förutom Quebec tillämpar 0,5 promille som gräns.

Storbritannien, Lichtenstein, Mexiko, Malta och Quebec i Kanada har en laglig promillegräns upp till 0,8.

Inlagd: 2014-05-07, 14:20
Skriven av: Andreas P

Fast Northug hade kanske inte klarat sig fast dom hade haft en gräns på 0,8.

Inlagd: 2014-05-07, 14:22
Skriven av: Andreas P

Enligt vittnesuppgifter behövde PN stöd för att kunna ta sig fram gåendes så han lär nog ha haft en ganska hög promille i blodet. Dessutom ska han ha behövt sova ruset av sig i fyllecell innan man kunde höra honom.

Inlagd: 2014-05-07, 14:32
Skriven av: Knut

PN kommer säkert att ha 0 i promille så han slipper straff, det var bilen som skenade, Audi kommer att få betala skadestånd till PN. Allt har bara varit en ond illasinnad komplott.

Inlagd: 2014-05-07, 16:27
Skriven av: KE

Knut: I USA är det ytterst få som tar taxi hem från krogen och det är inte för att de cyklar eller går. I Frankrike har jag själv varit på en del affärsmiddagar och blivit körd hem av affärsmän som inte är direkt nyktra. Min uppfatning är att det är Sverige, Norge och ett fåtal andra länder där det inte är ok att ta några öl och köra bil. Nu har väl Northug druckit mer än ett par öl, men nolltolleransen som varit utpräglad i Sverige och Norge under de sista årtionden är långt från någon internationell standard.

Inlagd: 2014-05-07, 19:46
Skriven av: alexander

SweTor: De kommentarerna säger att det inte är förvånande att northug gillar att supa eftersom han missade det när han träffade dygnet runt i sin ungdom.

På vilket sätt betyder det att man tycker det är det är helt okej pojkstreck att köra en bil när man är så full så man inte vet vad man heter??

Inlagd: 2014-05-08, 11:24
Skriven av: Thorrez

Thorrez:
Du gör en helt annat tolkning än vad jag gör.

Inlagd: 2014-05-08, 19:55
Skriven av: SweTor

Ska jag vara helt ärlig har längdåkningen varit lite tråkigare utan Northug i toppform. Magknipen man får av att se honom kränga och klänga sig fast i toppklungan kilometrarna innan spurt. Hoppas han kommer tillbaka.

Inlagd: 2014-05-08, 21:50
Skriven av: VO2min

Ska jag vara helt ärlig igen verkar Northug vara en genuint bra person bakom mediaspelet. Amatörpsykologiskt verkar han dock ha en extrem (störd?) sida som drivs av egokickar, vilket gjort honom till skidlegendar men också i riskzonen för spelmissbruk och så nu den här sjuka rattfyllan. Känner till många på landet som kört fulla på småvägar om natten, men kör man så fort som han gjorde är man inte helt frisk i huvudet, alternativt komafull.

Inlagd: 2014-05-08, 21:52
Skriven av: VO2min

Kan inte minnas att jag hört så mycket kritik mot Zlatan som erkänner att han kraschat bilar och kört fullkomligt livsfarligt.

”Jag kör alltid som en dåre. Jag har bränt i trehundratjugofem i min Porsche och dundrat ifrån snuten. Jag har gjort så många vansinnigheter att jag knappt vill tänka på det.”

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/internationell/frankrike/zlatan/article13886989.ab

Det är väl lika sjukt och respektlöst mot andras liv?
Kanske finns det en likhet i dessa extrema personligheter/tävlingsmänniskor.

Inlagd: 2014-05-08, 22:00
Skriven av: VO2min

VO2min: Enda skillnaden är att Petter har kört rattfull och åkte dit för det.

Skulle Zlatan köra rattfull och åka dit för det skulle det nog bli än mer liv.

Inlagd: 2014-05-09, 15:01
Skriven av: Andreas P

Enligt tidningsuppgifter har PN sagt att han inte har alkoholproblem.Tala om självinsikt.

Inlagd: 2014-05-09, 16:21
Skriven av: Knut

Vad är det konstiga med det svaret? Man fattar ju vad reportern menar liksom Northugs svar.

Inlagd: 2014-05-09, 17:29
Skriven av: Benke Benbrott

Tycker det som Petter N. är gjort är otroligt omoget å vansinnigt, men ändå att säga som SweTor : P N skall försvinna för gott från skidåkningen är att dra det liiite för långt! Iallafall skulle jag sakna han…

Inlagd: 2014-05-10, 00:23
Skriven av: Ulli W

Vi är sämre än Norge. I hockey! Detta är inte bra.

Inlagd: 2014-05-13, 20:32
Skriven av: JonasE

Hmm ja få se hur det här går…

http://www.expressen.se/sport/langdskidor/kravet-pa-northug—sparka-hela-staben/

Inlagd: 2014-05-16, 08:36
Skriven av: Andreas P

Sjefen kjører i fylla. De ansatte må gå :)

Nei, det kunne umulig fortsette slik. PN må få profesjonell hjelp. Men den sikreste veien tilbake, ville selvsagt vært gjennom landslaget.

Jeg tror ikke på dette opplegget. Han savner blant annet matching.

Inlagd: 2014-05-16, 20:34
Skriven av: fabulator

Lite intressant ändå att Northug faktiskt benämns som ”den tidligere stjerneløperen” i denna artikel: http://www.langrenn.com/djupvik-med-toeffe-northug-krav.5493217-1743.html

Blir intressant vad som kommer ut av allt detta, men det kan knappast vara positivt för Northug att allt kring hans team drar ut på tiden (utöver den kommande rättegången och ett eventuellt fängelsestraff).

Inlagd: 2014-05-17, 10:40
Skriven av: swestam

Mitt intryck var att Djupvik inte var särskilt str¨ng med Petter Northug utan fick väl göra som han ville under hans regi. Nu när Petter själv eventuellt ska betala Djupviks lön så kommer Djupvik att ställa högre krav?? Lösning blir väl att Coop och Djupvik har en överenskommelse och om PEtter bryter den ryker avtalet med Coop.

Annars borde Northug fundera på vem han ska sälja TV-rättigheterna. Tänk er en Northug som tränar i fängelse (med eye of a tiger musik i bakgrunden) för att ta VM-guld i Sverige. Det kan bli årets realityshow.

Inlagd: 2014-05-17, 14:55
Skriven av: Alexander

Är det inte dags för Norge att fokusera på deras största stjärna Jonsrud Sundby istället för föredettingen och brottslingen Petter Northug?

Inlagd: 2014-05-18, 16:38
Skriven av: Ron Wood

Ja nå fokuserar dom väl på Sundby också men han har inte kört i fyllan…

Inlagd: 2014-05-19, 10:20
Skriven av: Andreas P

Fler bilkrascher, denna gång med nye femmilsprinsen Jesper Modin.
http://www.expressen.se/sport/langdskidor/langdskidakaren-i-valdsam-bilkrasch/

En älgunge föddes också!

Inlagd: 2014-05-20, 09:12
Skriven av: JonasE

En finsk skidåkare tagen för doping. Ska inte vara någon av OS-åkarna dock.

Inlagd: 2014-05-20, 09:56
Skriven av: Anders

JonasE: Ganska otrolig historia egentligen.

Anders: Namnet kommer på konferens i eftermiddag.

Inlagd: 2014-05-20, 10:44
Skriven av: Andreas P

Tero Similä

Inlagd: 2014-05-20, 11:01
Skriven av: Tor

Vad ska man säga om detta då?

http://www.nrk.no/sport/nekter-coop-a-selge-northug-brod-1.11731812

Inlagd: 2014-05-21, 22:02
Skriven av: Andreas P

http://www.dagbladet.no/2014/05/22/sport/petter_northug/langrenn/ski/coop/33437514/
Til dere som trodde (håpet) at denne mannen var ferdig i skisporet, glem det…. Han trener som aldri før!

Inlagd: 2014-05-22, 12:36
Skriven av: tolsrav

Och? Klart han måste träna om han ska tävla, konstigt vore det ju annars.

Inlagd: 2014-05-22, 14:03
Skriven av: Andreas P

Och svenskarna badar
http://www.expressen.se/sport/langdskidor/svenska-skidakarna-kastade-sina-klader/

Inlagd: 2014-05-22, 14:35
Skriven av: JonasE

Stabil debut av tolsrav i tråden. Du är bra skev du.

Inlagd: 2014-05-22, 21:32
Skriven av: Benke Benbrott

Hva er det Benke babler om nå igjenn da.. Har du fått solstikk.. :) Den nye pensjonisten har vært bortreist i 3 uker, slik at du er informert. Foresten hyggelig at undertegnende er savnet på bloggen! ;)

Inlagd: 2014-05-22, 22:54
Skriven av: tolsrav

Snacka om nyheter…

Inlagd: 2014-05-22, 23:05
Skriven av: Knut

”Vad ska man säga om detta då?

http://www.nrk.no/sport/nekter-coop-a-selge-northug-brod-1.11731812

Northug har virkelig ødelagt for seg selv med sin fyllekjøring.
Men hvis den offentlige ydmykelsen i regi av Skiforbundet og Coop skal fortsette på denne måten, så tror jeg ikke det tar langt tid før Petter legger skiene på hylla – for godt. Nå må de roe seg.

Inlagd: 2014-05-23, 18:50
Skriven av: fabulator

Hum, märklig snubbe den där Petter…
http://www.svt.se/sport/vintersport/men-inlagget-raderades

Inlagd: 2014-06-26, 07:03
Skriven av: Allan Vallan

http://www.dagbladet.no/2014/06/23/sport/ski/langrenn/petter_northug/33986647/
Det er meget mulig at Petter er en ”märklig snubbe”, men det finnes personer som fataserer om at de er den riktige ”Petter Northug” også……

Inlagd: 2014-06-26, 12:16
Skriven av: tolsrav

Tja det där kan man ju tro på om man vill, jag tror nog mer på att det var det COOP som ringde och hade åsikter ;-)

Inlagd: 2014-06-26, 13:39
Skriven av: Allan Vallan

Även om Petter inte har något bra löpsteg har jag sett han göra mycket bra lopp de senaste fyra dagarna i S:T Olofsloppet.

Han verkar ha tränat riktigt bra i sommar.

Idag sprang han två sträckor;första på 7.6 km och ca 50 minuter senare fjärde sträckan, 6.2 km

Inlagd: 2014-06-29, 22:31
Skriven av: Eric.G

När beräknas rättegången mot Petter genomföras?

Inlagd: 2014-07-27, 12:08
Skriven av: Andreas P

Petter släpper bok, I boken berättas bland annat att Northug hade 1,65 promille när han greps av norsk polis.

Aha smart drag av Petter att tjäna lite stålar.

Inlagd: 2014-09-10, 09:43
Skriven av: Andreas P

Skriv en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values