OS-sprinten är snart här

hellner_regnb
Segraren och outfitten om jag fick välja

Nu är det bara timmar kvar tills sprinten i OS avgörs. På något sätt känns det lite fjuttigt med en enda individuell sprinttävling på ett så stort mästerskap som OS. Varför inte en fristilssprint och en klassisk sprint? Så kan man ta bort sprintstafetten som jag tycker är meget tråkig. Fast vem vet, det kanske blir jättespännande i år.

Men först är det individuell sprint. I fri stil.

Jag har försökt hitta banprofilen och kartor men lyckas inte. Någon som har??


Tack Henrik F

På damsidan är pallen ändå en relativt öppen historia. Eller alltså, visst är det några namn det handlar om, men pallen är ju verkligen inte huggen i sten innan loppet som vissa år tidigare. Bjørgen är självklart storfavorit. Och så klart de yngre norska jentorna. Randall får man ju självklart inte glömma. Sen har vi ju faktiskt tyskan Herrmann som faktiskt leder sprintcupen. Och Schweiz har Van der Graaf. Hur är det med Kyllönen? Och slovenskorna?

Sverige ställer upp med ett riktigt bra lag. Frågan är bara om vi har någon i den allra högsta toppen?

Ida Ingemarsdotter är ju en mästerskapsåkare av rang. Sällan gör hon dåligt ifrån sig när det fightas om medaljer, men hur är egentligen formen?

Britta Johansson Norgren är snabb, hon har en grym spurt och skulle hon vara
med in från krönet in mot mål, ja då är hon farlig. Tyvärr tror jag Hellner/Kalla-backen innan är för tuff för henne. Eftersom tjejerna inte åker Hellner/Kalla-backen är det nu en helt annan historia.

Hanna Erikson då? Alltså jag vet inte alls. Jag har ingen känsla alls. Bra som dålig. Vad tror ni?

Stina Nilsson

Alla svenskor går ut relativt tidigt i kvalet, Erikson först som tredje startande och Ida sist av våra som 18:e.

Banan är enligt alla förståsigpåare inte alls lika krävande som herrbanan vilket så klart gynnar renodlade sprinters som exempelvis våra svenskor. Samt Randall.

Kowalczyk då? Står inte på startlinjen.

Kollar vi in er tippare ser det ut som om Bjørgen kommer vinna. Tvåa blir Randall och trea blir Hermann. Därefter Østberg och Falla. Inte förrän på sjätte plats har vi Ingemarsdotter. Två personer har tippat Charlotte Kalla, det var innovativt eftersom hon inte startar i morgon. Hmm, ser man till hur ni tippat kanske det ändå inte är sådan öppen historia som jag tänkte…

Herrsidan då. Ja, vad ska man säga. Det är KAOS! Eller alltså det känns som om typ 100 pers kan stå där högst uppe på pallen i morgon. Alla norrbaggar har möjligheten. Alla ryssar. Nästan alla svenskar. Minst en schweizare. Kanske någon finnpajsare. Säkert någon tysk. Men tänk om det blir en britt?! Eller en italienare? Varför inte en kanadick!

Jag är dock pessimistisk vad gäller svenskarna. Det har inte känts glimrande för våra sprintgossar. Banan är för lång? Hur blir det med Hellner? Klarar han kvalet? OM han gör det, ja då jävlar kan det bli intressant.

Apropå Hellner, han startar bland de sista av de bättre åkarna, så förmodligen vet vi direkt när han går i mål om han klarar sig eller inte.

Ser man till hur folk tippat i Skidpepp-tipset så ligger Cologna och Northug riktigt bra till. Northug har fått flest seger-tipp men Cologna ligger lika i pallen-tips. Därefter är det Ustiugov och först på fjärde plats hittar vi Jönsson. Dock har inte en enda tippat honom som segrare. Fegisar! (eller realister beroende på hur man ser på saken). Hellner har fått några röster men ingen har tippat Petersson eller Halfvarsson på pallen vilket faktiskt skulle kunna ske ju.

Till skillnad från dambanan så är herrarnas tuffare. Hur tuff vet jag inte riktigt, är det exakt samma som för-OS? Jag hittar som sagt inga kartor..

Och hur är det nu, brukar man inte sända mästerskapskvalen i TV? Jag ser ingenting i tablån hos viasat. Någon som vet? Kvalen är ju nästan lika spännande som finalerna!!

Etiketter: