31 januari 2014, av Oskar

Lugnet före stormen

skridsko
Här har jag befunnit mig

Jag har hållit mig lite borta från skidvärlden de senaste veckorna. Vad det beror på är svårt att säga. Det kan bero på mycket jobb och skridskoåkning. Det kan också bero på att jag faktiskt inte är ofantligt taggad inför OS. Som jag skrivit tidigare är jag rätt så opepp på Viasat/Putin-partyt vi har framför oss. Men jag ska försöka!

Flera av mina inlägg i vinter har fått en del negativa kommentarer om att jag är för negativ själv. Det stämmer helt klart. Men det är för att jag är sur och less på sporten jag älskar. Men detta har jag redan skrivit om hundra gånger känns det som.

Ett problem med att sätta sig själv i skidradioskugga är att JVM har passerat mig helt förbi! Hur klantigt är inte det?! Jag har i efterhand konstaterat att vi har fått flera medaljer och ett utklassningsguld i sprint. Herregud varför såg jag inte det live?!

Men men, ibland måste man ha svackor.

I morgon byter vi blad samt månad och träder in i den självaste OS-månaden. Men innan vi tar det stora klivet in i OS blir det genrep i Toblach. I morgon åker man OS-distansen 10/15 km klassiskt och på söndag blir det fristilssprint. Mkt spännande!

Genrep är alltid fascinerande. När en person går och vinner ställer man sig alltid frågan: är personen för tidigt formtoppad eller är ligger hen perfekt i linje med planen? Imorgon men framför allt i OS får vi svaren.

Vädret ser ut att bli i stil med Sotji: runt nollan, nederbörd och allmän förvirring. Landslagsledningen verkar dock ta det med ro. Grip:

”Det är inget som bekymrar oss alls. Tvärtom, vi ser det som en utamning och ett test på vad som kan ske i Sotji där väderomslagen kan ske snabbt. En prövning i snöoväder är egentligen vad vi behöver mer än tävlingar under bra förhållanden”

Tja, varför inte.

Laget som tävlar i Toblach är samma som OS-laget minus Johan Olsson som iofs är tillbaka i normal träning men väljer att fortsätta med sitt istället för att slita på kroppen i onödan. Marcus Hellner är den ende som kör dubbelt, alltså båda tävlingarna i helgen. Detta är förståeligt med tanke på att han nog vill lyckas gå vidare från kvalet en enda gång innan OS! Annars kanske han borde fundera på att avstå den distansen.

På damsidan är det tänkt att en eller flera dubblerar mellan distans och sprint på OS vilket gör att det endast blir tre tjejer som står på startlinjen i sprinten på söndag: Ida Ingemarsdotter, Stina Nilsson och Hanna Ericson. Lite synd.

10.30 startar första damerna imorgon och 14:15 drar herrarna igång. Däremellan kan man även kolla på U23-skiathlonen.

Startlistor damer
Startlistor herrar

218 kommentarer till ”Lugnet före stormen”

Kul att du är tillbaka Oskar.

Inlagd: 2014-01-31, 22:32
Skriven av: swestam

Cologna är tillbaka. Spännande! Och vid lunch i morgon lär vi nog ha en bättre bild av hur det svenska stafettlaget på damsidan kan komma att se ut i OS. I morgon är lite som när kameran inte har följt löparna ett tag i ett avgörande skede i en masstart och så kommer alla in i bild igen. Man vet att det har skett positionsförändringar men inte vilka.

Inlagd: 2014-01-31, 23:19
Skriven av: Per

Har du börjat använda Hen också? Blir så less på allt skit folk hittar på som inte leder till nått.

God Natt!

Inlagd: 2014-02-01, 00:06
Skriven av: Andreas P

Han eller hon heter det om jag får be.

Inlagd: 2014-02-01, 00:20
Skriven av: Knut

Fånerier från gubbmaffian på skidpepp. Enl svenska språknämnden är hen ett vedertaget begrepp. Och finns förövrigt i en mängd olika språk. På tiden att förenkla språket också på svenska. Ett ord istället för otympliga tre.

Spännande för övrigt att ni hakar upp er på det och skiter i övrig text och eventuella formbesked. Visa storform nu el vänta en vecka till. Spännande tävlingar i morgon ska det bli i varjefall. Hur står Kowa i och med att hon avstod touren? Kommer hon krossa med flera minuter el kommer vi få se en repris av Lillehammer? Inte i fas i och med annat upplägg, el bättre än någonsin?

Inlagd: 2014-02-01, 01:34
Skriven av: Aliide

Knut o Andreas gå och gräv ner er, så en slipper era idiotiska o obildade kommentarer. Utöver det grymt spännande tävlingar i helgen!

Inlagd: 2014-02-01, 02:08
Skriven av: GH

Jag blir oerhört förvånad om Kowalczyk INTE vinner idag. Hon kommer nog att få kämpa mer under OS, men ska hon vinna något stort sedan OS i Vancouver så är det just 10km klassiskt med individuell start. Björgen har en förmåga att åka sämre i nationella lopp, men höja sig när det vankas världscup. Motsatsen får vi väl nästan säga om Johaug som gjort sina bästa lopp nationellt den här säsongen, men hon har haft bra form in i de två senaste mästerskapen. Mest spänd på att se Kalla idag. Hon har ju faktiskt blivit en stark pallkandidat på 10km klassiskt, vilket inte direkt var vad jag trodde före säsongen startade. Det känns oerhört ovisst bakom Kowalczyk. Att Björgen tar medalj känns givet, men där bakom finns det Johaug, Kalla och ett flertal finskor och möjligtvis någon norska som kan blanda sig i kampen om medaljer. Känns mer öppet än på flera år vad gäller 10km klassiskt. I den fria tekniken är det tre (Johaug, Björgen & Kalla) som höjer sig över mängden i dagsläget. Frågan är dock om Kalla klarar av en tremil mot de norska fantomerna.

Inlagd: 2014-02-01, 08:59
Skriven av: Cigge

Ingen Tjekaleva eller ryska OS-åkare (från huvudteamet) vad jag kan se. Bara Legge och Cherre på herrsidan bland de allra bästa.

Inlagd: 2014-02-01, 09:11
Skriven av: Per

Aliide, GH: Snyggt och framför allt vackert sagt.

Inlagd: 2014-02-01, 09:11
Skriven av: Knut

Flera finska åkare sjuka och Kowalczyk hade väl något fotproblem så det blir intressant att se vilka som visar form idag.

Inlagd: 2014-02-01, 09:32
Skriven av: swestam

många finska sjukdomar tydligen Kyllännen Lähtenmälki Sami J och var Nousianinen åxå sjuk…

konstigt att inte Britta åker sprinten om hon är tänkt att åka den i OS

Inlagd: 2014-02-01, 09:38
Skriven av: Jossa

Jossa; antar att det tycker det tär för mycket att köra två dagar i rad

Inlagd: 2014-02-01, 09:57
Skriven av: Markus

Markus: visst förstår de men är Britta tänkt som sprint åkare borde hon väl prioriterat de..tror hon får svårare slå sig in i distanslagen

Inlagd: 2014-02-01, 10:08
Skriven av: Jossa

Vilken jävla idiot tycker att 1.7 och 2.1 är bra spridda mellantider?

Inlagd: 2014-02-01, 10:32
Skriven av: JonasE

Snabb öppning av Haag.

Inlagd: 2014-02-01, 10:43
Skriven av: Per

Har dåliga vibbar på Kalla idag….lösa spår och skitföre

Inlagd: 2014-02-01, 10:46
Skriven av: Palle

Palle, jag har tyvärr dåliga vibbar över hela svenska laget. Hoppas det är obefogat… Vågar inte hoppas på för mycket idag.

Inlagd: 2014-02-01, 10:47
Skriven av: Sanna

Martine Ek Hagen åker alltså till U23-VM med sjukdom i bagaget och leker hem två guld. Då har hon inte alls haft den utveckling jag trodde hon skulle ha de senaste två åren. Här finns det dock en hel del potential. Med en stabilare träningsbakgrund och lite mer explosiva muskler tror jag att hon kommer tillhöra eliten om ett par år. Hon mer eller mindre flyter fram när hon åker skidor och jag både hoppas och tror att hon kan ta det där svåra klivet in i världseliten, trots mediokra resultat under en förhållandevis lång period.

Inlagd: 2014-02-01, 10:47
Skriven av: Cigge

Det har slutat snöa. Klar fördel för senare startnummer.

Inlagd: 2014-02-01, 10:48
Skriven av: Per

Mörk Kallablick att vänta.

Inlagd: 2014-02-01, 10:56
Skriven av: Per

Kommer bli en usel svenskdag.

Inlagd: 2014-02-01, 10:59
Skriven av: Per

Kalla ändå bra utför. Före Weng vid 5 km!

Inlagd: 2014-02-01, 11:03
Skriven av: Per

…men 30 efter Björgen.

Inlagd: 2014-02-01, 11:04
Skriven av: Per

BJÖRGEN LEDER med 22 sek för kowa, kalla 3a 30 s efter

Inlagd: 2014-02-01, 11:04
Skriven av: Markus

Var länge sedan man såg Björgen åka så där galet i klassiskt. Sjukt!!

Inlagd: 2014-02-01, 11:07
Skriven av: Sanna

Bjørgen…?
wtf

Inlagd: 2014-02-01, 11:09
Skriven av: fabulator

Britta näst bästa svenska, 30 sekunder före t ex Wiken!

Inlagd: 2014-02-01, 11:11
Skriven av: Per

Är Sverige bortvallat även idag?

Inlagd: 2014-02-01, 11:11
Skriven av: swestam

Tänk vad det kan vända snabbt ändå. Björgen ljusår efter Johaug, till och med efter Weng, på NM. Men nu ser hon ju ut att krossa Johaug. Det kanske inte är så dumt att vara nedtränad och sliten under den perioden. Om teorin stämmer vågar jag inte spekulera i hur snabbt Petter kan komma att åka inom en snar framtid.

Inlagd: 2014-02-01, 11:13
Skriven av: Sanna

HELT SJUK AVSLUTNING AV BRITTA! Tar 25 sek på Bohler från sista mellan tiden.

Inlagd: 2014-02-01, 11:14
Skriven av: Markus

Yees, Kalla!!! Hade verkligen inte vågat hoppas på pallen för henne idag även om jag trott att kunnat gjort det bra. Tror att detta kommer att betyda väldigt mycket för henne. Bra kvitto inför OS!

Inlagd: 2014-02-01, 11:19
Skriven av: Sanna

vad fan håller Blomman å Hård på med sanka om att missa massa info om övriga svenskor…hade inte tillgång till datron under loppet kunde dom inte nämnt lite mera av hur dom åkte mellantider när dom gick i mål

Inlagd: 2014-02-01, 11:21
Skriven av: Jossa

Brittas avslutning är ju underbar, tar 10 sek på Björgen och Kalla :)

Inlagd: 2014-02-01, 11:21
Skriven av: Markus

Kalla ändå ”bara” 6 sek efter Johaug i detta före, det är bra.

Inlagd: 2014-02-01, 11:22
Skriven av: Sanna

Turbo`n til Doris Diesel fusker…;)

Inlagd: 2014-02-01, 11:23
Skriven av: tolsrav

Ja Britta åkte ju grymt på slutet sjukt bra…fick hon rygg på Kalla? klart bra lopp av Britta till slut…kul att Kalla fick till de så pass bra idag eller riktigt bra…hade väntat mig mera av Haag Wiken Lindborg…

Inlagd: 2014-02-01, 11:26
Skriven av: Jossa

Vad säger ni om Haag och Wiken, ni som anser att framförallt Haag platsar på OS. De platsar ju inte alls.

Inlagd: 2014-02-01, 11:28
Skriven av: Astrid

swestam: ingen vallabom glidmässigt iaf. Sverige har haft bra glid idag. Det är jätterbra avslutningar på både Kalla och Britta. Mest utför mot stadion på banan i Toblach.

Perfekt fäste på Kalla också såg vi nu i analysen med Ojala också.

Inlagd: 2014-02-01, 11:29
Skriven av: JH

Det är ju bara Kalla som gjorde ett fantastiskt lopp. 18:e plats är ju inte heller något att vara stolt över. Jag menar Brittas placering.

Inlagd: 2014-02-01, 11:29
Skriven av: Astrid

Väldigt bra lopp av Kalla, kul! Övriga svenskor lika långt efter som väntat. Fem norskor topp åtta var också relativt väntat. Steira blev, om jag inte missminner mig, nummer sex på den här distansen under NM och blir idag nummer åtta. Visar inte lite på vilken bredd de har i toppen våra kära grannar. Böhler och Stephen är två positiva överraskningar, men den största av alla är nog att Harsem är så bra som på 13:e plats. Den mest negativa överraskningen är utan tvekan Kowalczyk. Om Kalla fick ett positivt besked inför OS, så kommer det nog cirkulera en hel del tankar i Kowalczyks huvud fram till OS.

Inlagd: 2014-02-01, 11:30
Skriven av: Cigge

Astrid, vad sa du själv om Ida när hon inte ens tog sig vidare från kvalet i sprinten i Davos?

På 10km klassiskt i OS skulle jag gärna se Bleckur. Men Wikén och Haag vinner på att de är mer jämna och bra på fler distanser än Bleckur. Som många förklarat för dig ca 100000 gånger tidigare Astrid. Så du behöver inte fortsätta fråga.

Inlagd: 2014-02-01, 11:31
Skriven av: Sanna

Roligt att Jonas Karlsson är med i dag. Han är kunnig och duktig. Nu har jag väl skrivit sånt som får flera av er att resa ragg. Men Haag och Wiken i stafetten, inte bra.

Inlagd: 2014-02-01, 11:33
Skriven av: Astrid

Wiken mäler sig nog ur stafettlaget med dagens lopp.

Inlagd: 2014-02-01, 11:33
Skriven av: Per

Jossa; Blomman og Hård har Kalla på hjernen, det er KUN Kalla det handler om hver gang der i gården.

Kalla gikk forresten fantastisk i dag, hun blir livsfarlig i OL.

Inlagd: 2014-02-01, 11:34
Skriven av: Neithiri

Hmm… Kalla självfallet bra besked, övriga extremt trista besked, Haag öppnade väl bättre än hon ofta gör. Men oj oj så långt efter, och Wikén inte topp 30 ens en gång.

Inlagd: 2014-02-01, 11:35
Skriven av: Aliide

Sanna: Det gäller faktiskt OS nu. Om jag inte missminner mig hade Ida ont i ryggen då.

Inlagd: 2014-02-01, 11:35
Skriven av: Astrid

Lyssna på Johanna Ojala nu.

Inlagd: 2014-02-01, 11:36
Skriven av: Astrid

Tror verdens beste kvinnetrener hadde full kontroll når han tok ut laget sitt til duathlon i OL…;)

Inlagd: 2014-02-01, 11:36
Skriven av: tolsrav

Astrid, jag tycker som Ojala att Bleckur skulle fått en OS-plats, som jag skrivit tidigare. Men tycker inte nödvändigtvis att det hade behövt ske på bekostnad av Haag och/eller Wikén. Du kanske också behöver lyssna på Ojala, hon uttrycker sina åsikter ljusår bättre än vad du gör.

Inlagd: 2014-02-01, 11:38
Skriven av: Sanna

Astrid: ja dom andra har ju åxå haft problem så dom borde räknas lika mkt som Idas…Britta åker ju på hennes kapacitet idag…så finns inget att gnälla där över..Bleckur som många vill ha med till OS har som bäst varit 19 i WC samma som Britta idag

Inlagd: 2014-02-01, 11:38
Skriven av: Jossa

Var vill du komma, Astrid? Att Ida hade gjort det bättre? Enligt mig är ingen kvalificerad att åka på distans utöver Kalla på damsidan. Däremot ska vi ta ut ett stafettlag och vilka tre det blir bör enligt mig vara en formsak med tanke på hur svagt alla utöver Kalla presterar.

Flera pratar om att det inte fylls på underifrån i Norge, men vad har vi själva idag bakom Kalla? Jo, en hel del bra och lovande sprinters. Utöver det ser det mörkt ut. Vi får helt enkelt glädja oss åt att vi har Kalla och att hon utvecklat sig så pass mycket till den här säsongen.

Inlagd: 2014-02-01, 11:39
Skriven av: Cigge

Astrid är ju aldrig nöjd speciellt agg verkar hon ha mot Haag…att Haag inte skulle vara kvalificerad för OS har jag svårt se dom som utmanat om platserna har inte tagit chansen när dom haft dom internationellt Haag hur ju ändå gjort de bättre på WC än dom andra

Inlagd: 2014-02-01, 11:42
Skriven av: Jossa

Håller absolut med Ojala ang OS-uttagningen på damsidan. Hade förövrigt inte behövt peta någon och ändå sätta in Bleckur…

Inlagd: 2014-02-01, 11:43
Skriven av: Aliide

Johanna Ojala ansåg att Sofia Bleckur borde blivit uttagen till OS.

Inlagd: 2014-02-01, 11:44
Skriven av: Astrid

tolsrav; Ja ser slik ut. Men jeg syns Jacobsen skuffet i dag, jeg vet hun kan mye bedre enn dette. Det kan ha vært dårlige ski eller at formen dessverre er på vei ned slik hun også selv var inne på under NM.

Inlagd: 2014-02-01, 11:45
Skriven av: Neithiri

sedan innan man dömer dom andra svenskorna kanske man borde höra hur deras material varit…kan ju skilja mellan åkarna fast dom kommer från samma land bara för att Kalla har bra behöver inte alla ha de å bara för att kalla har dåligt någon gång behöver inte alla ha de

Inlagd: 2014-02-01, 11:46
Skriven av: Jossa

Jösses, det snackas om Britta här som att hon gått och vunnit, visst gjorde hon en bra avslutning men det räcker föga. 19 plats inget att skryta med alls.

Inlagd: 2014-02-01, 11:49
Skriven av: Freddy

Cigge och Sanna: Vad har Ida med dagens resultat att göra??? Märkligt, jag har i alla fall aldrig tagit ut stafettlag som somliga här helt bestämt gjort och ansett att ex vis Ida aldrig platsar i ett OS lag. Jag har aldrig någonsin kommenterat detta. Jag anser fortfarande att varken Wiken eller Haag har något på OS att göra. Jag hoppas naturligtvis att jag har fel. Men antar att landslagsledningen har ett gott öga till dessa två.

Inlagd: 2014-02-01, 11:50
Skriven av: Astrid

Freddy, men på OS får det bara vara med 4 norskor istället för 50st så om hon åker då kan ju placeringen bli bättre…

Inlagd: 2014-02-01, 11:51
Skriven av: Sanna

Freddy: Håller helt med dig.

Inlagd: 2014-02-01, 11:51
Skriven av: Astrid

Astrid, jag kan bara svara för mig själv, men jag skriver på samma sätt som du gör. Idag var Wikén och Haag med i loppet, men många gånger du skriver något kastar du ur dig något om dessa (framförallt Haag) apropå ingenting. Jag själv har ingenting emot Ida, gillar henne skarpt.

Inlagd: 2014-02-01, 11:53
Skriven av: Sanna

Ett tillägg till Astrid; Den där tonåringen du hade hemma hos dig som skrev som ett troll, har hen erövrat din dator igen? Eller snarare aldrig lämnat den.

Inlagd: 2014-02-01, 11:55
Skriven av: Sanna

Astrid, det finns faktiskt något som heter bedömning utifrån förväntningar. Varken Haag eller Wikén tillhör topp 20 i världscupen och har heller inte gjort det på ett tag. De placerade sig ungefär som förväntat idag medan Britta presterar över i alla fall min förväntan. Du skriver ofta om hur dåligt Wikén, och framförallt Haag, åker medan du försvarar precis ALLT som Ida gör. Den sortens argumentation användes främst i grundskolan. Om Bleckur borde vara ett alternativ under OS? Absolut, men för mig är det inget jag lägger någon större vikt på då det inte handlar om några framskjutna placeringar.

Inlagd: 2014-02-01, 12:06
Skriven av: Cigge

Fint besked av Charlotte idag, Anna behöver förbättra. Kanske Britta kan lite bättre. Behövs för att vi ska ta guld i damstafetten

Inlagd: 2014-02-01, 12:13
Skriven av: Knut

Vilken prestation av Björgen, hur ska någon slå henne i OS. Kalla mycket bra under alla omständigheter och om man jämför hur hon tidigare lyckats i dessa förhållanden så kan man knappt tro att det är samma person! Wow, äntligen har hon hittat tekniken.

Det är intressant att se debatten när sådana som Astrid kommer in med sitt onyanserade sätt. Ett förslag ignorera henne så länge som hon håller på så, man kan inte ta hennes inlägg i debatten på allvar.

Med detta sagt, så finns det tveksamheter i uttagningen av Haag och Wiken, det är bara att hoppas att de finner formen. Den bästa lösningen hade varit att hala upp några spänn till och lagt till Bleckur till laget så har vi större chans att få ett bra stafettlag.

Imponerande avslut av Britta, testade hon en ny taktik? Disponerande hon sina krafter rätt? Kanske hon blivit bättre placerad om hon haft en jämnare hög fart.

Inlagd: 2014-02-01, 12:15
Skriven av: Anders E

Knut: Guld? Idag hade Sverige inte ens varit topp sex.

Sanna: Ha ha! Har tänkt men inte vågat ställa frågan om Astrids tonåtsalterego.

Inlagd: 2014-02-01, 12:22
Skriven av: Per

Hoppas verkligen att Haag kommer göra en utmärkt stafettstäcka som VM. Frågan är ju om man petar in Britta på Wikéns plats. Vilket lag kommer man ställa upp med???

(Hoppsan, råkade förövrigt inhandla en ny TV. Ingick tre gratis månader Viasat play… :-))

Inlagd: 2014-02-01, 12:23
Skriven av: Aliide

Britta kör ofta lugnt uppför och rejält utför. Tror Brandsdal var först med det, någon norsk sprinter var det i alla fall.

Inlagd: 2014-02-01, 12:23
Skriven av: JonasE

Stafettlaget är i ruiner just nu. Vet inte vad som kan göras. Jag hade som sagt prövat med Hanna E på första. Hon är en av få som överraskat positivt i år. Men Wiken alltså. 33:a. Vilken katastrof.

Inlagd: 2014-02-01, 12:23
Skriven av: Per

Den ständiga pessimisten Per.

Inlagd: 2014-02-01, 12:24
Skriven av: JonasE

Realisten, JonasE. Med hopp om att förväntningarna överträffas. ;-) Norge, Finland, Ryssland, USA och Italien hade nog varit före om OS-stafetten gått idag.

Inlagd: 2014-02-01, 12:26
Skriven av: Per

Det som glädjer mig förutom Kalla är att vi inte bommat vallningen. Kan det vara så att vi äntligen lärt oss? Väntar med att jubla tills herrarna åkt men det ser ljust ut och jag kanske får göra en pudel och det gör jag gärna.

Inlagd: 2014-02-01, 12:26
Skriven av: nn

Det är Astrid som skriver nu. Guld i stafetten önskedrömmar. Sverige blir inte ens 6:a. Ni tar med sånt jag själv inte skrivit tidigare. Men det rör mig inte i ryggen.
U 23 VM går uruselt för Sverige. Vad har hänt med Julia Svan?

Inlagd: 2014-02-01, 12:30
Skriven av: Astrid

JonasE: Men Britta var inte snabb utför på första varvet utan bara det andra.

Inlagd: 2014-02-01, 12:30
Skriven av: Anders E

Kan också bara instämma med Ojala och precis som du skriver Aliide så borde man kunna plocka med ett par extra namn en säsong där det är svajigt för många.

Är också lite fegt av Grip att inte låta Bleckur åka idag, tycker hon är kvalificerad att åka klassiska lopp i VC och vi måste ju ha haft en plats kvar enligt kvoten, eller har jag missat något!?

Inlagd: 2014-02-01, 12:30
Skriven av: Gunnar

Tror Britta kan gått med Kalla på slutet är min gissning…dom som inte tycker Britta åkte bra tycker jag bör tänka om och utgå från vad åkarna har för kapacitet och vad man kan förvänta

Ida har ju haft en del orsaker till varför hon inte presterat bra vissa gången man inte är de någon som gnäller över hennes problem som Astrid hoppar på en del andra..Ida åkte väl bort sverige i en teamsprint i kvalet nyligen men

Inlagd: 2014-02-01, 12:31
Skriven av: Jossa

Britta var 1,10 efter Kalla idag i SM var hon 1,47 efter

Inlagd: 2014-02-01, 12:35
Skriven av: Lars

Aliide; Köp av ny teve med viasat… grattis!

Inlagd: 2014-02-01, 12:37
Skriven av: Knut

Det är uttagningen till OS jag klagat på och gör det fortfarande. Har man presterat så dåligt som man gjort hittills så är det riktigt illa. Hoppas sprinttjejerna gör bra ifrån sig i morgon.

Inlagd: 2014-02-01, 12:37
Skriven av: Astrid

Sofia Bleckur 1,12 efter Kalla i SM

Inlagd: 2014-02-01, 12:38
Skriven av: Lars

Astrid: men alla tjejer som är uttagna till OS har varit topp 12 i WC i år är de så dåligt?

Inlagd: 2014-02-01, 12:39
Skriven av: Jossa

Noterar hyfsade laginsatser på USA och Tyskland idag.

Böhler-Fessel-Nystad:10-14-16 Då åkte inte Herrmann

Stephen-Randall-Bjornsen: 11-15-17. Då saknades Diggins

Ryssland tävlade egentligen inte idag och Finland saknade halva laget. Kalla får ett tufft jobb på sista sträckan i OS.

Inlagd: 2014-02-01, 12:40
Skriven av: JH

Skulle man inte vara topp 6?

Inlagd: 2014-02-01, 12:45
Skriven av: Astrid

Astrid: nej så var de inte fel av dig..hade de varit så hade vi bara fått med Kalla på distans..:) du kritiserar uttagningar man har inte koll på vad som gäller för att kunna bli uttagen

Inlagd: 2014-02-01, 12:48
Skriven av: Jossa

Jossa: jag vill bara retas med er och se hur ni går upp i taket

Inlagd: 2014-02-01, 12:51
Skriven av: Astrid

Mye tyder på at Wiken har bikket over den her sesongen (overtrenet), får man gode resultater som hun eks. hadde i ifor, er det lett for att man blir hakket for ivrig, å trår til exstra i sesong 2…Hun mangler nok overskudd som er alfa omega i en så krevende kapasitetidrett som langrenn er på distanseløp..

Inlagd: 2014-02-01, 12:51
Skriven av: tolsrav

JH; visst blir de tufft på stafetten man de är bara 5 km och jag tror några svenskor kommer höja..slår man ut tider på dom 3 bästa Svenskorna Tyskorna och USA är Sverige bäst..

Räkna tider på andra varvet idag (kan missat någon)

1 Björgen
2 Kalla +12
3 Weng +14
4 Steria +15
5 Britta +20
6 Johaug +21
7 Kowal +22
8.Niskanen +24

Lindborg +40
Haag +46
Wiken +54

Inlagd: 2014-02-01, 12:56
Skriven av: Jossa

Weng visade väl lite idag att de inte var helt fel att ta ut henne till första loppet i OS

Inlagd: 2014-02-01, 12:57
Skriven av: Jossa

Sammanfattning av U23-VM: Framtiden ser dyster ut för svensk distanslängdåkning.
Eller uttryckt på svensk TV-nysnällism: Framtiden ser kanske inte så ljus ut för svensk distanslängdåkning.
Eller som Sixten Jernberg skulle ha sagt: Framtiden ser in i helvete mörk ut för svensk distanslängdåkning.

Inlagd: 2014-02-01, 13:05
Skriven av: Tobbe H

Är det någon som överraskat positivt är det väl de ”nya” långlopparna Britta och Lindborg. Ski pro Am gör stordåd.

Ida har för övrigt slagit Hanna Erikson vid varje lopp på 5 km både då hon hette Brodin och Erikson. Även om Ida spruckit någon gång under startsträckan under stafett så sätter jag nog henne före Hanna där.

Inlagd: 2014-02-01, 13:16
Skriven av: Aliide

Tummen upp för Johanna Ojala som är en av de få som vågar säga vad hon tycker. Detsamma för Jonas Karlsson som dessutom har självinsikten att han inte är en bra kommentator och säger det offentligt. En stor eloge för det.
Pops och Hård är jättetrevliga och jättesnälla men det börjar faktiskt bli jobbigt med all snällhet. För Hård är inget något någonsin dåligt utan möjligtvis kan han säga att något inte är fullt så bra eller om han tar verklig sats så kan det bli att något är ganska så dåligt. Blomman är också genomtrevlig och genomsnäll men där bränner det faktiskt till ibland och han kan beskriva verkligheten som den är, förmodligen är det tävlingsmänniskan som kommer fram vid dessa tillfällen. Brännholm passar förresten utmärkt in i snällgänget.

Inlagd: 2014-02-01, 13:19
Skriven av: Tobbe H

Vilka Svenskor kommer åka första loppet? jag skulle nog åka med Kalla Lindborg Wiken Haag..

Inlagd: 2014-02-01, 13:23
Skriven av: Jossa

Vad sa Ojala förutom att Bleckur borde blivit uttagen? Håller med om att Ojala är en toppenvärvning för Svt.

Inlagd: 2014-02-01, 13:24
Skriven av: Per

TobbeH: tycker det är mycket överdrivet att säga något sådant. Stina var exempelvis inte med, och några har haft problem med sjukdomar eller är i år sämre i form än förra säsongen. Räcker med att titta på hur det går på JVM för att se att det kommer bli ännu bättre.

Inlagd: 2014-02-01, 13:24
Skriven av: swestam

varför så mkt snack om just Bleckur själv tycker jag Rydqvist borde gått före skulle kunnat bredda upp täcka upp truppen bättre

Inlagd: 2014-02-01, 13:26
Skriven av: Jossa

Jossa: Har hoppats på Wiken in det sista men hon blir inte uttagen till skiatlon efter idag. Det blir de fyra ”bästa” idag, dvs. Kalla, Britta, Lindborg, Haag.

Inlagd: 2014-02-01, 13:27
Skriven av: Per

Per: tror de är bättre att spara Britta till sprinten som går två dagar efter och ge Wiken en sista chans att visa form…

Inlagd: 2014-02-01, 13:29
Skriven av: Jossa

Per:
Ojala sa att Bleckur hade varit 10 och 30 sekunder bakom Kalla vid ett par tillfällen och inte alltid 1 till 1,5 minuter bakom som några av de övriga uttagna. En konkretisering av kritiken som jag inte hört från andra kommentatorer. Verkligheten ska beskrivas som den är, rakt på. Bra tycker jag.

Inlagd: 2014-02-01, 13:31
Skriven av: Tobbe H

Bitta fick en perfekt rygg på Kalla idag ser jag nu när loppet går igen på SVT. Kalla kommer ifatt strax efter mellantiden och då kan Britta få bra hjälp ända in i mål. Kan vara att de kunde samarbeta lite utför där också. Någon som hört/läst en intervju?

Inlagd: 2014-02-01, 13:31
Skriven av: JH

Jossa, Bleckur och Rydqvist ligger väl i stort sett lika och det handlar nog mer om personliga preferenser vem man egentligen ville fått in i truppen. Och som sagt ville jag fått in någon av dem. Kanske speciellt efter dagens resultat så hade en ytterliggare stafettreserv varit på sin plats. Och förstår mig inte på förbundskaptenens hjärna ;-) Han hade bestämt sig oavsett hur andra levererade. Det skulle vara en distansåkare mindre på damsidan. Punkt.

Inlagd: 2014-02-01, 13:37
Skriven av: Aliide

swestam:
Jag tycker man måste vara mycket stor optimist för att inte se att framtiden ser dyster ut på distanssidan. JVM är en sak. U23 en helt annan, där har det sållats.
Stina Nilsson är mycket mycket duktig sprinter, i världstoppen, men det är bara ett namn och dessutom så har hon inte visat mycket på distanssidan hittills och det är den jag skriver om. Jag tycker inte jag överdriver, när det gäller herrsidan skulle jag definitivt kunna använda Jernbergs vokabulär.

Inlagd: 2014-02-01, 13:40
Skriven av: Tobbe H

Tobbe H: i SM var Bleckur 1.12 efter Kalla…10 sek var Bleckur efter kalla i Piteå där slog Bleckur Öberg med 20 sek å Stina N med 30 så…Kalla måste gjort ett riktigt svagt lopp där…är dom 10 km lopp Kalla åkt mot Bleckur i år..

Sedan finns de ju 5 km lopp dom åkt mot varandra åxå då har Bleckur varit ca 37 å 34 sek efter i dom 5 km loppen har Bleckur och Britta åkt jämt

Inlagd: 2014-02-01, 13:41
Skriven av: Jossa

Den här säsongen tycker jag att Kalla blivit mycket bra på att disponera sina lopp. Hon verkar lita på sin kapacitet och stressar inte upp sig över hur de andra öppnar lopp.

Inlagd: 2014-02-01, 13:42
Skriven av: Sanna

Ojala är förövrigt den bästa värvningen SVT sport någonsin gjort.

Inlagd: 2014-02-01, 13:42
Skriven av: Aliide

Tobbe H: Stina slog Ek Hagen i Piteå och har varit 20 i WC på distans så nog har Stina vissa distans talanger..tycker hon tagit ett kliv i distans i år…

Inlagd: 2014-02-01, 13:43
Skriven av: Jossa

Fegt att inte låta Bleckur åka idag.Först får hon inte åka till OS.Sedan så får hon inte åka världscup på grund av att ledningen inte ska få ännu mer kritik för OS uttagningen.Misstänker att ledningen sett i Seiser Alma att Haag,wiken inte håller måttet just nu

Inlagd: 2014-02-01, 13:44
Skriven av: karlp

Jossa:
Jag refererar bara till vad Ojala sa. Sekunderna hit och dit har jag inte så bra koll på men antar att Ojala har det. Jag antar dessutom att Blomman har hyfsad koll på styrkeförhållanden som varit och han håller med Ojala, om än inte lika rättframt. Ojala är en frisk fläkt i det snälla grabbgänget.

Inlagd: 2014-02-01, 13:55
Skriven av: Tobbe H

Nu blir det spännande herrlopp med Dario. Är han med matchen? Hur åker Hellner och Northug?

Inlagd: 2014-02-01, 13:58
Skriven av: nn

Jossa igen:
Om man ska hänga upp hela Sveriges framtid på distans på ett par hyfsade resultat av Stina Nilsson så tycker jag att det säger allt om den verkliga situationen just nu.

Inlagd: 2014-02-01, 13:59
Skriven av: Tobbe H

TobbeH: Att generellt döma ut svensk distansskidåkning i framtiden utifrån ett svagare U23-mästerskap tycker jag är fel, särskilt som en del sämre resultat kan förklaras.

På damsidan har Svan och Settlin varit sjuka och Sundin är i sämre form än förra säsongen. Även en sådan som Johaug hade några sämre år när hon tog steget över till senior. Stina har som Jossa påpekar tagit ett stort steg i klassisk distans till år, se bara på hennes lopp i Kuusamo.

På killsidan är årgångarna 91-93 betydligt svagare, men där ser det betydligt ljusare ut när det gäller årgångarna 94-95. Bara i år gör killarna ett betydligt bättre JVM än vad man gjorde förra året.

Inlagd: 2014-02-01, 14:02
Skriven av: swestam

swestam:
Jag har inte heller generellt dömt ut framtiden. Om du tycker att jag gör det så har du misstolkat mig. Jag tycker den ser dyster ut.
Jag tycker inte den ser den bra ut.
Och ska jag vara ärlig, vilket jag tycker man ska vara, så tycker jag inte ens att den ser sisådär ut.
Så då återstår att jag tycker den ser dyster ut.

Inlagd: 2014-02-01, 14:10
Skriven av: Tobbe H

Just nu har vi bara Kalla. Men det finns ju hopp bland damjuniorer och ungdomar.

Har inte sett en enda hen-klass i WC och jag undrar varför.

Inlagd: 2014-02-01, 14:15
Skriven av: Sten

TobbeH: Om man tycker att framtiden ser dyster ut då tycker jag att man dömer ut den.

Själv tycker jag att den ser bra/OK ut på damsidan. Lite mer tveksamt på herrsidan men jag tycker ändå man kan vara mera positiv nu än tidigare.

Inlagd: 2014-02-01, 14:16
Skriven av: swestam

I Sverige har vi väll rätt sällan haft bra herrjuniorer/U23 på distans? Men det har ju gått rätt bra ändå. Fast det går ju inte alls att jämföra med exempelvis Norge. Men känslan är att det är många herråkare i Sverige som blommar ut lite senare.

Inlagd: 2014-02-01, 14:21
Skriven av: Sanna

Vi får direkt en bra värdemätare när Östensen kommer till 1,7/2,1 km.

Inlagd: 2014-02-01, 14:23
Skriven av: Per

swestam:
Om man tycker något ser dystert ut så ser man problemet och sätter till alla klutar för att ändra på det. Om man dömer ut framtiden så är det inte ens någon mening att sätta till några klutar för då finns ingen framtid. Så någon framtid dömer jag inte ut. Nog om detta.

Inlagd: 2014-02-01, 14:25
Skriven av: Tobbe H

Nelson öppnar stenhårt. 4 sek före Östensen.

Inlagd: 2014-02-01, 14:26
Skriven av: Per

Han vill köra 15 klassiskt i OS…

Inlagd: 2014-02-01, 14:26
Skriven av: Per

Återstår väl att se hur Nelson håller…

Inlagd: 2014-02-01, 14:35
Skriven av: Aliide

Tobbe H: hon Stina har ju inte åkt så många distanslopp i klassiskt

Inlagd: 2014-02-01, 14:37
Skriven av: Jossa

Cologna!!!

Inlagd: 2014-02-01, 14:40
Skriven av: Per

Calle öppnar sisådär, vad har han för plan idag?

Inlagd: 2014-02-01, 14:41
Skriven av: Aliide

Oväntat att Cologna och Sundby ska sällskapa idag.

Inlagd: 2014-02-01, 14:44
Skriven av: Sanna

Gud vad snyggt han åker Cologna. Har saknat honom i vinter.

Inlagd: 2014-02-01, 14:44
Skriven av: uttern

Angående vacker och vägvinnande teknik så saknar jag Johan…

Inlagd: 2014-02-01, 14:47
Skriven av: Aliide

Aliide, jaa, vem gör inte det. Men är väl lika bra att vi vänjer oss, för oavsett om det blir OS eller ej för honom har han ju sagt att detta antagligen blir sista säsongen i VC.

Inlagd: 2014-02-01, 14:49
Skriven av: Sanna

Hellner går grymt på andra varvet!!!

Inlagd: 2014-02-01, 14:49
Skriven av: Markus

Markus, jo det är ju så. Han har en strålande karriär att se tillbaka på och för oss att minnas. Och blir enormt saknad.

Inlagd: 2014-02-01, 14:58
Skriven av: Aliide

Cologna! Kul att han ser ut att vara tillbaka.

Inlagd: 2014-02-01, 14:58
Skriven av: Anders

SLUTA VISA PUBLIKBILDER!

Inlagd: 2014-02-01, 14:59
Skriven av: Anders

Richie är trött…

Inlagd: 2014-02-01, 15:00
Skriven av: Anders

Tycker att Nelson kan få åka 15km i OS istället för Halfvarsson. Calle har ju goda chanser på många andra distanser så kan vara bra att spara honom lite.

Inlagd: 2014-02-01, 15:01
Skriven av: Sanna

Bra Markus! KÖR!

Inlagd: 2014-02-01, 15:02
Skriven av: Anders

Vad kommer Northug hitta på idag?
Aj aj Daniel… Men Hellner, gött!

Inlagd: 2014-02-01, 15:02
Skriven av: Aliide

Nej Northug hittar inte på något idag. Kom igen nu Hellner!

Inlagd: 2014-02-01, 15:07
Skriven av: uttern

Perfekt besked av Hellner idag. Hoppas det blir fågel imorgon och inte fisk.

Inlagd: 2014-02-01, 15:09
Skriven av: Sanna

Oj, så skönt för Hellner!

Inlagd: 2014-02-01, 15:09
Skriven av: Aliide

swestam,

Jag vet inte om jag heller ser särskilt ljust på damsidan. Det verkar som att vi har stora problem att få in duktiga juniorer till senioreliten. Jag får i alla fall känslan av att något går fel när våra duktiga ynglingar ska slussas in i seniorvärlden. Visst kan åkare ha ett flertal mediokra år för att sedan blomma ut, det är inget nytt, men Johaug har alltid haft en för jävla stor grundkapacitet. Att fixa ett brons på en tremil vid 18 års ålder är något extraordinärt. Att det sedan tog ett antal år innan hon etablerade sig på allvar i toppen ser jag inte som något konstigt i sig. För Kalla har det tagit nästan fyra år att leverera på den allra högsta nivån igen, vilket är ett bra tag.

U23-VM säger väldigt långt ifrån allt, men en liten hint har vi fått när en ”sjuk” och underpresterande Martine Ek Hagen åker dit och leker hem två guld och ingen svenska som egentligen är i närheten.

Jag får känslan av att vår framtid snackas upp och Norges ned. Enligt mig är det tydligt att Norge fortsatt kommer vara en maktfaktor i flera år framöver medan vi sliter betydligt mer även på sikt.

Inlagd: 2014-02-01, 15:09
Skriven av: Cigge

Hellner ställer upp i morgon som för att slutligen besluta sig för om han ska ställa upp på sprinten i OS.

Inlagd: 2014-02-01, 15:12
Skriven av: Aliide

Northug kör och skatar i kurvan in till upploppet. Vad var det?

Inlagd: 2014-02-01, 15:15
Skriven av: Per

Fint å se Cologna tilbake! Pallen på Hellner, er det ekstremt gode ski, superform eller har han virkelig blitt så mye bedre i klassisk i vanskelige forhold? Så jo bra ut, men kanskje ikke så bra som resultatet ble? Håper at Legkov leverer i OL også, er det noen som fortjener en medalje så er det han.

Ellers mye såder prestasjoner fra flere av favorittene som kanskje ikke er så rart etter høydeopphold. Ser bra ut for Jespersens OL-plass, det gleder meg. Synes han har fortjent det etter mye vraking, håper bare han blir frisk..

Inlagd: 2014-02-01, 15:18
Skriven av: Hanne

Harvey gör det ju fruktansvärt bra idag också.

Inlagd: 2014-02-01, 15:19
Skriven av: Anders

I genrepet inför VM 2013 vann Olsson, Cologna 2a och Legkov 3a. Johan och Cologna fick varsitt individuellt guld och silver, samma för Northug som då var 14e. Röthe, Poltaranin och Sundby som också tog individuella medaljer var då 7a, 20e, 28e. Så mycket kan hända. Legkov blev helt utan individuell medalj och var som sagt 3a. 3a idag är Hellner, hoppas han lyckas bättre..

Inlagd: 2014-02-01, 15:19
Skriven av: Sanna

Hellners besked var ännu roligare än Kalla. Inte för att jag tror Hellner är medaljkandidat i 15K men det nu känns han het för medaljer i andra distanser.

Inlagd: 2014-02-01, 15:22
Skriven av: uttern

Anders: Harvey fick mycket draghjälp av Legkov hela sista varvet.

Inlagd: 2014-02-01, 15:25
Skriven av: Per

Kul att du skriver här igen Hanne! Det verkar som att svenska laget haft bra skidor idag, vilket bådar gott inför OS. Hellner kan absolut ha höjt sin nivå i klassiskt, tycker han gjort några riktigt bra lopp (Lillehammer, SM, idag) men framförallt också några dåliga lopp i klassiskt den här säsongen. Ser man till loppet i Lillehammer är det bara Hellner av topp 4 som är topp 4(3) nu också. Legkov var då 6a så han har också gjort det bra på den här distansen den här säsongen. Men dagens man är helt klart Cologna!

Inlagd: 2014-02-01, 15:26
Skriven av: Sanna

Northug och Sundby en skuffelse.

Inlagd: 2014-02-01, 15:28
Skriven av: Knut

Båda de två sista varven låg Harvey med Legkov ser jag nu. Han låg 27 sekunder efter Legkov redan efter 5 km.

Inlagd: 2014-02-01, 15:28
Skriven av: Per

Samtliga som vi sett i kurvan har förövrigt tagit skejtskär. Inget att diskutera.

Inlagd: 2014-02-01, 15:29
Skriven av: Aliide

Hanne, också jag är glad att få läsa dina kommentarer igen :)

Inlagd: 2014-02-01, 15:30
Skriven av: Anna F

Knut;
de norske tapte veldig mye ned mot stadion – hver runde på rubbede ski i regnet. En stor tabbe.

Tro ikke det blir så enkelt i OL :)

Inlagd: 2014-02-01, 15:31
Skriven av: fabulator

Hmm… Spelade in NRK och måste nog höra kommentatorererna där ;-)

Inlagd: 2014-02-01, 15:32
Skriven av: Aliide

Annars lite besvikelser på vissa, men det är klart att höghöjd kan ha spelat in. Norska laget övertygar ju inte, men de har ju enorm kapacitet. Gjerdalen känns ju just nu helt utan startchans men man vet ju aldrig med den gubben i lådan. Golberg är en skuffelse men får nog en startplats på 15 klassiskt ändå. Rönning har fortfarande inte riktigt orken. Petter är där han ska vara. Han blir grym i OS. Brukar knappast åka så här bra i genrepen.

Inlagd: 2014-02-01, 15:34
Skriven av: Anders

Per – Harvey låg före Legkov nästan hela sista halvan.

Inlagd: 2014-02-01, 15:35
Skriven av: Anders

Förövrigt är Ojala svt-sportens bästa rekrytering de senaste åren.

Inlagd: 2014-02-01, 15:37
Skriven av: Anders

Northug var definitivt inte någon skuffelse idag. Han blir het. Kanske måste han litas på till för de ädlaste medaljerna för de andra imponerade verkligen inte.

I övrigt så verkar syskonen Niskanen Finlands framtid.

Inlagd: 2014-02-01, 15:40
Skriven av: uttern

Jag säger det nu, Hellner försvarar sitt OS-guld nästa söndag :D

Inlagd: 2014-02-01, 15:43
Skriven av: Markus

I övrigt tycker jag verkligen man ska granska Johaugs skejttag i varje kurva. Tycker hon trampar runt alldeles för mycket för att vara ok. KEK hade ju en artikel om att det var väldigt mycket skejtande i långloppen, och jag måste säga att det blivit väl mycket sådant även i vanliga världscupen.

Inlagd: 2014-02-01, 15:51
Skriven av: Anders

Nu såg jag vad Ojala sa och hon friserar ju i ärlighetens namn sanningen till Bleckurs fördel. På 5 eller 10 klassiskt har hon inte utamanat Kalla i år. Det kan man bara inte påstå.

Inlagd: 2014-02-01, 15:52
Skriven av: Per

Ett enormt lopp av Dario men är det inte lite svaghetsbevis för herrlängd när det är möjligt att nästan vinna efter hans uppladdning? Han borde inte vara 100%. Men skönt för Hellner som fått mycket skit senaste tiden. Sprint i morgon, får vi se Dario även där?

Inlagd: 2014-02-01, 15:58
Skriven av: nn

För övrigt hade man markeringar där det var tillåtet att ta skejtskär under Marcialonga. Vad är problemet att ta skär utanför spåret med ett el två ben över en kurva? Fånerier att hänga upp sig på det. ”Ska det vara klassiskt så ska det vara helt klassiskt och du ska diskas om du vinklar skidorna det minsta lilla” Eller vad?

Inlagd: 2014-02-01, 16:01
Skriven av: Aliide

Anders: Gjorde han verkligen det? Precis i spurten ja men dessförinnan minns jag inte den ordningen. Fast de visade ju Legkov så märkligt lite med tanke på att han ledde från start till mål.

Inlagd: 2014-02-01, 16:04
Skriven av: Per

Per håller med helt.. dom tycker ju Britta är så långt efter idag man faktum är att Britta var närmare Kalla än Bleckur var under SM..

Inlagd: 2014-02-01, 16:07
Skriven av: Jossa

Per, man kan fortfarande inte producera intervallstartlopp…

Inlagd: 2014-02-01, 16:07
Skriven av: Aliide

Blir bara Ida och Hanna som sprintar på damsidan imorgon, Stina Nilsson har känt sig krasslig och avstår. Det låter inte bra..

Inlagd: 2014-02-01, 16:12
Skriven av: Sanna

Tycker också Johaug tog ett par skateskär för mycket. En varning borde hon fått.

Inlagd: 2014-02-01, 16:12
Skriven av: JH

Jönssons förkylning tycks ha hittat in i truppen alltså. Södergren och Nilsson. Vem blir nästa?

Inlagd: 2014-02-01, 16:19
Skriven av: Per

JH, på rakan eller skarp kurva? Fortfarande larvigt att hänga upp sig på något/några skejtskär. Börja skrika om diskning och varning på grund av det. Fånigt. Sandlåda.

Inlagd: 2014-02-01, 16:24
Skriven av: Aliide

Aliide: Antar att du syftade på mig när du skrev om ”gubbmaffian”. Bara ett förtydligande. Tillhör ej någon maffiaorganisation. Vet ej varifrån du fått den uppgiften. Bra om du också anger källa om du har nån.

Inlagd: 2014-02-01, 16:37
Skriven av: Knut

Produktionen idag en aning bättre än från JVM men inte klockren. Bla visade man trädtopparna när Cologna passerade en tidskontroll mm.

Inlagd: 2014-02-01, 16:41
Skriven av: Knut

Knut, per definition tillhör samtliga som ser rött så fort någon skriver hen istället för ”hon eller han” den. Behövs inga källor på det.

Förövrigt lite märkligt att man prisade och uppmärksammade Kallas bronsplats så mycket mer än Hellners. Hellners är för sjutton än större då han haft än större problem i klassiskt i skitföre och dessutom jämnheten på herrsidan. Samt hans egen mediokra säsong.

Hur ser förresten morgondagens banprofil ut?

Inlagd: 2014-02-01, 16:57
Skriven av: Aliide

Hvis det hadde vært opp til meg så hadde anslagsvis 25% av deltagerne blitt disket og 25% fått advarsel for skøyting. De utnytter alt som kan kalles en sving til å skøyte (ikke svingteknikk men direkte skøyting) og de bytter spor frem og tilbake bare for å få tatt noen sløytetak når de begynner å bli slitne.

Inlagd: 2014-02-01, 17:01
Skriven av: Jeremiah

Jeremiah, ja då hade du fått en helt annan pall. Vilka hade du velat se där? Vilka anser du inte tog ett enda litet skejtskär?

Inlagd: 2014-02-01, 17:19
Skriven av: Aliide

Aliide – det är jättestor skillnad på ”ett par skejtskär” mot vanlig klassisk åkning. Tex runt en kurva på en backtopp som båda tidspassagerna låg i i dag tjänar man nog ett par sekunder samt skaffar mer fart utför genom att trycka ett par skejtskär över krönet. Och då menar jag inte att man har utvinklad ytterskida. Det skiljer inte många sekunder men det kan vara helt avgörande.

Inlagd: 2014-02-01, 17:35
Skriven av: Anders

Aliide; jaha då förstår jag men då menade du inte maffian utan en generell åsikt. Viktigt att det blir rätt .

Inlagd: 2014-02-01, 17:41
Skriven av: Knut

Aliide; Vad jag sa underförstått var att det finns ingen henklass inom skidsporten.Det var bara ett kallt konstaterande från min sida inget annat.

Inlagd: 2014-02-01, 17:45
Skriven av: Knut

Knut. Fåna dig icke. Oskar skrev: ”När en person går och vinner ställer man sig alltid frågan: är personen för tidigt formtoppad eller är ligger hen perfekt i linje med planen? Imorgon men framför allt i OS får vi svaren.” Vart läser du Henklass? Ordet hen ersätter ”hon eller han” och ingenting annat!

Inlagd: 2014-02-01, 18:13
Skriven av: Aliide

Och blir det Legkov eller Cologna som vinner 15 klassiskt i OS?

Inlagd: 2014-02-01, 18:19
Skriven av: Aliide

…eller Vylle, Poltoranin, Sundby, Northug, Japarov, Olsson och mästerskapsåkaren Heikkinen.

Inlagd: 2014-02-01, 18:34
Skriven av: Rs

Britta och Ida vidare från kvalet, Hanna utslagen.

Inlagd: 2014-02-02, 09:15
Skriven av: Lars

Helnner ute och persson ute.

Inlagd: 2014-02-02, 09:43
Skriven av: Markus

Lätt att Legkov kommer att vinna 15 km klassiskt. Tänk hur det var för finnarna 2001 och ta det i kvadrat för ryssarna i år. Lägg sen till vilka träningstraditioner man har i öst.

Inlagd: 2014-02-02, 10:20
Skriven av: Samuel

Hellner lär inte åka sprinten i Sotji efter detta. Obegripligt att en så kompetent intervallåkare med förmåga till explosivitet och snabb utväxling har så svårt att ta sig vidare från ett sprintkval. Har ju bevisligen lyckats med det förut och formen är ju lika bevisligen god, men kanske har det satt sig i huvudet hans…

Svagt av Hanna E. likaså. Var är TdS-formen?

Inlagd: 2014-02-02, 10:48
Skriven av: Freddy

Ida enda svenska vidare. Sofia Henriksson tog silver på JVM, jättebra

Inlagd: 2014-02-02, 11:11
Skriven av: Astrid

Calle vidare, hoppas Teodor och Emil också går vidare.

Inlagd: 2014-02-02, 11:31
Skriven av: Astrid

Bjørgen halter videre…

Inlagd: 2014-02-02, 11:36
Skriven av: fabulato

Tror som flera andra att vill Hellner köra sprinten på OS så gör han det. Simon Persson saknar helt formen från före jul.

Inlagd: 2014-02-02, 11:39
Skriven av: Per

Per, tror = vet

Inlagd: 2014-02-02, 11:46
Skriven av: Aliide

Attans

Inlagd: 2014-02-02, 11:58
Skriven av: Aliide

Uhrenholdt og Northug hadde ingenting å gjøre i en sprint i dag.
Petter er stabil og trygg på seg selv, men Astrid er jeg mer urolig for.
Men kanskje det bare er litt rusk etter høydeopphold?
Synd med Pellegrino, så ut som han var i god form.

Inlagd: 2014-02-02, 11:59
Skriven av: Ubersnuber

Tråkigt formbesked från Ida. Hon orkade helt enkelt inte när de andra körde i sista backen och klarar inte ens Weng i spurten sida vid sida.

Inlagd: 2014-02-02, 12:00
Skriven av: Per

Rädd för att det är ryggen som spökar.

Vilka skidor norskorna har!

Inlagd: 2014-02-02, 12:04
Skriven av: Aliide

Tycker ändå det var helt ok från Ida. Hon övertygade inte riktigt samtidigt som hon hade lite oflyt och dessutom hamnade i en jämn semi. Med all heder åt Weng som är en ok sprinter och en bra spurtade, men jag är ändå förvånad över att Ida inte klarade av henne. Men orolig för Ida är jag inte, hon vet hur man gör för att prestera på mästerskap.

Inlagd: 2014-02-02, 12:06
Skriven av: Sanna

Ida är inte i form och har inte varit i form på hela säsongen. Bara att inse detta. Hennes upplägg borde man fundera över. Öppnar alltid svagt för att ofta lyckas toppa till mästerskap. De bästa som ex Randall har en hög och bra form hela säsongerna. Man kan inte toppa sig förbi en dålig grundform.

Inlagd: 2014-02-02, 12:09
Skriven av: nn

Calle mer positivt ändå. Bra tryck i åkningen trots att han inte räckte ända fram. Form på väg uppåt känns det som.

Inlagd: 2014-02-02, 12:14
Skriven av: Per

Typisk Jönsson….

Inlagd: 2014-02-02, 12:18
Skriven av: tolsrav

Tviler litt på at Hattestad tåler en såpass tøff løype som den i OL. Og så er han jo litt jojo for tiden, så jeg ser ikke for meg at han har noe å gjøre i Russland.

Inlagd: 2014-02-02, 12:19
Skriven av: Ubersnuber

Uselt kört av Jönsson. Bromsade för mycket i början så att han hamnade sist.

Inlagd: 2014-02-02, 12:20
Skriven av: uttern

Kanske kan vara bra för Jönsson att inte vara favorit i OS. Förväntar mig inte att han ska ta medalj där men nu kan han slå ur underläge.

Inlagd: 2014-02-02, 12:22
Skriven av: Sanna

1 eller 2 semifinale gir Marit Bjørgen jevn fan i, vettu….;)

Inlagd: 2014-02-02, 12:25
Skriven av: tolsrav

Helt obegripligt vägval av Herrman i sista backen. Hon lägger sig längst ut till höger och släpper fram tre norskor i mitten, däribland Björgen. Sedan har hon ju bra skidor och fixar andraplatsen ändå men konstigt kört taktiskt likväl.

Inlagd: 2014-02-02, 12:28
Skriven av: Per

Bjørgen ble verdensmester på sprinten 2003.
11 år senere er hun fortsatt en av de raskeste…;)

Inlagd: 2014-02-02, 12:34
Skriven av: tolsrav

Björgen är inte raskast, det kan man se i starterna. Björgen vinner på åkstyrka och överlägsen återhämtning. Med hjälp av tron och vetskapen om sin åkstyrka samt enorma skidor vinner hon ganska lätt.

Inlagd: 2014-02-02, 12:53
Skriven av: Adrian

Tyskan verkar nöjd med andra plats

Inlagd: 2014-02-02, 13:17
Skriven av: Knut

Att Björgen vinner beror också på skralt motstånd.

Inlagd: 2014-02-02, 13:21
Skriven av: Knut

Mäktigt av Marit och hon tar alla gulden i Sotji om hon bara vill.
Som ngn skrev tidigare: hoppas verkligen att testarna är på plats där ryssarna nu är plats för sin (hemliga) laddning veckan innan OS. Allt annat vore galenskap.

Svenske förb.kaptenen måste ryka efter denna säsong. En irriterande prestige pajas som av ren sturighet ev. feghet inte vågade låta Bleckur åka distansloppet i Toblach. Varför låta Sofia få chansen att ta VC poäng när ens egens prestige kan få sig en törn ?

Inlagd: 2014-02-02, 13:27
Skriven av: bartenhallen

Grattis förresten till Hattestad som ser ut att vara i kanonform inför OS!

Inlagd: 2014-02-02, 13:31
Skriven av: Per

En sak är säker iaf, så här långt är det stor skillnad på skidorna sen Poroma fick sluta. Man känner sig numera ganska trygg med det svenska vallateamet.

Inlagd: 2014-02-02, 13:31
Skriven av: Adrian

Adrian, jaså. Kasst glid idag till exempel. Ingen som helst skillnad. Är inte det minsta tryggare pga chefsbyte.

Inlagd: 2014-02-02, 13:46
Skriven av: Aliide

Däremot trygg med Mats Eklund (vallare för Olsson och Kalla bl a).

Inlagd: 2014-02-02, 13:58
Skriven av: Aliide

Kasst glid? Kan väl bara tycka att norge stack ut och kanske nån finländare. I övrigt var det ok förutom Calle som kanske hade lite sämre.

Man ska komma ihåg i vilka fören som Sverige alltid haft sämst eller riktigt dåliga.
Vill tro att Sverige har fått ett lyft där.

Sen måste man se över hela säsongen. Kan inte missa någon direkt stor bortvallning i år. Inte i närheten av föregående år med Poromas team is spetsen, då var det var och varannan tävling som var dålig.

Inlagd: 2014-02-02, 14:14
Skriven av: Adrian

minnas skulle det vara inte missa.

Inlagd: 2014-02-02, 14:15
Skriven av: Adrian

Norge och Tyskland som vanligt. Sverige tappade extremt mycket utför. Och det handlade inte om teknik. ”Poromas team” Samma vallare under Urbans paraply. Vart har du hört att vallarna var missnöjda med ledarskapet? Mediadrev mot Poroma fällde honom och Karlsson tog populistbeslut och gav honom sparken. Ännu inget Mediadrev men lika många/ få vallamissar så här långt. Ännu smekmånad för Nilsson.

Inlagd: 2014-02-02, 14:38
Skriven av: Aliide

nog har Nilsson o dom vallat bort oss någon gång redan…men alla vallar bort sig Norge var ju inte så nöjda igår på herridan

Inlagd: 2014-02-02, 14:47
Skriven av: Jossa

Vart tog Jönsson vägen ? Plötsligt var han inte på banan när han var på väg att sopa hem allt.

Inlagd: 2014-02-02, 19:08
Skriven av: Knut

Putin har i stort sätt sagt att den djävel som är dum nog att smutsa ner hans OS med att åka dit för dopning hamnar i gulag. Så jag tror inte vi behöver oroa oss för det.

Inlagd: 2014-02-02, 20:23
Skriven av: Thorrez

För att ingen dopar sig eller för att ingen åker dit?

Inlagd: 2014-02-02, 21:14
Skriven av: Anders E

Fick svar på min egen fråga om var Emil tog vägen, han vet inte själv vad son hände enligt intervju i AB

Inlagd: 2014-02-03, 06:23
Skriven av: Knut

Skriv en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values