Lugnet före stormen

skridsko
Här har jag befunnit mig

Jag har hållit mig lite borta från skidvärlden de senaste veckorna. Vad det beror på är svårt att säga. Det kan bero på mycket jobb och skridskoåkning. Det kan också bero på att jag faktiskt inte är ofantligt taggad inför OS. Som jag skrivit tidigare är jag rätt så opepp på Viasat/Putin-partyt vi har framför oss. Men jag ska försöka!

Flera av mina inlägg i vinter har fått en del negativa kommentarer om att jag är för negativ själv. Det stämmer helt klart. Men det är för att jag är sur och less på sporten jag älskar. Men detta har jag redan skrivit om hundra gånger känns det som.

Ett problem med att sätta sig själv i skidradioskugga är att JVM har passerat mig helt förbi! Hur klantigt är inte det?! Jag har i efterhand konstaterat att vi har fått flera medaljer och ett utklassningsguld i sprint. Herregud varför såg jag inte det live?!

Men men, ibland måste man ha svackor.

I morgon byter vi blad samt månad och träder in i den självaste OS-månaden. Men innan vi tar det stora klivet in i OS blir det genrep i Toblach. I morgon åker man OS-distansen 10/15 km klassiskt och på söndag blir det fristilssprint. Mkt spännande!

Genrep är alltid fascinerande. När en person går och vinner ställer man sig alltid frågan: är personen för tidigt formtoppad eller är ligger hen perfekt i linje med planen? Imorgon men framför allt i OS får vi svaren.

Vädret ser ut att bli i stil med Sotji: runt nollan, nederbörd och allmän förvirring. Landslagsledningen verkar dock ta det med ro. Grip:

”Det är inget som bekymrar oss alls. Tvärtom, vi ser det som en utamning och ett test på vad som kan ske i Sotji där väderomslagen kan ske snabbt. En prövning i snöoväder är egentligen vad vi behöver mer än tävlingar under bra förhållanden”

Tja, varför inte.

Laget som tävlar i Toblach är samma som OS-laget minus Johan Olsson som iofs är tillbaka i normal träning men väljer att fortsätta med sitt istället för att slita på kroppen i onödan. Marcus Hellner är den ende som kör dubbelt, alltså båda tävlingarna i helgen. Detta är förståeligt med tanke på att han nog vill lyckas gå vidare från kvalet en enda gång innan OS! Annars kanske han borde fundera på att avstå den distansen.

På damsidan är det tänkt att en eller flera dubblerar mellan distans och sprint på OS vilket gör att det endast blir tre tjejer som står på startlinjen i sprinten på söndag: Ida Ingemarsdotter, Stina Nilsson och Hanna Ericson. Lite synd.

10.30 startar första damerna imorgon och 14:15 drar herrarna igång. Däremellan kan man även kolla på U23-skiathlonen.

Startlistor damer
Startlistor herrar

Etiketter: