Vi får inte glömma damtouren!

Screen Shot 2014-01-02 at 14.08.24

Jag hann bara se herrloppet igår men nu har även jag betat mig genom damloppet som även det blev en glad historia ur ett svenskt perspektiv. Hanna Erikson! Vilken grym tjej!! Jag blev helt tagen av hennes orädda åkstil. Det är som hon bara bestämt sig för att nu är hon svinbra och så åker hon svinbra. Jag undrar då hur mycket pannben det är eller om det nu är så att hon är i denna megaform på riktigt.

Visst är det synd att hon avbryter touren som nia i sammandraget men samtidigt förstår jag att när hon nu insett att hon är där bland de bästa, speciellt inom sprint, ja då kan hon med ett starkt självförtroende hoppa in i ännu en hård träningsperiod och komma till OS i smällform! Kan det till och med vara så att hon får åka stafetten där? Ja tack!

Sen var det oerhört trevligt att se att de andra svenskorna äntligen började röra på sig. Emma Wikén var snabbast av våra tjejer (ja bortsett från enastående Erikson) vilket känns viktigt för hela svenska damlaget. Sen att Lindborg och Haag också fick till det är jättebra.

I sammandraget ligger Anna Haag 19:e, 2:30 efter Jacobsen som leder. Haag kommer starta fyra sekunder efter Steira imorgon vilket ju är en rätt bra rygg att ha! Där finns även Smutna, Diggins, Stephen, Emma Wikén och Sara Lindborg! Ett bra tåg! Jag kan tänka mig att man kommer plocka en hel del på Jacobsen. Eller?

”Løypa for morgendagens løp er memorert for lenge siden; jeg vet det passer meg utmerket om dagen er god! Så lenge jeg spiser, drikker og hviler godt har jeg alle forutsetninger for å gå fort imorgen. Men dagsformen har alltid en x-faktor. Det er deror dette gamet er så spennende!”

Det där är Jacobsen på sin blogg om morgondagens etapp.

Trots avsaknaden av Bjørgen, Kowalczyk och Kalla är damtouren ändå rätt spännande. Var för mig lite förvånande att Johaug inte hade mer krut i benen igår än hon hade. Och mkt coolt att Jacobsen gick så starkt. Samt gamle räven Saarinen!

Till sist kan vi glädjas åt att distanskvoten för damer nu är säkrad i och med Wikén och Haags placeringar idag. Skönt! Med det känns nästan lite konstigt i och med att det ändå känts som om svenskorna varit rätt mediokra i vinter. Ändå har 9 pers tagit VC-poäng. Jag kommer här med omvärdera det där med ”mediokra”.

Etiketter: