Lukas Bauer segrade i Kuusamo

Det var ett tag sedan vi fick se Lukas Bauer kliva högst upp på pallen i världscupen, men idag visade han att han blir att räkna med i vinter. Med undantag från Japarov som stumnade mot slutet låg Bauer i topp i stort sett hela loppet och även om Rönning avslutade mycket starkt lyckades han hålla undan och vinna.

Annars var det mycket norskt och mycket ryskt i toppen. Bland de tolv frästa åkarna i mål var det endast tre åkarna från andra nationer. En av dessa var Lars Nelson. Dagens ljus en annars ganska mörk svenskdag för herrarna. Nelson disponerade krafterna bra under loppet och hans avslutning var riktigt stark. Fint personbästa i världscupssammanhang.

Richardssons lopp kan räknas som godkänt med tanke på hans försäsong. Efter loppet sa han att han behöver lite fler tävlingar och det tror jag han har rätt i.

Calle Halfvarsson är för min del dagens besvikelse. Han startade sin vana trogen väldigt hårt och fick betala för det mot slutet. Är trots det bästa svensk inför morgondagens avslutande jaktstart, dryga 30 sekunder efter ledande Eldar Rönning.

 

Resultat 10 km (c)

1. Lukas Bauer, Cze     24.43.6

2. Eldar Rönning, Nor     +2.4

3. Dmitriy Japarov, Rus     +5.7

4. Pål Golberg, Nor     +7.4

5. Martin Johnsrud Sundby, Nor     +12.6

6. Alexander Bessmertnykh, Rus     +21.4

 

11. Lars Nelson, Swe     +35.4

21. Marcus Hellner, Swe     +45.0

23. Tiio Söderhielm, Swe     +45.1

27. Daniel Richardsson, Swe     +47.6

29. Calle Halfvarsson, Swe     +49.5

49. Jens Eriksson, Swe     +1.03.9

54. Anton Lindblad, Swe     + 1.09.0

75. Teodor Peterson, Swe     +1.35.1

82. Martin Johansson, Swe     + 1.38.6