31 oktober 2013, av Oskar

Sotji och landslagsdräkterna

Nya dräkterna
Foto: Ski Team Sweden

Jag gillar Ryssland. Och hatar landet. Jag gillar det eftersom landet ligger så nära men ändå är så långt bort. Jag gillar det för alla sköna typer jag träffat i Ryssland. Jag gillar det för att landet är oerhört vackert. Men jag hatar det för vad som pågår i landet vad gäller rösträtt och mänskliga rättigheter.

Faktum är att jag hatar den biten så mycket att jag ännu inte känt någon större OS-pepp över huvud taget. Jag pallar typ inte följa längdsvängen just på grund av att jag vet att allt handlar om vägen till Sochi.

Dock är jag inte vid den åsikten att jag tycker att våra utövare bör bojkotta OS. Snarare tvärt om, men det kommer jag till.

Alla som kräver bojkott har ingen aning om hur mycket tid våra skidåkare lägger ner bara för att kanske få stå överst på en pall i OS. De har ingen aning om att en idrottskarriär inte sträcker sig över så värst många OS utan man får passa på när det passar, så att säga, oavsett om det är en stat på fall som arrangerar eller inte.

Det stora problemet ligger hos IOK att man låtit ett sådant sopigt land arrangera vinter-OS. Hur tänkte man? Jävla puckon.

Så om man inte ska bojkotta, vad kan man göra då? Jo, göra motstånd på plats. Enligt rysk lag får man t ex inte göra ”propaganda” för homosexualitet. Då kan man åka in i finkan. Dock finns det ett undantag, och det gäller under OS och bland de internationella utövarna.

Därför hade jag hoppats att landslagsledningen tog fram en regnbågsfärgad tävlingsdräkt istället för den ovan! Typ så här:

hellner_regnb

Ja, eller så finns det bättre idéer. Men något borde man ju göra!

16 kommentarer till ”Sotji och landslagsdräkterna”

Tummen upp!

Inlagd: 2013-10-31, 16:51
Skriven av: Carolina

Varför inte en knuten hand klädd i en regnbågsfärgad handske på prispallen? ;-)

Inlagd: 2013-10-31, 19:20
Skriven av: Per

Pepp pepp!!
och kul att du skriver igen Oskar!

Inlagd: 2013-10-31, 22:30
Skriven av: Allan Vallan

Det heter inte Sochi! Jo, i engelsk transkription. Men med vår egen svenska transkription ska det skrivas Sotji. Att skriva Sochi tyder på nonchalans och obildning.

Inlagd: 2013-10-31, 23:09
Skriven av: tord

Att skriva sitt förnamn utan versal är inte särskilt imponerande heller.

Inlagd: 2013-10-31, 23:26
Skriven av: Benke Benbrott

Kanske första gången jag håller med Oskar ordagrant om något som sägs här ovanför. Ryssland som är ett grannland i princip går mot ett totalitärt nationalistiskt samhälle som är intoleranta och bakåtsträvande.

Snygg inpixlad dräkt på Hellner där.

@Tord Det är samma sak med OS i Beijing som heter Peking på svenska men alla sa Beijing till o med sport journalisterna. Vi lever i en globaliserad närvaro som betyder att det svenska språket krymper och det är lika bra för engelskan är ändå ett finare men så mycket viktigare språk

Inlagd: 2013-10-31, 23:28
Skriven av: höken

Enligt Wikipedia skall Legkov transkriberas Ljogkov också. Så vi är många som är nonchalanta och obildade. Personligen tycker jag engelsk transkription är enklare för att det är uppenbart vem eller vad man pratar om.

Inlagd: 2013-11-01, 11:50
Skriven av: Jan

Verkligen roligt att du är tillbaka på Skidpepp Oskar.

Inlagd: 2013-11-01, 23:20
Skriven av: Anna F

Tycker på ett vis att det är lite orättvist att kräva mer av t ex elitidrottare, i form av aktioner och dylikt, bara för att ”de har en plattform”, som ganska många gör. Men om någon står upp och gör nått så blir jag väldigt glad i vilket fall.

Inlagd: 2013-11-02, 15:25
Skriven av: mattias

Nu har ju Ryssarna fått OS och går ingenting att göra åt det. Däremot så kan IOK se till att denna typ av länder med sin snedvridna politik, inte får anordna OS.

Inlagd: 2013-11-03, 15:39
Skriven av: Sten

IOK kommer fortsätta förlägga OS till tvivelaktiga ”demokratier” och diktaturer. De kommer upprepa mantrat ”idrott och politik hör inte ihop” till förbannelse och fortsätta blunda. Kina, Ryssland. Och i Brasilien mördar polis och militär journalister på löpande band. Reportrar utan gränser anger landet som ett av de farligaste att verka i. Men ändå förlägger man OS där.

Inlagd: 2013-11-03, 18:25
Skriven av: Aliide

Dom kan ju inte ha OS i tex Norge varje gång heller, för dom ska ha råd att finansiera ett OS och det är det inte många mindre länder som klarar utav fast att tex Spanien vill ha OS men hur ska dom finansiera det?

Vidare så är Kina, Ryssland och Brasilien länder med mycket folk och pengar tydligen? för att kunna arrangera OS. Men ska USA få arrangera OS fortsättningsvis då Aliide? Dom verkar ju inte vara så demokratiska heller ellar följa männsliga rättigheter ta bara Irak kriget eller Guantánamobasen och illegal avlyssning av i stort sett av alla. Var ska gränsen dras? Svårt det här.

Inlagd: 2013-11-05, 13:56
Skriven av: Andreas P

IOK är alltid till salu. Den som betalar bäst vinner varje gång. Och detsamma gäller FIFA.

Det mest tragiska är att Sverige har en representant, Gunilla Lindberg, som är så otroligt vek och medgörlig som Uppdrag Granskning så tydligt visade. Hon borde stå upp för svenska värderingar och rösta emot att OS ska gå i diktaturer som Kina och Ryssland.

Inlagd: 2013-11-05, 20:17
Skriven av: Rainbow

Äsch, det finns grader i helvetet. Och i Norge regerar högerextrema… osv osv osv…

Inlagd: 2013-11-05, 21:05
Skriven av: Aliide

Skit samma säger jag då det är inget vi kan göra nått åt, OS går där det går och så är det.

Men FIFA som Rainbow nämner har gjort det dummaste som fanns och det är att lägga VM 2022 i Qatar mitt i sommaren, hur tänkte dom där? och 2018 utsågs Ryssland till arrangör så ni får vänja er att Ryssland kommer att ha stora idrotts arrangemang även efter oS 2014 :-)

Inlagd: 2013-11-06, 09:06
Skriven av: Andreas P

Blev så orolig när varken svt el TV4 fått ackreditering så jag blev tvungen att försäkra mig om att radiosportens sändningstillstånd ligger säker, jo det gör den och de är på plats och i mixed zone. Så någonting får man för TV- och radioavgiften! Det blir väl bara att vänja sig vid att lyssna istället för att titta ;-)

Inlagd: 2013-11-06, 10:28
Skriven av: Aliide

Skriv en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values