26 kommentarer till ”Jönsson hoppas få åka VM-stafetten”

Haha, morsom fyr han Emil :-)

Inlagd: 2013-01-10, 12:34
Skriven av: Gunnar Bull

VM-stafett för Emil? Då ska han hålla någon av Calle, Olsson eller Richie utanför. Just nu är nog Jönsson-Olsson-Calle-Hellner förstalaget.

Tror båda stafetterna kan bli bra. Sverige, Ryssland och Norge har riktiga topplag där Norge är favoriter. Sen finns också Italien, Tyskland och Kanada, om Kershaw kan komma igång snart. Dessutom Frankrike med Fourcade, Finland som ofta kör bra, Schweiz med Cologna som nyckel, Tjeckien som är nästan lika bra som 2010 och Kazakstan med Polten. 11 så bra lag har nog sällan funnits.

På damsidan är Norge monsterfavorit där Sköyterud på en första sträcka är enda hotet mot guld. Men Sverige har bra lag, med reserver dessutom, liksom Finland. Ryssland har många namn i klassiskt, men där Korostelevas sistasträcka kan gå hur som helst. Tyskland är bra, men måste få loss Gössner. USA måste få igång Brooks igen, eller hoppas att Sargent håller. Även Frankrike, Polen och Italien har hyggliga lag. En hemmadröm vore ju De Martin – Longa- Agreiter – Follis, då blir det åka av!

Inlagd: 2013-01-10, 13:16
Skriven av: JonasE

”På damsidan är Norge monsterfavorit där Sköyterud på en första sträcka är enda hotet mot guld”

– Det er ikke så opplagt som mange tror. Fuskerud går aldri mer enn middels på førsteetappen, ingen luke. På etappe 2 må derimot alle sette inn sin beste løper. Therese Johaug vil kjøre som gal fra start, og luke kan oppstå dersom man mister ryggen hennes tidlig. For Finlands del er det Krista som bør få ansvaret for dette. Klarer de dette, så holder de garantert følge med Steira på 3. Så er det opp til Bjørgen å klare dette, hvilket hun vel gjør hvis hun er i form, men alt må klaffe.

Inlagd: 2013-01-10, 13:51
Skriven av: fabulator

JonasE: Vore trevligt om Longa och Follis gjorde comeback men tyvärr kan vi nog inte hoppas på det, båda har inget av FIS noterat resultat sedan WC-finalen 2011..

En italiensk drömstafettlag från olika tider: Longa – Di Centa – Follis – Belmondo. Dagens Norge hade fått det mycket tufft mot dem.

För att skriva mer on topic: Ser idag bara Olsson och Hellner som givna i herrstafetten. Vi får se och avvakta åkarnas resultat fram till VM. Mästerskapsrutin ska inte underskattas men samtidigt måste Richie och Södergren komma igång, de lär inte bli uttagna på gamla meriter.

Inlagd: 2013-01-10, 15:40
Skriven av: Jörgen

Om man ska drömma om Longa och Follis som har slutat så kan man lika bra drömma om Dicenta och Belmondo också, Stefania!

Det krävs att alla överpresterar på damsidan för att slå Norge eller att en norsk åkare underpresterar!

På herrsidan är det mer öppet, med undantaget om att Northug går ut själv eller i tät på sista, då är Norge stor favorit.

Inlagd: 2013-01-10, 15:52
Skriven av: Adrian

Jag vill se mix-stafetter!! Hur coolt vore inte det? Inte till VM, men någon gång vore det kul som ploj.

Inlagd: 2013-01-10, 20:21
Skriven av: Anna F

Själv förstår jag inte meningen med Mixstafetter, någon kan gärna få komma med någon vettig dito…

Inlagd: 2013-01-10, 21:22
Skriven av: Aliide

Hade kunnat tänka mig en sprint-stafett med 4 olika åkare, och likt den traditionella kör man en gång, de första två sträckorna i klassiskt och sista i fritt.

Men hur man än gör så blir det plojjigt.

Inlagd: 2013-01-10, 21:41
Skriven av: Adrian

Mix stafetter visar helt enkelt vilket landslag som är bäst eller har bäst bredd i alla fall. Det är vitsen!

Inlagd: 2013-01-10, 22:08
Skriven av: Gunnar

En mixed-stafett på 8×7,5 km. Det ni!

Inlagd: 2013-01-10, 22:12
Skriven av: Per

Dessutom vore det kul om lagen fick välja själva vem som ska köra vilken sträcka så att det inte nödvändigtvis är bara damer på samma sträcka.

Inlagd: 2013-01-10, 22:53
Skriven av: Anna F

Alltså två damer och två herrar ska köra två klassiska och två skejtsträckor. Vilken ordning de tar det i bestämmer de själva :)

Inlagd: 2013-01-10, 22:54
Skriven av: Anna F

Jag gillar att det på detta forum är lika delar klagomål på FIS alla påhitt och egna plojiga påhitt påhitt!

Inlagd: 2013-01-11, 00:44
Skriven av: Emil

Norska damerna är ju storfavoriter, men det är bara femkilometerssträckor, och varken Johaug eller Steira får fram sina bästa egenskaper där. Inte så att de ska tappa nödvändigtvis, men på de klassiska sträckorna har finskorna visat att de har flertalet tjejer som kan åka riktigt fort på korta distanslopp. Skulle inte bli förvånad om Finland leder efter två sträckor. Men antagligen måste de åka med Roponen och Lähteenmäki på fristilssträckorna då ingen annan visat bra fristilsform, vilket gör att Kyllönen och Saarinen förmodligen tar klassiska sträckorna. Sverige måste få en fullträff på klassiska sträckorna om det ska gå vägen mot medalj.

Inlagd: 2013-01-11, 08:43
Skriven av: Anders

På herrsidan är förvisso Norge även där storfavoriter, men för en gångs skull är de lite sårbara på klassiskt. De har två extremt kompetenta åkare i Sundby och Rönning, men emellanåt kan båda dessa göra lite plattlopp. Och det kommer gå fort på andrasträckan. Tyskland sätter förmodligen Teichmann här, Tjeckien har Bauer (men de måste vara med efter första), Khazakerna har nog Poltaranin (samma här förstås), Sverige Olsson, Finland Jauhojärvi, Ryssland kanske Chernousov/Bessmertikh/Belov/Japarov och Canada Kershaw.

Inlagd: 2013-01-11, 08:50
Skriven av: Anders

Anders: Legge brukar alltid ta andra för ryssarna, blir nog han i år också. Sen vet jag inte om det är ”för en gång skull”, Norge körde ju bort chanserna i Vancouver på andra. Men visst, de har inte lika stor behov av att sätta in prickskyttar på tredjesträckan som tidigare.

Inlagd: 2013-01-11, 09:02
Skriven av: Thorrez

Vittsen en mixstaffetter är att fler länder ska kunna vara med och konkurera. Har du en herrstjärna, 2 helt okej damer och en fågel eller fisk-herre så kan du ta en VM-medalj (vem som är vem av rollerna kan såklart ändras). Dätemot är du körd om du ska skaka fram 4 herrar eller damer.

Det är precis samma argument som framfördes från FIS när sprintstafferna med 2 åkare kom.

Inlagd: 2013-01-11, 09:05
Skriven av: Thorrez

Du glömde Cologna, han brukar väl köra andra sträckan för Schweiz. Gäller att deras förstasträcksåkare hänger med hyfsat förstås om Cologna skall bli en faktor att räkna med.

Italien på hemmaplan kan bli vassa ifall de hänger med på klassiskt. Clara, DiCenta och Hofer har gjort bra lopp i vinter.

Inlagd: 2013-01-11, 09:06
Skriven av: Johan

Ja huvvva! Man minns ju andrasträckan på senaste stafetten i La Clusaz. Legkov och Cologna körde tillsammans en av de ruggigaste etapper man skådat och Schweiz vann hela klabbet. Allt kan hända i stafett.

Inlagd: 2013-01-11, 09:18
Skriven av: Gabriel

”På herrsidan är förvisso Norge även där storfavoriter, men för en gångs skull är de lite sårbara på klassiskt.”

Jag glömmer inte hur nära MJS var att vägga i Oslo-VM. Eftersom han tog medalj på 15 klassiskt blev han nog lite förvånad att Richardsson krossade honom i stafetten. Sen var det ju mycket synd att Johan inte hade någon bra dag och kunde hålla undan för Rönning.

Inlagd: 2013-01-11, 09:24
Skriven av: Jon

Legkov på sträcka två är mkt ovanligt tror de hänt en max två gångar att han åkt den vad jag kommer på…men den stafetten i La Clusaz gjorde han en grym andra sträcka kanske vore de nåt för Ryssarna att tänka på i år igen..skulle nog vara bra för Sverige om de blev en drag villig Legkov där..

Inlagd: 2013-01-11, 09:30
Skriven av: jossa

Thorrez… En vits med sprintstafetten är givetvis också att testa vilket land som har det bästa laget totalt sett, bland herrar och damer.

Om det blir fler länder som kan va med och konkurera i en mixstafett är jag osäker på. Vissa länder har bra åkare på herrsidan, men inte på damsidan och vice versa.

Inlagd: 2013-01-11, 09:33
Skriven av: Manne

Tycker Ryssland borde chansa med Vylegzhanin och Legkov på sträcka 1 och 2. Om allt klaffar så kan dom ha en rejäl lucka efter dessa två sträckor för Chernousov och Belov/Japarov eller någon annan att hålla undan.

Fast är Rönning och Sundby i form så blir det ändå svårt att bli av med Norge.

Inlagd: 2013-01-11, 10:13
Skriven av: Gabriel

Vylegzhanin bör och kommer nog ta andra sträckan för Ryssland, visst han är bra på att spurta men känslan är att han gör mer nytta på sträcka två. Chernousov på klassiskt känns som en onödig chansning.

Ser Bessmertnykh, Belov, Japarov, Turyshev som bättre förutom de uppenbara.
Lär väl bli Belov-Vylegzhanin-Legkov-Chernousov.

Inlagd: 2013-01-11, 10:16
Skriven av: Jan

Norge er absolutt ingen storfavoritt på stafetten, det er Russland.

Inlagd: 2013-01-11, 10:20
Skriven av: Neithiri

Norge är alltid storfavorit på stafetten.

Inlagd: 2013-01-11, 10:21
Skriven av: Gabriel

Skriv en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values