Zlatan gillar Northug

Läste precis den långa intervjun med allas vår Zlatan på Expressen.se som gjorts med anledning av att han blivit utsedd till årets svenska idrottare. Året innan fick ju som bekant Northug den bemärkelsen vilket journalisten tar upp i artikeln och jag blev väldigt förvånad över hur mycket Zlatan kunde om norrmannen! Jag hade någon idé om att han inte ens skulle veta vem det var…

” Ja, det är ju mycket snack om honom. Haha. Det skrivs mycket. Sist var det något pungskydd som han hade tejpat och det går inte att missa det. Men Northug är en som går över linjen, som gör det lilla extra och han har personlighet och karaktär. Men det är inte bara snack. Han visar det också, att han är den bäste. Och när det blir den kombinationen…”

”Han går över gränsen. Men det gillar vi. Det ska ju vara så, det är därför det snackas om honom. Det triggar honom säkert. Det gör honom motiverad och han behöver det säkert för att kickas i gång. Det blir häftigare att läsa om honom än om nån som har varit i fjällen och suttit i en bastu och tränat på hög höjd och kommer ut och knappt pratar om det.”

Bra analys!

Etiketter: