Bjørgen missar Touren!

Läser den enormt tråkiga nyheten på svt.se att Marit Bjørgen lagts in på sjukhus efter att ha känt konstiga hjärtslag. Tydligen hade pulsen rusat iväg och att hon kände oregelbundenhet.

Därför har Marit beslutat att hon inte åker Tour de Ski, vilket är väldigt synd!

Redan idag, en dag senare, blev hon utskriven från sjukhuset och tydligen kan hon nog komma igång med lugn träning snart. Dock vill man inte att hon lägger på för stor belastning ännu, varför Tour de Ski då är uteslutet.

Jag som också har problem med hjärtat (förmaksflimmer då och då) har lärt mig att det inte är helt ovanligt med störningar av hjärtrytmen och att det i de flesta fallen inte är något allvarligt. Dock måste man ju självklart kolla upp hjärtat noga för att se till så att det inte är något farligt som hänt.

Med andra ord tror jag att superkvinnan är tillbaka i världscupcirkusen innan någon hinner säga defibrillator.