26 november 2012, av Oskar

Gällivarehelgen är över


Ånnsjön med Snasahögarna i bakgrunden

Som ni alla vet har jag inte varit närvarande framför dumburken under denna premiärhelg eftersom jag istället drog upp till västra Jämtland för att åka skridskor (se ovan). Det var helt sinnessjukt vackert och för att inte sabba spänningen kring världscupen har jag levt i total radioskugga från mail, Facebook och så klart Skidpepp. Dock såg jag individuella loppen i lördags kväll strax innan jag slocknade uppe på Enaforsholm. Damstafetten hann jag med att se på mobilen på nattåget men herrstafetten var bara att glömma eftersom mobiltäckningen dog strax söder om Östersund. Nu har jag tillslut även sett herrarnas tävling.

En skaplig svenskhelg måste man ändå säga. Inga gnistrande framträdanden (jo kanske Kalla och Hellner i stafetten) men en hel del OK lopp. Största frågetecknet är nog Anna Haag som måste känna sig ordentligt förvirrad nu. Hon har lagt om träningen helt, men hon har väl ändå varit på en hel del träningsläger och där måste man väl kört träningstävlingar? Jag menar, har hon varit så medioker där så hade hon ju aldrig varit så positiv nu precis innan säsongen drog igång. Därför tror jag att hon kommer igen snart!

Under tiden har vi Lisa Larsen att glädjas ordentligt åt. Vilken scenförändring mot tidigare säsonger! Jag tror inte hon åkt så här bra sedan hon var junior och dunkade till med megaloppet under premiären i Bruksvallarna. Härligt!! Snabbaste tiden på sin stafettsträcka också! Sofia Bleckur åkte också finfint i helgen. Ingen total genomklappning när hon ställdes mot Johaug utan körde klokt. Verkar inte vara helt dumt att åka på skador (i hennes fall reumatism?). Se bara på Olssons form förra året.

Spännande att Ida Ingemarsdotter höll så hög distansklass också. Det gillar jag. Kanske kan hon vara med och kriga i toppen under Kuusamo-helgen?

Sex svenskor bland de 30 bästa är också det imponerande! Bra fyllnad på kvoten redan första helgen! Nu behövs bara ytterligare tre som tar wc-poäng och vi är hemma!

Otroligt roligt att USA tog en pallplats i stafetten också. Tjejerna tog deras första pallplats någonsin i stafett och såg riktigt lyckliga ut i målet trots att Diggins tappade andraplatsen mot Kalla.

Johan Olssons seghet behöver vi nog inte vara så oroliga för, han kommer komma smygandes tror jag. Hellner visade idag att han kan åka riktigt fort redan nu. Daniel Rickardssons fall gjorde att vi inte riktigt fick veta hur bra han var i lördags?

Men alltså Löken Södergren, är det slut nu? Jag vill inte det!!!

Här har ni lite statistik över loppen, direkt från worldofXC.com

76 kommentarer till ”Gällivarehelgen är över”

Sanslöst fint, förstår att du valde skridskoåkning, bäst att passa på.

Inlagd: 2012-11-26, 15:48
Skriven av: KE

Södergren har varit slut länge men lyckats hanka sig kvar pga bristande konkurrens

Inlagd: 2012-11-26, 16:19
Skriven av: KnutG

När man tänker efter lite mer så är det ju ett helt fantastiskt resultat på damsidan: tre av våra A-landslagstjejer är alltså ”borta” (Brodin sjuk, Rydqvist väntar barn och Haag helt ur form) och ändå så har vi fyra damer bland de 16 bästa och totalt sex som tar världscuppoäng samt att vi blir tvåa i stafetten. Jämfört med hur det var för 5-10 år sedan då vi var överlyckliga över ett topp 10-resultat under en säsong.

OK, jag kanske överdriver lite, men har vi någonsin haft denna (topp-)bredd på damsidan?

Inlagd: 2012-11-26, 17:07
Skriven av: swestam

Oskar: Fin bild, förstår att du haft det bra!

Swestam: Nej, du har rätt. Vi har aldrig haft en sådan bredd. Du har räknat upp sju damer. Stina Nilsson står på lut. Sen har vi Falken och Julia Svan som är borta pga Twar. Gundes dotter var på väg att slå igenom när hon fick sjukdomen för drygt ett år sedan och fick nu ett återfall strax innan Bruks, tragiskt nog.

Inlagd: 2012-11-26, 17:30
Skriven av: Jörgen

Richardsson insats på stafetten imponerade inte särskilt, han kan inte va i form?
Däremot tycker jag Emil Jönsson åkte charmant på första-sträckan. Återstå att se om man kan prestera lika bra på 10km och en tuffare bana, jag tror att en förstasträcka passar honom utmärkt. Han kör så smart och utstrålar kontroll precis som i sprint och har kapacaciteten att verkligen göra ett ryck där det blir lucka i avslutande del.
Det var jobbigt att se Olsson släppa, har inte sett han släppa på de sättet förut. Hoppas han kommer tillbaka i storform, jag ryser när han är stark och går på kross likt i snöfallet i Vancouver OS, RYSER!

Inlagd: 2012-11-26, 17:35
Skriven av: Adrian

tycker nog Richardssos form är ganska bra utan fall runt topp 8 på 15 km loppet,,,stafetten bara 4 sek från näst bästa tid på stäckan tappa 14 sek på Rohthe som var fyra på individuella loppet. tycker även de är ett bra lopp ..

Inlagd: 2012-11-26, 17:44
Skriven av: jossa

ska komma ihåg åxå att Rohthes stäck tid var klart bättre än Hellners åxå även om Hellner åkte ca 30 m längre..Hellner å Richardsson hade rätt jämför bara stäcktider

Inlagd: 2012-11-26, 17:48
Skriven av: jossa

Jag tycker att vi var ännu starkare på damsidan för 2-3 år sedan, när Haag, Kalla och Olsson härjade som värst och Sara Lindborg var i form och Falken slog igenom och allt det där. Minns att jag myntade namnet:” Den Vita Armén” då. Sedan dess har det gått utför, men helgens tävlingar ger hopp om att vi kan komma tillbaka.

Inlagd: 2012-11-26, 17:55
Skriven av: Gabriel

Går inte att jämföra Hellners sträcktid med någon annan. De gick inte alls för fullt långa delar av sträckan. Kolla på reprisen.

Inlagd: 2012-11-26, 17:57
Skriven av: Gabriel

Du har helt rätt i detta, har själv kollat på tiderna precis eftersom jag blev förvånad. Men det kan vara så att ögat lurar en del.

Hellner avstannade nog lite i sin åkning när han kom ikapp de andra, och när det inte blev någon som vill dra så gick han upp själv igen. Men visst Röthe gör utifrån detta ett väldigt bra lopp!

Inlagd: 2012-11-26, 18:01
Skriven av: Adrian

Jo, damerna presterade väldigt bra nu i Gällivare. Men förra säsongen var inte sådär jättebra. Sverige har endast tre damåkare i röda gruppen i distans just nu och det känns lite klent. http://www.fis-ski.com/data/document/cc-red-group_dist-ladies-men_01-12.pdf

Inlagd: 2012-11-26, 18:09
Skriven av: Johan

Gabriel: visst alltid svårt jämföra stäck tider men ger ändå en vik..Hellner gick ju max å jaga ifatt var väl ifatt efter 3.5 -4 km sedan låg han bakom ca 1 minut för att sedan ligga på igen ett bra tag till i jämn hårt tempo…sa själv att han inte gav upp Nortug att han bara åkte för segern att de var fokus..

Inlagd: 2012-11-26, 18:33
Skriven av: jossa

USA’s herrar gjorde den här briljanta lilla filmen om Damernas bragd. Vad som är intressant att jag inte minns att USA hade så pass mycket ensam åkning som det ser ut i filmen.

http://www.youtube.com/watch?v=I7uuCkxlW7E&feature=youtu.be

Inlagd: 2012-11-26, 19:45
Skriven av: Joel Burman

Jossa, det går faktiskt ganska lusigt rätt länge även när Hellner går upp i tät. Han plockade in på Petter hela tiden fram tills han var ifatt ryssen o tysken, men sen drog Petter ifrån fram till slutet då de började köra hårt igen och plockade in ordentligt.

Det går inte att jämföra en slutsträcka med klungkörning och taktik med någon annan sträcka i stafett. Ingen idé att ens ta upp ämnet.

Röthe gjorde det grymt bra, precis som Hellner, Sundby, Vylle och några till. Det räcker att konstatera det tycker jag.

Inlagd: 2012-11-26, 19:59
Skriven av: Gabriel

Gabriel: fram tills att Hellner är ifatt så åkte dom rätt jämt..
2.5 3.5 km 5km
Richardsson 4.41 6.35 9.50

Hellner 4.40 6.32 9.44

Fram till 3.5 km är de helt jämförbart efter som både Hellner å Richardsson drog fram till de…sedan blir de så klart en del taktik på slutet på sista..men fram till 3.5km gick Hellner på max..vikent är ett gott tecken för Richardsson att han kunde match Hellner en del av stäckan när båda går på max..

I Norrbottens tidningen sa Hellner så här att dom slog av på takten men jag ville köra på..

Inlagd: 2012-11-26, 20:17
Skriven av: jossa

Det var lite väntat att Johan skulle prestera lite sämre då han varit sjuk i omgångar.Ska bli intressant med Kuusamoloppen .Många frågetecken finns kring en del åkare.

Inlagd: 2012-11-26, 20:45
Skriven av: KnutG

Jojo människan glömmer lätt.Bara andraplatser i Gällivare ger inga rubriker. Nu talas om hur överlägsna Norge är.Vi blir aldrig nöjda.Se på det amerikanska stafettlaget hur glada dom blev.Någonting för oss att ta efter.

Inlagd: 2012-11-26, 20:58
Skriven av: KnutG

Oskar..Det er ikke sikkert du er helt oppdatert på resultater, pågrunn av skidskoåkning i Jämtland, men det ble 4 norske seiere av 4 mulige i Gällivare i helga..;)

Inlagd: 2012-11-26, 21:09
Skriven av: tolsrav

Jossa, hade Hellner fortsatt att gå på max så hade han aldrig vunnit spurten.

Nog fortsatte han att dra, men med god marginal till den anaeroba tröskeln.

Inlagd: 2012-11-26, 21:14
Skriven av: Gabriel

”Jojo människan glömmer lätt.Bara andraplatser i Gällivare ger inga rubriker. Nu talas om hur överlägsna Norge är.Vi blir aldrig nöjda.Se på det amerikanska stafettlaget hur glada dom blev.Någonting för oss att ta efter.”

Vad snackar du om? Amerikanskorna blev glada för att de aldrig varit på pallen förut. Det har Sverige, så varför ska man fira som om det vore OS-guld att hamna på en VC-pall? Man ska väl alltid ha sina mål högre än vad som är standard?

Inlagd: 2012-11-26, 21:16
Skriven av: Ramaskri

Gabriel: håller jag helt med om att han då inte låg så nära max som i början..men tycker som jag sa att Daniel R stod upp bra mot Hellners tider så längre båda gick på max vilket jag tycker är riktigt starkt av Daniel..

Inlagd: 2012-11-26, 21:18
Skriven av: jossa

Ramaskri: Håller helt med. Jag må vara lite 90-tals skadad men för mig är det viktigaste att slå Norge till varje pris. Jag har sagt det tidigare jag ser hellre att vi spurtar ner Norge om en bronsmedalj än att vi är överlägsen tvåa bakom Norge.

Så i det fallet så är inte helgens resultat superbra. Dock är jag helt övertygad om att både Hellner och Northug samt norska damerna inte är formtoppade på något sätt. Det kommer gå väsentligt snabbare i Val di Fieme. Det vi ska ta med oss från Gellivare är snarare att vi har fått sånn bredd på damsidan att det börjar bli allvarlig konkurrens. I nuläget måste ju Haag, Lindborg och Britta börja leverera snart för att behålla sina platser.

Sen kan man inte jämföra Sverige med USA när det gäller firande av pallplats. Sinnesjukt roligt med USA’s damlag men det är inte riktigt jämförbart.

Inlagd: 2012-11-26, 21:32
Skriven av: Joel Burman

Kan man hitta Södergrens sträcktid någonstans och jämföra den med dom andra. Vad jag kunde se, i TVn, så åkte han rätt ensam men plockade några placeringar. Han kanske inte åkte så dåligt i går.

Inlagd: 2012-11-26, 22:28
Skriven av: Sten

Sten: bäst på andra var Poltaranin 15.48 Olsson hade 16.13 tiondetid Södergren 16.22 13e tid

Inlagd: 2012-11-26, 22:42
Skriven av: jossa

”Södergren 16.22”
Jøss, slo Eliassen med 1sek, ikke verst av en så gammel mann :-)

Inlagd: 2012-11-26, 22:49
Skriven av: Neithiri

Ramaskri,Joel B; Exakt så är det.Allting är relativt eller hur.Men norska laget firar alltid glatt hur det nu orkar med det.Det kan väl inte vara lillebrorskomplex?

Inlagd: 2012-11-26, 23:16
Skriven av: KnutG

KnutG: Fast de har nog samma inställning som mig fast omvänd. Finns no inget bättre än att vinna över Sverige därför så starkt firande.

Inlagd: 2012-11-26, 23:19
Skriven av: Joel Burman

Joel Burman;Finns nog inga sämre förlorare än Norge,dock ett sant nöje

Inlagd: 2012-11-26, 23:37
Skriven av: KnutG

Joel, tack för YouTube-länken. USA rockar fett!

Sen är jag klart mest imponerad av Röthe. Åker man fortast och dessutom vackrast är man dagens kong (trots att han är norsk :)

Inlagd: 2012-11-26, 23:50
Skriven av: Allan Vallan

O jag vill kontra Oskars kommentar om att endast Kallas lopp på stafetten var gnistrande(nåt sånt var det) Lisa Larsen hade snabbare tid än Kalla även om såklart kalla hade 30 meter längre… så det är väl snarare Lisa Larsen som sprängt sina gränser REJÄLT ( o gnistrat inte minst i sin utföråkningsteknik) Hon blir farlig i Falun downhill ;-) . :-D

Inlagd: 2012-11-27, 09:25
Skriven av: Jensa

Det mest intressanta/ointressanta är att man inte kan kalla Marits kurva för kurva. HUR SKA NÅN KUNNA SLÅ DET ”STRECKET” I ÅR. Det känns oinspirerande att det för damerna handlar om att vinna 2:a platsen…

Inlagd: 2012-11-27, 09:47
Skriven av: Lisa

Kort intervju med Diggins (fast NRK tror att det är Stephan) efter stafetten:

http://www.youtube.com/watch?v=8jiISYl7y68

Inlagd: 2012-11-27, 11:22
Skriven av: SweTor

Stephan? Hvem er det, og hvor fikk du det i fra?
Jessie leverer alltid i intervjuer, også da intervjueren i Moskva sist vinter stilte spørsmål hun ikke helt fattet.

Inlagd: 2012-11-27, 12:12
Skriven av: Rastjapa

Expressen har hyggligt sammanställt alla svenska medaljörer under 2000-talet. Fast Hellner har väl knappast något OS-brons, eller? Martin Larsson hade jag nästan glömt bort, liksom VM-laget 2001. Och Mathias Fredriksson är helt bortglömd. Saknas någon mer?
http://www.expressen.se/sport/langdskidor/sa-gick-det-sedan-for-svenska-skidhjaltarna/

Inlagd: 2012-11-27, 12:58
Skriven av: JonasE

Mathias är med, precis under Thobias.

Det står att Hellner har ett VM-brons (inte OS), vilket också stämmer (stafetten 07).

Inlagd: 2012-11-27, 13:16
Skriven av: toriv

Kollade damstafetten en gång till (vissa delar) och shit vad Skofterud skejtar mycket. Det börjar redan på startrakan där hon tar 9-10 skateskär uppför första knölen och lyckas behålla flera positioner som hon annars tappat. Sen kommer det lite skate här och lite där och så kommer den uppmärksammade sekvensen där hon skejtar i kurvan och plockar in flera sekunder. Riktigt svinigt kört. Stafetten finns på youtube (ryska kommentatorer) http://www.youtube.com/watch?v=UTFQvukrVTg&feature=youtu.be Kolla vid ca 05:00 och 13:00.

Inlagd: 2012-11-27, 13:38
Skriven av: Johan

Johan: Instämmer finns inget rim och reson i att det ”bara” blir en skriftlig varning lätt bland de värsta regelbrottet i ett skidspår på flera år.

Inlagd: 2012-11-27, 14:01
Skriven av: Joel Burman

Joel: alla vet att det absolut värsta man kan göra är att åka utanför några granruskor mitt i ett etapplopp.

Inlagd: 2012-11-27, 14:10
Skriven av: toriv

Helt otroligt, kollade just på yoytube.

Inlagd: 2012-11-27, 14:28
Skriven av: Astrid

Det var ännu värre än jag först trodde- måste vara inövat och medvetet från Skofterud- usch o fy
Grymt fina skejtskär där i början- hon kanske trodde det var ett skejtlopp stackarn?

Inlagd: 2012-11-27, 14:52
Skriven av: KE

Lite tunt med kommentarer från våra Norska vänner :-)

Inlagd: 2012-11-27, 14:57
Skriven av: Göran

”Noe” er det alltid dere skylder på:)

Har kommentert saken tidligere. I et mesterskap ville Norge etter all sannsynlighet blitt disket etter Skofteruds skøyting. Så hun må passe seg.

Inlagd: 2012-11-27, 15:03
Skriven av: fabulator

Ja..Her har vel de vise menn og kvinner pålagt Vasaloppvinner frk. Skofterud den straff hun fortener. Utover det har jeg ingen kommentar! Men titta på hvor fantastisk Heidi Weng løser etappe 1, det er jo hun som gjør hele jobben…

Inlagd: 2012-11-27, 15:18
Skriven av: tolsrav

Oj, ja det var värst vad hon skejtade. Synd, för jag tror hon hade jobbat sig ikapp ändå med den fina utförskörningen hon hade innan.

Inlagd: 2012-11-27, 15:18
Skriven av: Anders

Hon satsade väl på lite sämre fäste för att hon trodde att banan skulle vara så lätt, utan alla skejtskären finns det inte en chans att hon jobbat sig ikapp utan blivit tokstum och tappat minst 30 sekunder.
Orättvist mot Heide Weng också som körde så bra, osympatiskt och okamratligt kört av Skofterud.

Inlagd: 2012-11-27, 15:27
Skriven av: KE

Tolsrav; Heidi Weng var den som gikk 1 etappe klart best. Det var hun som dro opp farten nesten hele løpet.

Hvilken kamp om plassene på VM distansene det skal bli for løperne bak Bjørgen og Johaug. Ingen grunn for Skofterud og Steira å føle seg trygge på noe som helst.

Må flire litt av Alsgaard – han blir helt salig i blikket og røsten når han omtaler sin sambyding Martine Ek Hagen. Tror han er helt fortapt i henne.

Inlagd: 2012-11-27, 15:35
Skriven av: fabulator

Som många sagt Skoftis fuskar Fis blundar.

Inlagd: 2012-11-27, 15:40
Skriven av: KnutG

fabulator..Nei her blir nok formentopp helt avgjørende, for hvilken av jentene som går 1 og 3dje etappen i VM.. Men, :) Egil Kristiansen må da ha selveste kremjobben i langrennsirkuset, hvis den finnes!

Inlagd: 2012-11-27, 16:02
Skriven av: tolsrav

Mycket hinner hända till VM ;-)

Inlagd: 2012-11-27, 16:31
Skriven av: KE

Fusk eller inte så tar Skofterud faktiskt in fem sekunder på 45 sekunders åkning i sekvensen före/under skejtskären.

Inlagd: 2012-11-27, 17:15
Skriven av: Per

Ett glädjebud.Sportcentralen är tillbaka i fyran till helgen

Inlagd: 2012-11-27, 17:45
Skriven av: KnutG

Johan,”Kolla vid ca 05:00 och 13:00.”

Jeg er enig Johan, det der ser ikke bra ut i det hele tatt, Skofterud burde vært disket.

Inlagd: 2012-11-27, 18:58
Skriven av: Neithiri

Ja detta var ingen grann klassisk åkning av Skoftan. Intressant att se youtubeklippet.

Inlagd: 2012-11-27, 19:46
Skriven av: Anna F

Och hur kör herrarna på samma ställe?

http://www.youtube.com/watch?v=an1Pb5HCbIE

Kolla efter 3m, 8m 30s, 18m och 23m 30s.

Men det kanske är ok om det är tillräckligt många som fuskar samtidigt?

Inlagd: 2012-11-27, 19:47
Skriven av: SweTor

Herrene har mye større fart derfor helt naturlig å styre med den ene skien slik at det blir retningsforandring i svinger, Skoftis var mye verre…

Inlagd: 2012-11-27, 19:58
Skriven av: Neithiri

Per:
”Fusk eller inte så tar Skofterud faktiskt in fem sekunder på 45 sekunders åkning i sekvensen före/under skejtskären.”

Framför allt tjänar hon tid på att hon är smart nog att ta innerkurvan när alla andra kör en omväg genom att gå i spåren. Randall gjorde samma sak på sin sträcka. Jag kan inte se några skateskär men hon gick ändå lätt om Bleckur och Jacobsen.

http://www.youtube.com/watch?v=UTFQvukrVTg#t=23m45s

Inlagd: 2012-11-27, 19:59
Skriven av: SweTor

Är själv osäker på om Skoftis var värre. Visst var hon det i första lilla backen ut från stadion eftersom det inte fanns någon som helst anledning till att ”halvskatea” där, men är det inte som SweTor säger: det blir så tydligt att hon gör så vid det senare tillfället enbart för att de övriga går i spåret (något herrarna inte gör). Tycker Johan ser ut att köra rätt mycket Skoftisstyle faktiskt…

Inlagd: 2012-11-27, 20:07
Skriven av: toriv

Neithiri:
”Herrene har mye større fart derfor helt naturlig å styre med den ene skien”

Vi måste prata om olika delar av banan. Precis där det stora utförsbacken tar slut tar också spåren slut (markeras med små granruskor). Där får man ta skateskär. Efter svängen där det börjar gå lätt uppför börjar spåren igen.

Det är här både Skofterud och majoriteten av herrarna tar felaktiga skateskär.

Inlagd: 2012-11-27, 20:07
Skriven av: SweTor

Er det klassisk eller fristil Johan Olsson driver med på 23 m, men han var vel meget sliten. Så da får vi vel ha han unnskyld..;)

Inlagd: 2012-11-27, 20:08
Skriven av: tolsrav

Skall ni snart klaga på att folk är osportsliga som tar tag i varandras stavar också?

Verkar som om många här sovit under en sten?
Man får göra riktningsförändringar, att Skofterud är enda kvinnan med ett taktiskt sinne kan väl inte hon rå för. Hade Ingemarsdotter gjort samma sak så hade hon haft lucka! Men Skofterud är överlägsen utför vilket vi sett pro på många gånger!

Inlagd: 2012-11-27, 21:47
Skriven av: Jan

Jan: Har du kollat synen nyligt? Skoftis tokskejtar ju på raksträckan för att komma ikapp. Uppenbart regelbrott!

Inlagd: 2012-11-27, 21:48
Skriven av: Joel Burman

Menar du ut ur stadion? Hon byter spår!

Folk gör så hela tiden. Alla behöver inte skrika bara för att Grip leker Allan Ballan

Inlagd: 2012-11-27, 21:50
Skriven av: Jan

Jan: Hun fikk en advarsel, det er tydeligvis fler enn Grip som reagerte på det. Og ser men etter så er det skøyting hun driver med der en stund. ”Bevisst juks” tror jeg ikke det er, ser ingen grunn til å misstenke at en såpass suveren løper som Skoftis jukser med vilje. Allikevel skøyter hun, det er tydelig.

Inlagd: 2012-11-27, 22:01
Skriven av: Neithiri

Skoftis juksar för fullt för att hon hamnade på efterkälken!!!!

Inlagd: 2012-11-27, 22:14
Skriven av: Joel Burman

Ja men hovedgrunnen til at hun kommer opp igjen er jo snarveien som ingen av de andre jente forsto at var raskere. Akkurat det var jo smart av Skoftis, og helt lovlig.

Inlagd: 2012-11-27, 22:17
Skriven av: Neithiri

Tror helt klart att Skofterud blev extremt stressad över att Weng höll på att krossa henne och att hon därmed skulle gå miste om givna guldmedaljer i VM och OS.

Inlagd: 2012-11-27, 22:22
Skriven av: Göran

Jan
Byter hon spår rakt fram i starten?
Säger inget om kurvan- om man kollar den som kommer efter Skoftis så åker hon klassiskt i kurvan men Skofterud tar ut skären som i skejt- svårt att ta henne för detta utan det är i backen upp som är värst.
Jag tycker Grip gjorde helt rätt-äntligen en som vågar

Inlagd: 2012-11-27, 22:29
Skriven av: KE

Japp, hon byter spår i starten, så ser det ut som. Spåren är raka men de går ju ihop och det verkar ju som om hon tänkte byta iallafall.

Ni kan lägga ner alla sådana där dumheter om att hon fuskar med vilje för att hon kom efter. Man brukar säga att tappar man så spelar det ingen roll om man kommer tillbaka, man tappar ändå sedan. Skofterud hängde inte bara med, hon tog över farthållningen.

Att hon fick en varning för att det blev anmält, men varför skall vi anmäla åt höger och vänster?

Skäms som svensk för att vi beter oss som några jävla rättshaverister, både Grip och på detta forum.

Inlagd: 2012-11-27, 23:09
Skriven av: Jan

Helt rätt av Sverige att markera..bra för då vet alla vad som gäller helt enkelt..

Skejta i kurvor utan spår kommer alltid att hända så är de bara,,,,men de Skofterud gjorde innan kurvan på andra varvet såg inte bra ut..men nu är de utrett en varning blir de om man skejtar lite på en raka..omöjligt döma andra hårdare nu…bra att veta..

Inlagd: 2012-11-27, 23:33
Skriven av: jossa

Hade hon skejtat på upploppe garanterat diskning som följd eller…

Inlagd: 2012-11-28, 00:19
Skriven av: KnutG

Du kan en poäng där.

För kurvan är ju inget att orda om, precis på samma nivå som att ta tag i folks stavar. Tex tror ju halva Norge att Hellner klämde sönder Northugs stav med sina händer, bara för att idioten Pål Gordon sa det.

Inlagd: 2012-11-28, 00:20
Skriven av: Jan

Ta tag i stavar får mig osökt in på Thomas Alsgaard o en stafett i Lahti- sista sträckan-i en mycket tvär kurva Innan upploppet så tog Alsgaard tag i tyska lagets åkare stav och drog sig förbi och lyckades vinna- tror han fick en varning-kommer inte ihåg.
Nu till Skofterud, hon åkte regelvidrigt- i första backen och i backen senare så skulle hon saxat eller sprungit på skidorna- det var så mycket skejting det kan bli-snacka om spårbyten är inte trovärdigt.

Inlagd: 2012-11-28, 06:30
Skriven av: KE

Man kanske ska stryka klassiskt?

Inlagd: 2012-11-28, 09:20
Skriven av: Anders

Ser att Grip är inne på att ha skilda spår mellan klassiskt och skejt vilket kan vara en bra tanke.Som det var i Gällivare gick spåren ihop.

Inlagd: 2012-11-28, 11:03
Skriven av: KnutG

Egentligen bör det vara olika slingor i klassiskt och skejt även i VC. Numera är det bara så på mästerskap vad det verkar, lite tråkigt.

Inlagd: 2012-11-28, 11:55
Skriven av: Jan

Verkligen tråkigt att Gällivare som skryter över hur dukiga dom är inte kunde ordna med bättre förutsättningar för stafettens genomförande

Inlagd: 2012-11-28, 12:45
Skriven av: KnutG

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values