(Inte) Norges nya kläder

Uppdatering: Jag var lite dålig på researchen, så glöm allt jag skrivit nedan. Tydligen var det inte alls landslagsdräkten. Dock hoppas jag ändå att man fimpar gamla gångjärns-dräkten till Gällivare.

Dags för Norge i Skidpepps serie säsongens nya dräkter. Ovan ser ni dagens segrare i Beitostølen: Chris André Jespersen (som vanligt minst två förnamn, dock bara ett efternamn – orginellt!). Han är iklädd Norges nya dräkt som måste få detta flaggviftande folk i väst att kissa på sig av glädje!

Inte nog med att varenda norrbagge har flaggor i händerna på skidtävlingar (och förmodligen också i TV-soffan), nu ska alla skidåkare se ut som en norgeflagga! Alltså det här folket är fantamej lika galna som amerikanerna vad gäller besatthet av sin flagga.

Hur som helst: dräkten är väl OK om man bortser från faktumet att det är en flagga. Bra med flera färger, lätt att känna igen. Den gamla (nedan) gångjärnsdräkten var inte någon direkt favorit.

Nu undrar man bara: blir det någon speciell sprintdräkt som förr?

Etiketter: