06 november 2012, av Oskar

Rydqvist ska bli morsa, igen!

_MG_5650.jpg

Det blir ingen Maria Rydqvist i spåren i vinter. Istället får vi vänta på ännu en mamma-effekt lagom till OS i Sotchi 2014. Allt enligt ett pressmeddelande från skidförbundet. Maria:

”Jag har tränat som vanligt under barmarksperioden men måste fortsättningsvis anpassa mig efter kroppens förändringar och träna efter dem. Nu väljer jag att skruva ner både tempo och mängd. Det finns ju ingen anledning att pressa sig i onödan när magen växer och det händer stora saker i den.”

Grattis säger vi på Skidpepp!

Samtidigt börjar man ju fundera om förbundet tänkt plocka in någon ny tjej till landslaget nu när Rydan trappar ner.

72 kommentarer till ”Rydqvist ska bli morsa, igen!”

Grattis Maria…men oj där gick väl två mästerskap iväg åxå..eller hinner hon hitta tillbaka till OS 2014 jag är tveksam..men hoppas så klart :) konstigt ändå på något sätt eftersom hon haft en landslagsplats så känns de konstigt att de kommer nu..

Inlagd: 2012-11-06, 15:04
Skriven av: jossa

jossa>> Hon fick sitt första barn i juli och var i bra form under vintern, så nu har hon två månader extra. Så det behöver inte vara något problem. Frågan är vem som ersätter i ett stafettlag i år, Bleckur eller Brodin? Eller nån annan?

Inlagd: 2012-11-06, 15:19
Skriven av: JonasE

JonasE, Det är nog troligt att det blir Bleckur eller Brodin om det inte är någon som överraskar under den här säsongen. Dock har ju Bleckur haft stora problem med ryggen(har jag för mig?) så vi får väl se hur den här säsongen blir för henne. Men vi får inte glömma stafetten i senaste vm, då gick det ju bra utan Rydqvist. Vore kul om det kunde vara någon på damsidan som överraskar, Pajala kanske? Hon har ju gjort det förut.

Inlagd: 2012-11-06, 15:59
Skriven av: Sanna

JonasE: visst kan de gå som du säger men är inte säkert de går lika bra andra gången..

Stafetten: Bleckur har ju stora problem med skada tveksam känns de som just nu..Bordin är den jag själv hoppas på..men finns rätt många som kan utmana om den platsen som de känns idag…men oj vilket minus om vi tappar båda Bleckur å Rydqvist en säsong

Inlagd: 2012-11-06, 16:09
Skriven av: jossa

Men Bleckur, även om hon nu skulle vara fullt återställd från sin ryggskada, skulle väl knappast kunna gå in på en fristilssträcka. Eller tänker ni att Haag skall köra tredjesträckan och att Ida och Brodin/Bleckur åker de två första sträckorna.

Som ersättare av Rydqvist på en fristilssträcka hoppas jag istället på någon av Lisa Larsen, Emma Wikén eller Helene Söderlund.

A-landslaget är ju framför allt en träningsgrupp, uttagningarna görs ju väldigt strikt utifrån resultat (till skillnad mot i Norge), så jag förstår inte varför man skulle ta in en ersättare för Maria i A-landslaget.

Inlagd: 2012-11-06, 17:06
Skriven av: swestam

Finns fler aktuella för stafetten tex Brita Johansson-N.

Inlagd: 2012-11-06, 17:21
Skriven av: KnutG

swestam, jag tänkte inte att Brodin/Bleckur ska ta just tredje sträckan. Jag tror att Haag kan göra 3e sträckan lika bra som när hon åker 2a. Och Ida gjorde 2a sträckan bra i Nove Mesto. Frågan är väl vilken laguppställning Sverige förlorar minst på mot Norge och/eller vilken uppställning som står sig bäst mot nationer som t.ex. Finland.

Inlagd: 2012-11-06, 17:48
Skriven av: Sanna

Nu utan Rydqvist öppnar de ju upp lite så klart men finns massa alternativ..

Bleckur Ida Kalla Haag
Brodin Ida Kalla Haag
Ida Haag Kalla Brodin

Oj finns så klart många andra alternativ Ida visade förra året i Nove Mesto att hon fungerar bra även på en andra stäcka att jaga..Britta när hon väl åker stafett för Sverige brukar hon nästan alltid hålla ihop de bra hittar ingen gång hon klappat ihop oftare överaskat positivt

Inlagd: 2012-11-06, 17:54
Skriven av: jossa

Jag tycker Kalla är bäst å ha på en tredej stäcka som ni säkert förstår de har jag tyckt i alla år..då kan hon få chansen måste ländernas näst bästa i fritt å försöka skapa något eller jaga ifatt

Inlagd: 2012-11-06, 17:57
Skriven av: jossa

Men är Brodin verkligen nr 4 på fristil i Sverige? Själv rankar jag de svenska damerna så här:

1. Kalla
2. Haag
3. Rydqvist
4. Ingemarsdotter
5. Wiken
6. Larsen
7. Söderlund
8. Brodin
9. Eriksson

Själv skulle jag därför köra med Ingemarsdotter – Haag – Wiken/larsen/Söderlund – Kalla. Brodin kan få utmana Ida om förstasträckan tillsammans med Bleckur och Lindborg (om dessa två är i slag)

Inlagd: 2012-11-06, 18:35
Skriven av: swestam

Tänk att stafetten bara är 5 km, Brodin var trea i tds-prologen över 3 km. Dessutom är hon under utveckling tror jag. Så antingen Brodin-ida-haag-kalla eller kanske ida-haag-kalla-brodin.

Inlagd: 2012-11-06, 18:45
Skriven av: JonasE

swestam: de är en förhoppning jag har att hon ska tagit ett steg till..hon har desutom visat att när hon är i from så klarar hon av prologer bra 2.5-3 km varit 3a å 10 på dom..3 i premiären förra året 10 km fitt..bara på dom resultaten swestam tycker jag hon slår ut halva din lista om man jämför mot 5 km fritt…

Fördelen med henne på sista å Kalla på stäcka 3 är att Kalla kan ev skapa någon lucka ett bra läge åt Brodin som hon då kan försöka försvara på ett bra taktiskt sätt å då är de bra att ha en bra spurt som vapen..

Inlagd: 2012-11-06, 18:55
Skriven av: jossa

JonasE: visst var TDS-prologen bara 3 km men det är en lurig sträcka. Ida och Brodin åkte jämnt i fristil förra året men då Ida inte var i någon vidare distansform håller jag henne som ett snäpp vassare. Brodin mötte tyvärr inte Wikén/Larsen/Söderlund i världscupen men på på SM fick hon stryk av både Wikén Och Söderlund (Larsen åkte inte).

Naturligtvis kan Brodin ha gjort framsteg inför säsongen men det tror jag min trio också har gjort. Sedan bedömer jag Brodin som något bättre i klassiskt än i fristil. Men det kanske blir Britta som kommer tillbaka i superform.

Inlagd: 2012-11-06, 18:57
Skriven av: swestam

Men Larsen var väl inte ens nära topp 10 förra året i fritt i Sverige Bleckur missa du nog på den listan SM 7a..underskatta inte prolog resultaten runt 3 km dom säger minst lika mkt om inte mer än resultaten på 10 km

Inlagd: 2012-11-06, 19:05
Skriven av: jossa

swestam: Brodin slog alla dom i Bruks förra året ( Wikén/Larsen/Söderlund)

Inlagd: 2012-11-06, 19:07
Skriven av: jossa

Blant herrene blir vel Halfvarsson bankers på 4de – etappen på stafetten, i og med at Hellner har misbrukt sine sjanser gang etter gang, som den evige ”hengåkare” på oppløpet.

Inlagd: 2012-11-06, 21:00
Skriven av: tolsrav

Lykke til,Maria Rydqvist!

Inlagd: 2012-11-06, 21:27
Skriven av: Rastjapa

jossa: om man tar världscuppoäng så lär man nog var topp-tio i Sverige. Ja, Bleckur överraskade på SM men jag rankar henne ändå inte så högt. Och visst slog Brodin trion i Bruksvallarna för ett år sedan men fick stryk av Wiken och Söderlund på SM, så hur skall man då värdera vem som är bäst i fristil. Men vi lär få facit om två veckor.

Inlagd: 2012-11-07, 08:11
Skriven av: swestam

Sen finns det en ny Maria Dagsslända som jag är lite intresserad av, nämligen Gräfnings. Hon skulle kunna hitta på något stort. Kanske.

Inlagd: 2012-11-07, 09:47
Skriven av: JonasE

Man kommer värdera vem som är bäst/stabilast, sen kommer den åkaren få en sträcka i den diciplin där hon känner sig tryggast. Man lär inte ha nån ambition att just ersätta tredjesträckan.

På damsidan känns tre namn säkra för stafett. På herrsidan är det väl bara två, och då har en av dom återkommande skade- och sjukdomsproblem.

Inlagd: 2012-11-07, 10:02
Skriven av: Manne

Vad har Larsen gjort för att kvalificera sig för en stafettsträcka?

Jag skulle gärna se någon ur trion Brodin-Bleckur-Lindborg på sträcka 1.
Och fortsätta med Haag-Kalla-Ida. Den dagen vi är med efter 1:a blir vi svåra att slå:-)

Inlagd: 2012-11-07, 10:42
Skriven av: Göran

Larsen har väl inte gjort nåt?

Inlagd: 2012-11-07, 11:05
Skriven av: KnutG

swestam: visst Larsen har tagit WC poäng 29a på 5 km Brodin just utanför engång på 10 km står sig relativt lika..Brodin 3a på prologen i Tds 3 i Bruks tycker jag är starkare resultat än dom Larsen har att komma med…dessutom gjorde Brodin en rätt bra sträcka i fritt i DP SM..

Inlagd: 2012-11-07, 11:44
Skriven av: jossa

Alltså, mariginalerna mellan dom åkarna som slåss om den fjärde stafettplatsen är ju så små att det finns ett dussintal damer som med ett litet lyft gå rakt in i laget. Vem som gör detta lyft är dock svårt att sia om.

Inlagd: 2012-11-07, 13:29
Skriven av: Manne

tolsrav: Du tänker på sista sträckan i Vancouver då antar jag?

Grattis Rydqvist!

Jag tror tyvärr inte vi kan räkna med henne i Sotji, mycket svårare att komma tillbaka efter andra barnet än första. Men helt omöjligt ska det väl inte vara.

Inlagd: 2012-11-07, 13:54
Skriven av: Thorrez

Det är nog lättare att bli gravid än att komma tillbaka i skidspåret.

Inlagd: 2012-11-07, 13:58
Skriven av: KnutG

Att komma dragande med Söderlund sådär. Är du släkt med henne?

Hur kan man ens jämföra en tredjeplats i Bruksvallarna med en topp 10 plats i SM?

Britta Norgen har väl kommit tillbaka nu. In med henne på sträcka 4:a!

Inlagd: 2012-11-07, 15:14
Skriven av: Jan

Grattis till Rydan!

Vad gäller hennes ersättare i stafetten – Bleckur tror jag inte riktigt på, speciellt inte efter det hon gjorde i Nove Mesto i våras…

Blir högintressant att se i vilken form Britta Norgren är i Bruks. Hon tävlade ju redan så smått i våras men det är först nu som hon ”bör” vara i form. Vet dock inte om hon har fått vara skadefri och kunnat träna på bra under sommaren? Blir det en mammaboost för hennes del?

Britta har sällan gjort någon besviken vad gäller stafett. Tror dock att det blir Brodin om det inte går bra för Britta.

Norge lär det inte gå att göra något åt denna säsong utan det är finskorna, amerikanskorna och ryskorna som det gäller att slå. Men om ett par år kanske, vi har ju några riktigt bra damjuniorer som nu närmar sig 20-årsåldern..

Inlagd: 2012-11-07, 15:41
Skriven av: Jörgen

Visst Beckur var inte lyckad i Nove Mesto fall + att hon inte vill tävla två dagar i red är en del av varför de inte gick så bra…döm inte ut henne ännu…

Inlagd: 2012-11-07, 16:58
Skriven av: jossa

Jossa: Bleckur gick till och med upp i ledningen och försökte dra i början av sin sträcka i Nove Mesto, framför Weng och Skoftis – vad skulle det vara bra för? Tror absolut inte att hon hade order från landslagsledningen om det…

Inlagd: 2012-11-07, 20:43
Skriven av: Jörgen

Jörgen: Hon låg först i ett av två spår för att hon tog starten så hamnade hon där automatiskt bredvid henne åkte tyskan fort gick de inte dom två fick ligga så där i ca 1.40…tror knappast de var de som var avgörande för hennes prestation den gången..taktiken var nog att släppa till Skofte när hon kom å de gjorde hon..

Jörgen tycker du hon skulle tagit de lugnare i stakåkningen ut från stadion? då med risk att hamna mitt i fältet å kunna råka ut för massa problem där i gröten…

Tycker inte man ska döma någon för en mindre bra prestation i en stafett…

Inlagd: 2012-11-07, 21:58
Skriven av: jossa

Ida gjorde också en kalkonsträcka förra säsongen. Det är inget att dömma ut nån för.

Inlagd: 2012-11-07, 22:20
Skriven av: Manne

Hehe, Idas 1.etappe på Sjusjøen ja, den glemmer jeg nok neppe :-)

Inlagd: 2012-11-07, 22:44
Skriven av: Neithiri

Det såg inte ut som om Bleckur tog det lugnt. Har sett den stafetten flera gånger. Skoftis och Weng tog det lugnt där istället för att slösa på krafterna och gick sedan om. Bleckur skulle ha tagit det lugnt och inte hetsat på så där framme i starten. Stort tidstapp vid växlingen, hennes krafter tog slut.

Inlagd: 2012-11-07, 23:10
Skriven av: Jörgen

Bleckur gjorde ingen bra sträcka i Nove Mesto, men kom igen? Det var en världscupstafett. Precis som Manne skriver gjorde Ida också en dålig sträcka under samma säsong men gjort andra sträckor bra. Finns väl massa åkare på både dam- och herrsidan som gjort bra och mindre bra sträckor. Tycker det är dumt att döma Bleckur så hårt efter den incidenten, som sagt, se Idas insats några månader efter hennes sträcka i Sjusjøen. Hade det varit rätt att inte ge henne några nya chanser p.g.a. det? Det hade ju varit oerhört dumt nu med facit i hand.

Inlagd: 2012-11-07, 23:37
Skriven av: Sanna

Jörgen: dom två i täten tog de rätt lugnt helt klart å 1.40 i täten kan inte kosta mkt alls (svagt uppför ingen jätte fördel ligga bakom heller)..så fort kan de ändå inte heller gått efter som Weng som starta längst bak tog sig till täten på 1.40 så lugnt kan hon inte tagit de..

De bästa är väl ändå att ha en start tjej som kan ta starten sedan släppa till bästa land som kommer upp..tycker Blackur gjorde de men formen fanns inte för dagan..eller tycker du man ska ha en start tjej som är 6-7 ut å måste jobba sig uppåt med risk för olyckor å där går de åxå kraft att ta sig fram..

Inlagd: 2012-11-08, 08:26
Skriven av: jossa

Nomineringarna till idrottsgalan är nu klara; ingen längdåkare finns med, när hände det senast? Tycker framför allt det är dåligt att inte Stina Nilsson är nominerad som årets nykomling. JVM-guld, världscuppoäng i debuten samt världsrekord på 100 m mot senioreliten borde gjort henne till en given kandidat.

Inlagd: 2012-11-08, 08:40
Skriven av: swestam

Varför blommar Larsen inte ut. Hon har ju järnvilja, men ser spinkig och stel ut.
Trodde mycket på Ida i fjol och tror på henne i år igen. Gick ju bra på sprinten och borde kunna köra bra åtminstone upp till 10 kilometer.
Lindborg har jag haft possitiva tankar om och hoppas att hon får till det i år.
Roligt om Haag kommer tillbaka i gammal form. Man mins ju hennes upphämtningar i stafetterna och även hennes OS-medaljer. Kul om hon och Kalla hänger med där uppe bland Norskor och Polska.
Finns ju andra nationers åkare som tränat ett år igen. Blir nog en hel del överraskningar där oxå.

Inlagd: 2012-11-08, 11:29
Skriven av: Sten

Många vinner JVM guld i andra sporter.

Man får inga pris för att komma 26:a (eller vad hon nu kom) eller vinna en plojtävling.

Däremot så tycker jag Petersons seger i sprintcupen är en bättre prestation än Myhrers slalomcups seger!

Inlagd: 2012-11-08, 14:12
Skriven av: Jan

Stina Nilsson tycker jag är lika mkt kvalificerad som årets nykomling som Sofi Flinck..men dom andra tre som är nominerade tycker jag går klart före..finns säkert andra som inte heller är nominerade som är lika kvalificerad som Stina Nilsson

Inlagd: 2012-11-08, 14:52
Skriven av: jossa

Jan: för mig handlar det om att etablera sig i världseliten och att som 18-åring ta JVM-guld, ta världscuppoäng i sin debut i världscupen och att slå världsrekord i sprint då har man gjort just det. Sedan må det vara en jippotävling men många av de bästa var ändå med och det är detta man skall ta hänsyn till. Och vilka är dessa alla som tagit JVM-guld?

Och nu handlar det om vilka som är nominerade, inte vem som skall få det i slutändan, och då tycker jag att Stina väl med råge platsar.

Inlagd: 2012-11-08, 16:45
Skriven av: swestam

Sofi Flink tog JVM Guld, Alexandra Engen tog VM-Guld, Gabriel Landeskog blev utsedd till NHL:s bäste rookie (indeviduellt JVM-guld?), vad golfspelaren gjort vet jag inte.

En smabbb googling visade att JVM guld 2012 bla vanns av Angelica Bengtsson, Tove Alexandersson och Julia Carlsson. De är inte heller nominerade.

Inlagd: 2012-11-08, 17:07
Skriven av: Jan

JonasE – apropå Gräfnings – Rydan postade detta i sin blogg idag:

http://mariarydqvist.se/?p=6116

Inlagd: 2012-11-08, 22:57
Skriven av: Jörgen

Golfspelaren har vunnit på PGA-touren år är vilket är stort inte många svenskar som gjort de..men kan nog inte ta hänsyn till jippot i Oslo när man nominerar sådant här..känns som dom 3 är i en klass för sig i år..

Tycker du Stina är etablerad i världseliten? visst bra är hon men ändå inte alls självklart hon ska vara nominerad.

Inlagd: 2012-11-08, 23:12
Skriven av: jossa

Håller med. Stina Nilsson når inte riktigt upp dit. Men hon hade säkert platsat andra år. Vet att Linnea Stensils (kanot) och Louise Hansson (simning) varit nominerade tidigare för sina framgångar på internationell juniornivå (i paritet med Nilssons).

However, så där är det ju alltid. Efter Vanvouver OS, när lag Anette Norberg försvarade sitt OS-guld, i Kanada, mot Kanada i final, efter en rysarmatch… Vad mer kan man begära?
Ändå blev de helt utan pris på idrottsgalan. Årets lag och bragdguldet blev stafettherrarna (också välförtjänta, såklart). Årets prestation Björn Ferry.

Inlagd: 2012-11-09, 07:06
Skriven av: Snögubben

Selvsagt hyggelig med famileforøkelse. Grattis. Men siden langrenn er et litt spesielt yrke, hvorfor ikke vente med flere barn til etter VM i Falun?

Inlagd: 2012-11-09, 10:02
Skriven av: fabulator

Jag tror på Bleckur inför årets säsong. :-) Alla kan misslyckas en gång o har rätt o göra det. Men gör man misslyckandet till en vana är det svårare o tro på dem. :-)
PS vi är INTE släkt DS

Inlagd: 2012-11-09, 10:41
Skriven av: Jensa

Är det nåt vi bör diskutera här? När man väljer att skaffa barn är enligt mig en privat ensak.

Inlagd: 2012-11-09, 10:44
Skriven av: Manne

Jan: Angelica Bengtsson och Tove Alexandersson har varit nominerade tidigare år, Angelica blev utsedd till årets nykomling 2011, så därför är de kanske inte aktuella i år. Men så många är de inte som vinner JVM-guld vilket du skrev i din första kommentar.

När det gäller sprint så är tycker jag hon redan tillhör världseliten om än inte har en etablerad position där

Inlagd: 2012-11-09, 12:21
Skriven av: swestam

Noterar att Lisa Larsen vann TEAM 2015:s träningstävling idag och de rapporter som jag läst om Lisa under sensommaren och hösten är att hon är i en riktigt bra fysisk form (även om hon till och från har problem med en höft). Därför tror jag hon kommer ta stora steg i år (om hon får ihop sin teknik ihop med sin fysik).

Inlagd: 2012-11-09, 12:25
Skriven av: swestam

Vete tusan vad dom har för kriterier för ”årets nykomling”. Till idrottsgalan 2009 var Emil Jönsson nominerad, men då var han ju enligt mig redan etablerad med en vm-final och tredjeplats i sprintcupen 2007. Så egentligen borde ju han varit nominerad på 2008 års gala istället.

Sen tycker jag det är etablering i senioreliten som bör räknas, inte junioreliten. Men om en junior gör seniorresultat ska det givetvis också gälla. Stina har väl dock knappt kört några seniortävlingar.

Inlagd: 2012-11-09, 13:23
Skriven av: Manne

Inget vm och sommar-OS år tycker jag det är perfekt att inte nominera några skidåkare alls. Så minskar vi gnället om att det är för många andra år. Undantag såklart om någon vunnit tds eller dominerat och vunnit världscupen (riktig totala såklart, inte någon sprintdelcup).

Inlagd: 2012-11-09, 13:41
Skriven av: Thorrez

swestam: Stina Nilsson har varit 23a väl i en WC tävling å du tycker hon till världseliten..då finns de många som tillhör den eliten..

Nykomling har väl inget med ålder att göra alls?..Jonas Jerebko fick priset när han blev NBA proffs ändå var han etablerad redan å varit proffs i italien före..

Inlagd: 2012-11-09, 13:50
Skriven av: jossa

swestam – var läser du detta? Finns mer resultat att rapportera?

Inlagd: 2012-11-09, 15:32
Skriven av: Snögubben

Är för mycket hysh-hysh med Team2015 resultaten. Dessutom består lagen mest av skräp nu, förutom Larsen, Wiken och Jonsson (som vann herrloppet).

Med JVM-guld menade jag nödvändigtvis inte i år, men att Stina skulle få någon nomineing har hon inte förtjänat.
Hon har inte etablerats i senior-eliten.

Förhoppningsvis får hon priset nästa år.

Inlagd: 2012-11-09, 16:35
Skriven av: Jan

Fint for Maria, men synd for stafettlaget til Sverige. Med henne på laget så ville det vært en liten mulighet for at Kalla kan gå ut sammen med Bjørgen. Blir spennende å se om Steira eller Weng kjører 3. etappe. Jacobsen, Weng, Østberg og Kristoffersen er også et ok lag:)

Inlagd: 2012-11-09, 18:38
Skriven av: Sven

Jeg tror det skal svært mye til om ikke stafettlaget fra OL og VM (Skoftis, Johaug, Steira og Bjørgen) går stafetten i Val Di Fiemme. Da må i såfall styrkeforholdene ha endret seg radikalt fra sist sesong.

En annen sak er at Jacobsen, Kristoffersen, Falla og Weng nok kunne kjempet om en 2 plass!

Inlagd: 2012-11-09, 20:36
Skriven av: fabulator

Falla-Jacobsen-Steira-Kristoffersen skulle antagligen vinna VM men jag tvivlar på att någon av dem får köra, jag tror på Weng-Johaug-Skofterud-Björgen.

Inlagd: 2012-11-09, 20:42
Skriven av: JonasE

Weng blir nok god, men hun er enda ung og urutinert. Nå spiller det neppe noen større rolle hvem som starter av Weng og Steira, men jeg tror sistnevnte får tillitten.

Har klokketro på Steia foran kommende sesong. Hun har hatt optimale sesongforberedelser uten skader og samlivsbrudd/vektproblemer). Til tross for alle problemene hun hadde sist sesong, så gikk hun inn på flere 4 plasser i WC-avslutningen. Imponerende av henne. Steira skal man se opp for innfor årets sesong.

Inlagd: 2012-11-09, 21:03
Skriven av: fabulator

Jeg sier som Jon Hervig Carlsen, alltid bleier å si – stafett er stafett!

Inlagd: 2012-11-09, 21:05
Skriven av: tolsrav

JonasE, Weng får garantert ikke gå klassisk, blir Weng med snakker vi 3 eller 4 etappe…

Inlagd: 2012-11-09, 21:05
Skriven av: Neithiri

NRK har mistet optimisten i kommentatorbua, dessverre!
http://www.vg.no/protokoll/?pid=1089&fylke=14&kommune=

Inlagd: 2012-11-09, 21:15
Skriven av: tolsrav

Weng är överhypad.
Möjligen är hon en ny Johaug på sikt, men hennes insatser ifjol var bra men inte överväligande fram till sista Lahtis där kom trea och sista helgen i Falun.

Då imponeras jag mer av Skofterud som visade gamla goda takter hela säsongen.

Steira gjorde en avslutning som jag tycker sammantaget är bättre än Weng.

Tippar ändå att Weng tar den sista platsen i staffetlaget för Kristofersen var inte så bra ifjol.

Weng-Skofterud-Steira-Johaug
blir givetvis svåra att slå.

Inlagd: 2012-11-09, 21:29
Skriven av: Jan

Jan..”weng-skofterud-steira-johaug”.. Jeg lurer på om Bjørgen kan være enig i ditt uttak? ;)

Inlagd: 2012-11-09, 21:36
Skriven av: tolsrav

Räknar med att Björngren trillar ned i källaren igen. Hon går i treårscykler.

Ett bra 04 följdes upp med fantastisk 05 och ett ok 06

sedan tre tunga år

Ett bra 10 följdes upp av ett fantastiskt 11 och ett ok 12.

Sedan följer tre tunga år..?

Inlagd: 2012-11-09, 22:06
Skriven av: Jan

Jan..Kiitos vinkistä!

Inlagd: 2012-11-09, 22:46
Skriven av: tolsrav

Jan: Min unge mann. Nå tror jeg bestemt du er helt på jordet. De svake sesongene Marit hadde, skyldes feiltrening. Den fella går nok ikke den unge damen inn i igjen. Forøvrig meldes det fra informert hold at KONGEN av mannlig skiidrett, er i trening igjen. Hvem kan tenke seg å ha kapasitet til å slå Petter i vinter? Ingen, er min bastante mening.

Inlagd: 2012-11-09, 23:14
Skriven av: Jomar Blekkås

Vem som kan slå Petter?
Tja samma personer som gjort de i alla de viktigaste tävlingarna de senaste åren.
Lukas Bauer, Dario Cologna och Marcus Hellner.

Vem har sagt att det är felträning som stoppar Björngren. Ålderdom, se bara på Virpi.

Inlagd: 2012-11-09, 23:26
Skriven av: Jan

Jan: Følger du med så mye? Marit sitt etternavn er Bjørgen og ikke Bjørggren! Dette tyder på at du er helt uvitende om skisporten, og jeg har vondt for å tro at dette bare er en trykkleif!!!

Inlagd: 2012-11-10, 16:11
Skriven av: Jomar Blekkås

Jomar Blekkås..Det kan tenkes han forveksler etternavnet med den tidligere svenske næringsminister Rosengren, som hevdet at Norge er den siste sovjetstat..:)

Inlagd: 2012-11-10, 16:38
Skriven av: tolsrav

Skyller på autokorrekt.

Inlagd: 2012-11-10, 19:14
Skriven av: Jan

Tolsrav: Et godt poeng der!

Inlagd: 2012-11-10, 20:14
Skriven av: Jomar Blekkås

Skriv en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values