Det där med kortare stafetter

_MG_7414.jpg

Stafetten är ofta min favoritdistans, mycket kan hända och det är väl den enda distansen då masstart passar helt perfekt. Jag tror vi redan diskuterat detta i år men efter en notis på sweski.com idag blev jag påmind om dumheten om att man beslutat att korta av herrstafetten i VC till att bli 4×7,5 km istället för 4×10. Allt för att göra TV-bolagen nöjda.

När kommer man korta av fotbollsmatcherna till 2×30 minuter? Eller när kommer man göra om marathon till 30 km? Nä just det, aldrig.

Men inom skidsporten ska det ändras, och ändras, och ändras. Och ändras!

Det konstigaste av allt är att det bara är världscup-stafetterna som kortas av men inte mästerskapsstafetterna. Vill man förvirra tv-tittarna ännu mer? Jag menar: vad är värst? Att man sitter i en kvart till framför tv:n under världscup-stafetterna än att man blir helt chockad under VM när det helt plötsligt är 2.5 km kvar när man trodde att det var dags för växling. OK, jag överdriver lite nu, men herregud hur mycket makt har tv-bolagen egentligen?!

Bestäm ETT format FIS och STANNA DÄR. För evigt. Så kan inte bolagen komma och kräva det ena och det andra hela jävla tiden.

Amen.

Etiketter: