09 maj 2012, av Oskar

Haag byter till Fischer

Anna Haag har tröttnat på sina Atomic:

Efter mycket funderande, frågande, tänkande och än mer funderande tog jag för några veckor sedan beslutet att byta från ’mina’ Atomic till Fischer. Beslutet grundande sig på många faktorer, men kanske den främsta var att jag ville bryta mönster. Under fjolåret (2010/2011) hade jag en del problem med skidorna vilket fick mig att mer än en gång att slås av tanken ”räcker mitt material till idag?”. En fråga man aldrig ska ställa sig själv om man ska prestera. Då har man sänkt sig själv redan innan start. I år har saker och ting fungerat bättre, men fortfarande har det hänt att jag tvivlat, mesta dels på grund utav fjolåret. Det satte djupa spår i mig. Så för att bryta mönster. Prova något nytt. Testa det som de bästa åker på, så byter jag till Fischer.”

Bytet betyder också att hon byter bindningssystem från Salomon till Rottefella:

”För några veckor sedan var jag i Ramsau och gjorde de slutgiltiga testerna, av både skidor och pjäxor. Efter de 2-3 dagarna var inte beslutet svårt att ta. Pjäxorna sitter som ett smäck och skidorna har den känslan som jag eftersträvar i min åkning. De passar min åkteknik bra helt enkelt. Att jag sedan också kan gå tillbaka till Rottefella, ett system jag är fostrad på från 17 års ålder, känns väldigt naturligt och bra.”

Hur stor del tror ni materialet har?

3 kommentarer till ”Haag byter till Fischer”

Väldigt stor del. Varför tror du Emil J filar på sina stavar? Materialet är ett sätt för människan att överlåta tivlet på sig själv till något annat. Bortförklaringar helt enkelt.

Jag är själv likadan när det kommer till löparskor. Jag tror lösningen ligger i terapi snarare än att byta material om jag ska va ärlig. Det är helt och hållet en mindset grej.

Inlagd: 2012-05-09, 15:19
Skriven av: Andreas

Är inne på samma linje som Andreas ovan, det mesta sitter i det mentala och inte i materialet. Att byta skidor från Atomic till Fischer och bindningssystem tillbaka till Rottefella kan ge en boost om det klaffar men till syvende og sist är det upp till henne själv.

Anna tror jag skulle behöva göra något riktigt radikalt för att ta det där berömda sista steget, t.ex dra från Sverige för att träna med Kowa under hela sommaren fram till säsongspremiären i Bruks. Kanske toppa det med att skaffa sig en mental coach.

Inlagd: 2012-05-09, 17:28
Skriven av: Jörgen

[…] Haag byter till Fischer « Skidpepp […]

Inlagd: 2012-05-16, 00:48
Skriven av: Oskar haag | Boattravel

Skriv en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values