Drar till fjällen

A237918 004

I dessa tider är det många elitskidåkare som tar semester och drar till fjällen för att åka lite …eh, mer skidor! För gemene man kanske det låter bananas, men jag förstår skidåkarna helt och hållet. Det finns nämligen ingenting bättre än att gå på tur på fjället under påsken (förutsatt att vädret är ok). Själv har jag har nästan i hela mitt liv, bortsett från några enstaka år, befunnit mig i jämtlandsfjällen under påsken, närmare bestämt i Vallbo, som ligger i närheten av Vålådalen (dit för övrigt Ski Classics-avslutningen flyttades till i sista stund). Jag hoppar på nattåget ikväll och tänkte gå till Anaris i morgon och Lunndörren på fredag kväll för att sedan vända åter för att fira påskafton på det underbara pensionatet Vallbogården!

För övrigt är säsongen helt slut för nästan alla, men inte riktigt alla. Veteranen Mathias Fredriksson har sin sista föreställning i skidspåren helgen efter påsk i hans egenkomponerade jippotävling Åre Cross Country Open. Den Gamle har lyckats skrapa ihop ett rätt så svängigt gäng som ställer upp:

Damer Herrar
Anna Haag
Helena Ekholm
Marthe Kristoffersen
Jenny Hansson
Susanne Nyström
Kari Eie
Laila Kveli
Anders Södergren
Johan Olsson
Mathias Fredriksson
Daniel Richardsson
Marcus Hellner
Jerry Ahrlin
Rikard Andreasson
Oskar Svärd
Teodor Peterson
Emil Jönsson
Frode Estil
Björn Dählie
Thobias Fredriksson
Björn Lind
Peter Larsson

Har ni tur får ni även se mitt namn i listan! Eller ja, jag lär inte vara med i den listan, men jag funderar på att ställa upp i motionsklassen. Skate är min stil och längden är överkomlig om man bara åkt skidor tre dagar denna säsong… Men det finns en hake: jag är förkyld. Och som astmatiker tar det tid att bli frisk. Sen är det kanske inte bästa grejen att sticka till fjälls som jag gör i natt men vafan, jag måste upp. Frisk luft kanske rensar lungorna!

Någon annan som tänkt ställa upp?

Etiketter: