Vilken jaktstart!!

Jag såg första minuterna då Kowalczyk gick ikapp Bjørgen. Sen fick jag radioskugga och missade en del och när jag väl fick tillbaka sändningen hade Bjørgen hakat av Kowalczyk rejält! Vad hände?

Uppdatering: I intervjun med Marit Bjørgen efter loppet berättade hon hur dåligt glid Kowalczyk hade. Grymt av norskan att berätta det!

Hur som helst, vilken dramatik i Mördarbacken på sista varvet! Jag önskar så mycket att jag var där och fick uppleva Kalla & Co äta upp avståndet till Kowalczyk. Fast roligast av allt hade ju varit om Bjørgen inte var så himla överlägsen!! Ja, det var nästan så att man glömde bort henne ett tag.

Och Weng alltså, vilken helg! Sweet mother of God!! Dom nya unga norskorna är så coola, jag tror Northug har gjort väldigt mycket för deras sätt att åka skidor och visst, efteråt nämde Weng Petter i den underbara intervjun med henne efteråt. Hon var också helt chockad över resultatet i spurten: ”Jag slog Kalla i en spurt, det hade jag aldrig trott!”

Nu ska jag fira Kalla-pallen med dumplings.