12 mars 2012, av Oskar

Olsson sjuk

Johan Olssons förkylning bröt aldrig ut i fredags som han trodde. Den kom idag istället. Han berättar också på sin blogg att han missförstått hur många gånger man fick byta skidor under femmilen. Eller rättare sagt hade han inte varit med på informationsmötet inför loppet eftersom han var säker på att han skulle bli sjuk:

”När jag skulle byta skidor inför avslutningen fanns det inga skidor där! Jag visste inte att man bara fick byta skidor fyra gånger och fick därför åka slutvarvet på rätt trötta skidor.”

Hur som helst betyder detta att grabben inte kommer till Stockholm på onsdag. Vem kallar in Löken som reserv? Det borde ju gå!!

28 kommentarer till ”Olsson sjuk”

F*n han skulle inte kört loppet i kollen! Synd att inte få se honom i Falun. Hade han varit i storform hade han nog kunnat ge Cologna en match om totalsegern i final touren!

Inlagd: 2012-03-12, 22:49
Skriven av: Joel Burman

Finns inga reserver till WC-finalen som jag förstått det dvs strecket gick efter nr 50 i WC-totalen. Dessvärre. Den gode Anders får följa loppen på avstånd eller vid sidan av banan.

Inlagd: 2012-03-13, 00:33
Skriven av: Jörgen

Det är ju också helt sjukt tänk om tio pers lämnar återbud? Petter lär ju knappast åka ex.

Inlagd: 2012-03-13, 00:51
Skriven av: Joel Burman

Sødergren kan vel gå birken i stedet? Nå er det jo ikke som han hadde noen særlig sjanse på en topplassering i Falun, men birken passer ham vel bedre. Så da synes jeg han bør ta en liten gjesteopptreden på team united bakeries, så i hvertfall noen av oss får sett ham gå skirenn i helgen.

Og de svenskene lederne bør ta noen grep foran neste sesong, helt tydelig at mange av de svenske løperne ikke forbereder seg bra nok mentalt til renn. Sykdom eller ikke sykdom, hvordan er det mulig å ikke sjekke hvor mange skibytter man har lov til å gjøre. Hadde han vært norsk hadde jeg vært rimelig irritert…

Inlagd: 2012-03-13, 01:27
Skriven av: Hanne

Hanne, gällande skidbytesgrejen känns det lite typisk Olsson. Grabben körde ju också fel i Vancouver ;-).

För övrigt har hans förkylningsvirus föga att göra med femmilen,tror som inte han smittades där och han skulle blivit sjuk alldeles oavsett. Han har dock känsliga luftrör så utbrottet gick möjligtvis snabbare pga av Kollen. Men sjuk skulle han varit ändå. Trist men sant.

Inlagd: 2012-03-13, 06:25
Skriven av: Aliide

Hade det inte varit tour hade det räckt om han blivit frisk till helgen, nu måste han bli frisk imorgon.

Svenska elitklubbarna är asförbannade på att nationella kvoten inte används denna helg. Istället fick man skrapa ihop åkare OCH SERVICEMÄN samma helg som vasaloppet. Vansinne.
http://www.sweski.com/elitklubbarna-ar-skidforbannade.5031717-184999.html

Inlagd: 2012-03-13, 07:40
Skriven av: JonasE

Hanne, vilka fler än Olsson har inte förberett sig mentalt? Kan inte vara helt enkelt för Olsson som ofta blir sjuk och var säker på att han var det nu också att ladda upp som vanligt. Håller med Aliide om att det känns lite väl typiskt Olsson, även om någon givetvis borde informerat honom om hur många byten som gällde.

Inlagd: 2012-03-13, 07:59
Skriven av: Sanna

Kommunicerar inte ledarna med åkarna längs spåret och kollar om de ska byta skidor eller inte? Känns lite amatörmässigt. Men å andra sidan är ju allt det här skidbytandet rätt komiskt.

Inlagd: 2012-03-13, 08:44
Skriven av: Anders

Også Pølsa var innom for å bytte ski, for så å oppdage at skiene ikke var der. Så det er ikke bare Olsson.

På den annen side er kanskje dette også litt typisk Pølsa.

Inlagd: 2012-03-13, 08:57
Skriven av: Tor

Bra idé med Södergren i Birken. Hade varit kul att se hur det passar honom.

Inlagd: 2012-03-13, 09:27
Skriven av: Thorrez

I følge Alsgaard skal Sødergren gå Birken om han ikke får gå i Falun.

Ellers ser jeg at både Rickardsson og Northug er påmeldt Birken i tillegg til de vanlige langløperne. Samme med Christian Zorzi, Franz Gøring.

Joel Burmans favoritt stiller selvsagt også.

Inlagd: 2012-03-13, 09:47
Skriven av: Tor

Drt blir ett tunnare och tunnare startfält i Falun. Jag räknar med att ett par personer insjuknar mellan Stockholm och Falun också. Väldigt tråkigt med så få svenskar på hemmaplan. Hoppas verkligen att Hellners form är på väg tillbaka. Dock är jag orolig för ett löst före som inte kommer att passa Kalla och Hellner och då får vi sitta och hoppas på en topp-tio plassering.

Inlagd: 2012-03-13, 10:51
Skriven av: Alexander

Jag tycker ni är taskiga mot Johan Olsson. Han har åkt fel en gång i sitt liv (såvitt jag vet), i Vancouver-OS, och nu är detta typiskt honom? Det enda jag reagerar lite på är att landslagsledningen inte sköter sånt här, praktiska saker som att placera ut skidor. Om nu Johan blev 8 på väldigt trötta skidor, så hade han ju högst troligtvis haft chans på pallen med likvärdigt material sista varvet. I vilket fall är det en beundransvärd prestation!

Vad hände med Rickardssons skidor förresten? Hörde att Alsgaard sade något om att det hänt något med dem sista varvet på norsk tv, men vet ej mer då jag var på plats i Kollen och bara såg åkarna i Frognerbacken.

Inlagd: 2012-03-13, 10:52
Skriven av: JPS

Varför hålla på med skidbyten. Vilket trams. Åk på samma skidor hela loppet är mitt förslag.Förr vallade man om ifall det behövdes.

Inlagd: 2012-03-13, 11:35
Skriven av: KnutG

Alexander, två åkare sjuka. Och katastrof. Har ju aldrig hänt förut. För det återstår ju inga andra. Ironi.

Självfallet jättetrist med sjukdomar, Olsson hade jag så gärna sett i spåren. Northug bryr jag mig inte om, hade nästan glömt bort hängåkaren. Tävlingarna har fått en annan dimension och mer spännande i hans frånvaro… Nu kommer jag få en folkstorm emot mig…

Inlagd: 2012-03-13, 11:36
Skriven av: Aliide

Aliide: så klart har vi haft många sjuka tidigare. Dock är situationen inte så munter inför helgen i Falun:
Herrar: Södergren portad, Hellner osäker form, Olsson sjuk, Rickardsson osäker form. Jag hoppas att Halfarsson, Jönsson, Peterson kan överaska positivt. Dock känns pallplasseringar långt borta för Sverige.

Inlagd: 2012-03-13, 12:29
Skriven av: Alexander

Nah, Hellner visade väl ganska bra form i Kollen?

Inlagd: 2012-03-13, 12:32
Skriven av: Anders

Forts: Sedan är det inte bara svenskar jag tänker på. Eftersom det bara är 50 som får starta och flera av dessa redan är sjuka och ytterligare några hoppar av efter sprinten så blir det ett tunt startfält framförallt på herrsidan.

Inlagd: 2012-03-13, 12:32
Skriven av: Alexander

Anders: Jag gillar att gräva ner mig lite. :-). Sedan är det risk för ett före som inte är optimalt för Hellner.

Inlagd: 2012-03-13, 12:34
Skriven av: Alexander

Aliide..”tävlingarna har fått en annan dimension och mer spännande i hans frånvaro”..Ja du har nok rett. Når ”katten er borte, så danser musene på bordet”..;)

Inlagd: 2012-03-13, 12:46
Skriven av: tolsrav

Mycket tråkigt för svensk del att vi endast får WC vid två tillfällen vartannat år.Finland får alltid två WC per säsong Varför?

Inlagd: 2012-03-13, 12:48
Skriven av: KnutG

En orsak till varför FIS gillar Finland som arrangör är att man alltid ordnar tävlingar i alla tre nordiska grenarna (längd, backhoppning, kombination) samma veckoslut på samma arena. Det blir kostnadseffektivt (främst när det gäller kombinationen) samt ger mervärde för publiken på plats.

Inlagd: 2012-03-13, 14:12
Skriven av: Frans

Tycker det är alltför mycket gnäll här. Personligen ser jag fram emot VC-finalen och hoppas det blir en fin avslutning på säsongen. Visst är det synd att Northug och Olsson inte kommer till start, men det kan inte jag göra nåt med.

Alla inblandade borde veta vilka regler som gällde för VC-avslutningen vid säsongsstart så då känns lite löjligt att komma med allt snack nu. På den alpina sidan får endast dom 25 bästa i varje gren starta.

Inlagd: 2012-03-13, 17:19
Skriven av: Stefan

”På den alpina sidan får endast dom 25 bästa i varje gren starta.”
Om det ändå vore så väl. Då hade fyran från slottssprinten förra året Modin, Pölsa som var på pallen i Kuusamo, Pentisen som vann kvalet där, de unga Hamiloton och Gafarov fått åka.

Inlagd: 2012-03-13, 17:25
Skriven av: JonasE

Det ska bli otroligt roligt att följa sprinten live imorgon. Synd att inte Petter är på plats, men jag tror att det kan bli en spännande tävling.

Damsidan blir mest spännande att följa i och med Björgen och Kowalczyks duell om den totala världscupen.

I och med att det finns sprint på programmet kanske någon har en liten, liten möjlighet att hota Johaug om tredjeplatsen i touren?

Inlagd: 2012-03-13, 20:10
Skriven av: Cigge

Cigge>> Johaug har 500 poäng både upp och ner i totalen och det är 350 kvar att köra om, så nej. Ska bli intressant att se hur många svenskor hon kapar i starten på lördag dock.

Inlagd: 2012-03-13, 20:15
Skriven av: JonasE

JonasE – Jag var nog lite otydlig. Jag tänkte på om någon annan än Johaug kanske hade en liten möjlighet att komma trea i denna mini-tour. Mycket riktigt är Johaug en klar trea i den totala världscupen.

Haha, du tänker på när hon fällde Ida? Klumpigt gjort, men jag både tror och hoppas att vi slipper incidenter i år.

Inlagd: 2012-03-13, 20:46
Skriven av: Cigge

Cigge>> I touren skrev du ju, klantigt av mig. Kalla bör slå Johaug etapp 1,2,4 men tappa mycket dag 3. Sen om det blir så är en annan fråga. Annars ser Marthe och Weng starka ut också. Kanske Jacobsen också, fast hon är lite ojämn. Fessel har varit bra på slutet, det finns några att välja mellan.

Inlagd: 2012-03-14, 09:00
Skriven av: JonasE

Skriv en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values