Falken golvad av TWAR

Det har inte varit dålig form som orsakat Hanna Falks hopplösa säsong. Efter flera förkylningar och annat strul har hon (äntligen) fått diagnosen TWAR (likt familjen Svan). TWAR, eller Chlamydophila pneumoniae som sjukdomen heter är ruskigt svår att hitta i kroppen eftersom bakterierna sitter på annat sätt än vanliga förkylningsbakterier. Själv har jag trott att jag haft twar efter månader av förkylningar för ett par år sedan, men efter en grundlig genomgång på Akademiska sjukhuset i Uppsala visade det sig att jag var clean. Vänta nu, det var ju inte mig utan Falken vi pratade om.

Hon äter nu antibiotika och kommer göra det ett bra tag till framöver eftersom TWAR är riktigt svårt att få ur kroppen! Nu hoppas vi att antibiotikan biter och att Falken är tillbaka i bra grunträning i vår.

Läs mer: Langd.se, Sveriges Radio, Hannafalk.se.

Etiketter: