Kristin Steira stoppas från att tävla

Vi har ofta här på Skidpepp diskuterat att flera av de norska damerna är väldigt smala. Oskar skrev en intressant artikel för någon månad sedan som ni kan läsa här. Nu verkar det som att det har gått ännu längre. Kristin Steira får inte åka i helgen då hon anses vara för undernärd enligt hennes tränare. Nu sätts hon på en diet där hon ska trycka i sig 5000 kalorier per dag. Enligt tränaren handlar det inte om ätstörningar utan det ska tydligen handla om andra saker som har hänt efter Tour de Ski, bland annat en skilsmässa. Steira själv har kommenterat det så här:

”Det var väldigt lite sömn och lite mat. Jag sade till mig själv att jag var tvungen att äta, men jag hade ingen aptit, säger hon.”

Trist nog handlar det ofta om kroppar och utseende i debatten kring kvinnliga skidåkare, antingen är de för stora eller för små. Vi håller tummarna för att det bara är något temporärt och att Steira snart är tillbaka i spåren.

Det här en intressant debatt, som nödvändigtvis inte behöver handla om just Steira då man inte ska vara för snabb att dra slutsatser.

Läs mer: Aftonbladet Aftonbladet 2 VG VG 2

Etiketter: