25 januari 2012, av Oskar

Hellner spurtvann SM-skiathlonen

Tydligen gjorde det kärva föret idag att det var svårt att rycka från en klunga. Daniel Rickardsson försökte på klassiska delen och hade en lucka på några sekunder ner vid skidbytet. Dock åts luckan upp av de jagande. Anders Södergren försökte med samma teknik under skate-delen. Utan resultat och när det vankades upplopp var han för sliten för att hänga med när tempot drogs upp.

När det är masstart, vilket det var idag, och Marcus Hellner är med in på upploppet, är det få som klår honom nationellt. Idag var Johan Olsson en halv sekund efter vilket är riktigt jämnt! Trea blev lite oväntat Jens Eriksson som klådde gamla rävarna Södergren och Fredriksson i slutet! Richie rich fick släppa tidigare än så.

Efter detta gäng på sju man var det tomt. Tomt. Tomt, tomt och ganska tomt. Sen dök Mikael Norberg upp efter knappt två minuter. Strax därefter Tiio Söderhielm. Sen rullade det på i en strid ström bakåt. Vi har några grymma åkare i toppen kring landslaget. Sedan är det tyvärr lite tomt. Hoppas på jämnare resultat på lördag!

Resultat

6 kommentarer till ”Hellner spurtvann SM-skiathlonen”

Ingen Halfvarsson? Har ni koll på varför?

Inlagd: 2012-01-25, 20:01
Skriven av: uttern

Men Fredrik Jonsson och Lars Nelson åkte väl inte idag? Det är de tillsammans med Jens Eriksson som framtiden på distans.

Inlagd: 2012-01-25, 20:11
Skriven av: swestam

Swestam… Ja, och Anton Lindblad var ju också sjuk.

Fredrik Karlsson kan förresten inte haft nån höjdardag. Han vann skandinavisk cup i helgen och var 27a idag, sex minuter efter.

Inlagd: 2012-01-25, 20:18
Skriven av: Manne

Stackars Södergren som knäckte staven sista kilometern !! :-(

Inlagd: 2012-01-25, 20:24
Skriven av: RolfZ

Rart ingen av dere klager på Hellner, han vant jo dette løpet på ekte Northugvis, var aldri oppe å dro feltet, hvilte seg bak og slo alle i spurt på slutten. Hvorfor skjeller dere ikke ut mannen for usportslig opptreden? ;)

Inlagd: 2012-01-27, 11:58
Skriven av: Neithiri

Nehitri:

Alla svenskar unnar Hellner ett SM-guld i DP detta. För alla vet att när Södergren kommer tillbaka i gammal god form så klarar ingen att hänga honom i 30 km:-).

Inlagd: 2012-01-27, 12:08
Skriven av: Alexander

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values