Hellner spurtvann SM-skiathlonen

Tydligen gjorde det kärva föret idag att det var svårt att rycka från en klunga. Daniel Rickardsson försökte på klassiska delen och hade en lucka på några sekunder ner vid skidbytet. Dock åts luckan upp av de jagande. Anders Södergren försökte med samma teknik under skate-delen. Utan resultat och när det vankades upplopp var han för sliten för att hänga med när tempot drogs upp.

När det är masstart, vilket det var idag, och Marcus Hellner är med in på upploppet, är det få som klår honom nationellt. Idag var Johan Olsson en halv sekund efter vilket är riktigt jämnt! Trea blev lite oväntat Jens Eriksson som klådde gamla rävarna Södergren och Fredriksson i slutet! Richie rich fick släppa tidigare än så.

Efter detta gäng på sju man var det tomt. Tomt. Tomt, tomt och ganska tomt. Sen dök Mikael Norberg upp efter knappt två minuter. Strax därefter Tiio Söderhielm. Sen rullade det på i en strid ström bakåt. Vi har några grymma åkare i toppen kring landslaget. Sedan är det tyvärr lite tomt. Hoppas på jämnare resultat på lördag!

Resultat

Etiketter: