Min facebookgrupp i hetluften igen

Ni har väl inte glömt min Facebook-grupp ”100 kr per medlem till den svensk som kan spurta ner Northug!” som jag startade för ett par år sedan?

Jag var sjukt trött på att ingen lyckades spurta ner Röddräkten och tänkte att man skulle ge svenskarna en extra morot genom att försöka samla ihop pengar till den som tar ner norsken.

Det har alltså gått två år och ett stort antal tävlingar, men än har inte potten som numera är uppe i snart 200 000 betalats ut (ja om nu alla verkligen tänker skänka en hundralapp). Lite deppigt med andra ord.

Idag när jag som vanligt gick in i gruppen för att se om det var några som anslutit (jag måste alltid godkänna alla) så var det helt plötsligt över 30 pers. Vad nu då? Det visade sig bero på en ny artikel i norska Dagbladet:

Vasaloppet-legende vil innkassere Northug-dusør

Eftersom Northug numera ska bli långloppa har Dagbladet intervjuat spurtstarke Oscar Svärd och berättat om min facebookgrupp. Oscar:

”Jeg skal ha det i bakhodet når jeg starter. Takk for at du forteller meg dette! Det viktigste er å vinne løpet, men det ville vært ekstra spesielt å vinne etter å ha slått Petter på oppløpet.”

När jag läste det började jag fundera. Gäller verkligen detta även långlopp? Jag har aldrig behövt tänka på det tidigare eftersom Northug endast åker vc-lopp och mästerskap. Själv är jag tveksam. Vad tycker ni?

Uppdatering: Nu skriver även Expressen och NRK om nyheten.

Etiketter: