I love långa intervallstarter


Bilden kommer från worldofxc.com

Jag har sagt det förut och säger det igen. Gör om de korta loppen till masstart och låt de långa loppen gå med intervallstart! Trots ganska medioker TV-produktion var det ju helt galet spännande!!

Jag måste springa ut och hinner inte med någon tung analys, dock har jag försökt göra en snabb räkning utifrån mellantiderna på worldofxc.com och kom fram till att i rena uppförsåkningar (bortsett från sista mellantiden som var en combo av upp och ner) så hade Marcus Hellner uppförstid på 39:15 mot Northugs 39:45, alltså 30 sekunders skillnad! Och då förstår ni hur sjuuuukt mycket snabbare Petter var nedför. Hade det varit klassisk stil så hade jag kunnat acceptera det eftersom man då ibland kan ha väldigt bra fäste uppför men sen dåligt glid utför. Idag var det fri stil och Hellner är väl ändå ingen dålig åkare utför, men ändå.

Hellner sa till SVT efteråt att han ändå hade bra skidor. Är Northug så ruskigt bra på utförsåkning?! Helt makalöst!!!!!!

Etiketter: