Äntligen en seger i Düsseldorf

Det är inte ofta svenskarna får åka hem utan åtminstone en pallplats. Vad jag minns har det väl bara hänt någon enstaka gång. Idag kom pallplatsen under helgens allra sista lopp, herrarnas final i sprintstafett. Och när det ändå är dags för pallen, ja varför inte drämma till med förstaplats!

Teodor Peterson fick sin revansch efter gårdagens stavbrott som då förmodligen kostade grabben en pallplats. Tillsammans med Jesper Modin körde killarna så grymt fint! Långt framme under hela loppet och nästan alltid i täten. Säkert men ändå avslappnat, såg det ut som. Modin visade aldrig några kroknande tendenser utan lämnade över till Teddy tillsammans med Norges Hattestad med en lucka ner till övriga nationer. När Hattestad inte valde att dra upp något megatempo i täten blev jag riktigt orolig att resten av fältet skulle hinna ikapp och det skulle bli totalstimmigt igen. Teodor låg kvar bak som en igel och bevakade fältet fint. Efter ett varv var ryssland med Petukhov ikapp och då blev det tokrusning från ryssens sida, men Teo hängde på. Som en igel igen. Lät Petukhov klyva all vind och när upploppet uppenbarade sig vek Teodor ut och satte på efterbrännkammaren och flög in först över mållinjen. Hattestad som såg rökt ut bara några hundra meter innan mål kom även han som ett skott, dock blev det bara tredjeplatsen efter Ryssland.

Sverige 2 med Halfvarsson och Lindblad gled in sist av alla i finalen. Jag såg inte riktigt om det var något som hände, men en sak var säker och det var att Lindblad kroknade rejält under någon av hans sträcka. Säkert även Calle?

På damsidan var det inte lika härligt sett ur svenska ögon. Eller, det såg väldigt bra ut fram till strax före sista växlingen då Mia Eriksson tröttnade lite och släppte sin andraplats. Då blev det helt plötsligt mängder av åkare i växlingsområdet och en katastrofväxling från svensk sida var ett faktum. Tyvärr har det hänt många gånger förr om åren också, kanske dags för tjejerna att träna stimmiga växlingar, eller är det kanske bara otur? Hur som helst rasade svenska laget i placeringar efter växlingen och Hanna Brodin fick ett helt hopplöst läge men lyckades ändå plocka ett par placeringar innan målgång. Brodin är stark, kan det bli pallen nästa helg, om allt stämmer?

Läs mer: Aftonbladet, langd.se, Expressen, DN

Etiketter: