Men hallå! Endast två stackars svenskar vidare

Katastrof! Helt plötsligt känns det inte så himla jobbigt att jag ännu inte hittat något sätt att se dagens tv-sändningar på eftersom endast sprintgiganten Jesper Modin och uppstickaren Teodor Petersson tog sig vidare i kvalet.

Calle Halfvarsson var tre tiondelar från att gå vidare och Daniel Richardsson fyra tiondelar. Johan Olsson missade med en halv sekund. Snacka om stolpe ut!!

Något som var ganska häpnadsväckande var för mig okända blåvita löparen Anssi Pentsinen som tryckte till resten av världseliten med över fyra sekunder! Tvåan Modin var hela 4:30 efter. Vår käre norrmann i väster hade stolpe in och tog sig vidare på en 28:e plats. Han får sällskap av 4 andra landsmän.

Det var dock roligt att så många olika nationer tog sig vidare idag och inte bara de gamla sprintnationerna.

Andra svenska placeringar

34. Calle Halfvarsson
35. Daniel Rickardsson
38. Johan Olsson
53. Marcus Hellner
73. Fredrik Jonsson
77. Lars Nelson
96. Anders Södergren

Hela resultatlistan

Etiketter: