Södergren friskare än någonsin (men lite förkyld)

zport.se har träffat Anders Södergren som för första gången på flera år har haft en helt problemfri sommar och höst:

”Jag får en del frågor om det och jag kan prata om den skiten. Det är lättare att prata om motgångarna nu när allt känns så bra. Så här bra rent träningsmässigt har jag inte haft det på flera säsonger nu. Men man är ju ändå alltid lite pirrig inför varje premiär. Just nu är jag lite förkyld, men vi struntar att prata om det.”

Senaste strulet han haft med kroppen var i ena benet efter diskbråcksoperationen löses på ett ganska speciellt sätt:

”En man i Nora, Stefan Jouper, hörde av sig och ville behandla mig. Jag tänkte först ”vad är det här för galning då?” Jag får ju en del erbjudanden ibland från folk som vill hjälpa mig. Men det här var verkligen inget ”kuckelimuck”. Han var terapeut och jobbar på ett annorlunda sätt med att frilägga muskler och nerver med en sorts hård massage. Jag åkte dit och efter behandlingen så har jag inte längre den stumhetskänsla jag haft i ena benet efter diskbråcksoperationen. Jag kan inte säga att det helt beror på det, men jag har varit där på behandling efter det och jag ska dit igen.”

Till zport berättar han även hur det är att ha en tvåårig dotter som väntar hemma:

”Visst är det jobbigare att vara borta nu, men vi får ju se varandra på skype så det går rätt bra. Men att jag vill vara hemma mer är det inget att hymla om.”

Till sist berättar han att hans sista framträdande som elitskidåkare blir nog vid VM i Falun 2015.

Visst är det härlig läsning! Men vi får inte glömma att en del av Södergrens strul har kommit precis när säsongen dragit i gång, så man vet aldrig. Men tänk hur kul det skulle kunna bli om det är gamla goa Södergren vi får se i vinter. Jag får nästan rysningar!

Läs mer: zport.se