Johan Olssons skada

De som följer Johan Olssons blogg vet han att för någon vecka sedan råkade ut för en skada. I en artikel idag i Svenska Dagbladet uttalar sig Olsson så här:

Ett tag var jag helt säker på att jag var tvungen att sluta. Nu har jag i alla fall en gnutta hopp om att kunna fortsätta som skidåkare”.

Skadan det handlar om har Johan själv berättat om på sin blogg. Det var under ett hårt stakpass som det nöp till i skulderbladet. Tydligen gjorde det så ont att Johan tvingades ta sig hem med hjälp av en arm. På bloggen skrev han att han trodde det handlade om en överansträngning. Några dagar senare var han dock tillbaka i träning och körde diagonalpass på Vintersportcentrum, det ska tydligen ha gått bra men när han senare prövade att skejta var det ”som att som att skadan gått tre steg tillbaka igen”.

Mycket mer än så vet vi inte. SVT-sport rapporterar att det förmodligen handlar om en överbelastning som kan ta allt mellan några dagar upp till ett halvår att bli av med.

Dags att hålla tummarna igen…

Läs mer: Aftonbladet, Expressen

Uppdatering:Johan skriver idag på sin blogg att det rör sig om ”en rejäl och långvarig överansträngning av ryggmuskulaturen

Johan skriver vidare att:

I nuläget är jag i alla fall på rullskidor igen, även om det är långt från den belastning som krävs för att slåss i världstoppen.
Men det är egentligen ingen idé att stressa upp sig, det enda jag kan göra är att fortsätta mitt jobb mot en välfungerande och smärtfri kropp
.”

Vi önskar så klart Johan all lycka till!

Etiketter: